Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Almási István átvette megbízólevelét - bombariadó miatt kiürítették a termet

Hódmezővásárhely - Átvette megbízólevelét Almási István polgármester a hódmezővásárhelyi közgyűlésen. A munka bombariadó miatt félbeszakadt.

21.10: A rendőrség befejezte az épület átvizsgálását, nem talált robbanószerkezetet. Nyomoz viszont közveszéllyel fenyegetés bűntette gyanújával - közölte a helyszínre érkező rendőrségi szóvivő, Szenti Szabolcs.

20:28 A közgyűlés tagjai a Kossuth téren várják a rendőrségi vizsgálat végét, időzközben megérkezett a bombakereső kutya is. A téren várakozóknak Almási István polgármester bejelentette: a jövő héten folytatódik a közgyűlés. Így tudósításunk a bombariadó miatt befejeződött. 

Bombariadóval ért véget a vásárhelyi közgyűlés. Fotó: Frank Yvette - galéria

19.43 BRÉKING:
bombariadó miatt kiüríti a rendőrség a városháza dísztermét. Remélem, még folytatjuk...

19.41. A Tornyai János Városnegyed következő negyedéves koncepiójáról folyik a szó: hogyan töltsék meg élettel a múlt hétvégén átadott kulturális központot?

19.40: 10-4 arányban elfogadja a testület a költségvetés módosítását.

19.32: Orbán Viktor miniszterelnök azzal bízta meg Naszvadi György államtitkárt és Lázár Jánost, hogy tekintsék át a magyar önkormányzatok pénzügyi helyzetét. Javaslatot kell tenniük az önkormányzati hitelállomány kezelésére. Ennek döntő része 2006 és 2009 között alakult ki. A magyar adósság 4,5 százalékáért a helyhatóságok felelősek - tájékoztat Lázár János.

19.24: Ha megengedik, Hódmezővásárhely megválasztott képviselőjeként továbbra is segítem az önök munkáját - veszi át a szót Lázár János. Érdemes higgadtan figyelni a város anyagi helyzetét, különösen az eladósításban szakértő szocialistáknak. Javult, jelentős mértékben a költségvetési helyzet. A likviditási helyzet is javult bizonyos szempontból. Korábbi polgármesterként kénytelen vagyok figyelmeztetni a képviselőket: inkorrekt a néhányak által folytatott sajtóhadjárat. Képviselő asszony, pontosan tudja, hogy a szerződéssel kapcsolatban köt minket a banktitok. Az új kötvényszerződést a testület ellenszavazat nélkül fogadta el. Csak hogy tisztázzuk - reagál Kis Andrea szavaira.

Közgyűlés Hódmezővásárhelyen - beiktatták Almási Istvánt. Fotó: Frank Yvette - galéria

19.22: 23,2 milliárd forintnyi frankkötvény átváltására kapott engedélyt a város, a költségvetésben 18,1 szerepel. Miért? - kérdi Kis Andrea (MSZP). Az új euróalapú kötvénnyel kivásárolta a város a frankhitelt, nem kellett beépíteni a költségvetésbe csak azt, amit idén kellett visszatörleszetni. A többit majd a későbbi években.

19.15: az önkormányzat saját tőkéje nem csökkent, többlettel zárt a város. Erőn felül költött felhalmozásra és fejlesztésre - elemez Varga Jánosné könyvvizsgáló. A bevételek 43,2 százaléban, 10,6 milliárd forinttal teljesültek, a kiadási oldalon 38,7 százalék, 9,5 milliárd látható. A bevételi többlet mintegy 1,2 milliárd, a város finanszírozása a rendkívüli fejlesztések ellenére stabil volt. 10 képviselő elfogadja a beszámolót, négyüknek ellenvéleménye van.

19.14: nincs hozzászólás napirend előtt, lássuk, mi újság a költségvetés első félévével. Tán a borongós esti idő teszi: a képviselőknek nincs hangulata a választásról beszélni.

19.10:  Napirend előtt Havránek Ferenc (Zöld Baloldal) elmondja: piacjáró ember lévén itt hallotta, hogy a VTV-ben bocsánatkérésre szólították fel. Most nincs is erre okom - magyarázza.

19.08: Folytatódik a munka. Almási István veszi át a szót Kószó Pétertől. 45 napirendi pont nyílt, 2 zárt ülésen - ez vár a képviselőkre és olvasóinkra. A büdzsé első félévéről fognak beszélgetni, és módosítják is a költségvetést. A napirendet elfogadta a testület.
Közgyűlés Hódmezővásárhelyen - beiktatták Almási Istvánt. Fotó: Frank Yvette - galéria

18.53: Vége a díszközgyűlésnek. Szünet.

18.49: Almási István béréről kell döntenie a testületnek. A pénzügyi, gazdasági bizottság a törvény betűje alapján arról tájékoztat: a polgármester illetménye 545 ezer forint havonta. De költségátalányra is jogosult, ez illetményének 30 százaléka, 163 ezer 500 forint. Az előterjesztést kézfelnyújtással, egyhangúlag támogatja a közgyűlés.

18.40: Lázár János megkülönböztetett tisztelettel gratulál, a legnagyobb kitartást és erőt pedig Almási hozzátartozóinak kívánja. Elmondja: Orbán Viktor írásban gratulált a győztesnek. - Komoly eredményeket tudunk majd elérni, ehhez szükség lesz minden hódmezővásárhelyi polgár támogatására, azokéra is, akik ellene szavaztak. Szerencsés a város, hogy Almási Istvánt polgármesterévé választhatta - fogalmaz.

18.35: Én, Almási István becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy MAgyarországhoz és annak alaptörvényéhez hű leszek, (...) polgármesteri tisztségemből eredő feladataimat Hódmezővásárhely fejlődésének előmozdítása érdekében lelkiismeretesen teljesítem - szól az eskü, majd a polgármester átveszi megbízólevelét.

18.31: Feketéné Dr. Szemző Margit, a helyi választási bizottság elnöke ismerteti a testület munkáját és a voksolás eredményét. Törvényes, a hatályos jogszabályoknak megfelelő volt a választás, melyet Almási István, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert meg, 52,31 százalékkal, 6430 szavazattal nyert meg. Taps.

18.21: Kószó Péter alpolgármester tájékoztatja a testületet: Lázár János július 1-jei hatállyal lemondott polgármesteri tisztségéről. Vasárnap az időközi voksoláson a vásárhelyiek "Almási Istvánt meggyőző fölénnyel városunk polgármesterévé választották". Taps.

Közgyűlés Hódmezővásárhelyen - beiktatták Almási Istvánt. Fotó: Frank Yvette - galéria

18.18: Becsöngettek, mindenki a helyén. Kezdődik az ülés. Lázár János is megérkezett a Vas megyei Sárváron tartott Fidesz-frakcióülésről.

18.08: - Biztosan reggel 8-kor találkozzunk? Végzünk itt addig? - cseveg két tisztviselő a padok között. Még nem kezdődött el a közgyűlés, Almási István ugyan már feltűnt a teremben, de távozott. Zsúfolásig telt a vásárhelyi városháza díszterme.

Almási István polgármesteri esküjével kezdődik 18 órakor a közgyűlés Hódmezővásárhelyen. A vasárnapi időközi polgármester-választás eredményeiről is tájékoztatja a képviselőket a helyi választási bizottság. A közgyűlés napirendjén szerepel többek között az idei költségvetés módosítása, az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet első félévi munkájának értékelése, és a 4,2 milliárd forintból megvalósult Tornyai János Kulturális Városnegyed működési koncepciója is. A delmagyar.hu percről percre közvetíti a közgyűlést, tartsanak velünk 18 órától!

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. anzseliza 2012. szeptember 09. 21:43
  „34.dugo1
  Plusz még a nyugdíja, mert
  35 bozoeszter
  68 éves!”
 • 34. bozoeszter 2012. szeptember 09. 16:35
  „Én értem hogy félelemben tartja lézer az embereket de a fülkébe nem lát be,vagy mégis?Vagy érdekes lehet még a toll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!És mellesleg hány éves is Almási?”
 • 33. dugo1 2012. szeptember 08. 19:29
  „Jó kis fizetése lesz 700 ezer. orbán pedig minimálbérért akar munkát amiből marad 52 ezer.Gondolkodjatok. Medig tűrtök még Magyarok?”
 • 32. besenyőmiskabácsi 2012. szeptember 08. 00:12
  „30. bölcsleo 2012.09.07. 07:40
  .....a fidesz azt csinálja amit kell.....kormányoz és közben felszalámizza az ellenfeleit (fkgp, kdnp, miép, és most a jobbik-kovács)....én csak gratulálni tudok nekik....

  Most már legalább annyit tudunk rólad, hogy a felső százezerbe tartozol. Valamint azt is, hogy a felső százezerből kimaradottak felé nincs szándékod részvétet nyilvánítani. Fenti meglátásoddal többé kevésbé egyet értek, kivéve a gratulációt. Nem tudom miért lehet érdemnek tekinteni, hogy valaki a hatalom eszközeit gátlástalanul tudja birtokolni. Gyakorlatilag egy az egyben követik az mszp módszereit. Így a fidesz is, mint az mszp, ugyancsak az mszmp jogutódjává vált. Csak idő kérdése, hogy Vásárhelyen is rádöbbenjenek, aki a fideszre szavaz, az az mszp folytatására szavaz. Mivel nálunk nem népszerű az mszp, a fidesz sem fog az lenni. Hiába pusztítja el az összes ellenzékét. Attól még nem fog népszerűbb lenni. Legfeljebb annyit ér el, hogy választáskor csupán néhány száz ember jóvoltából erősítik tovább a fennálló hatalmukat.”
 • 31. anzseliza 2012. szeptember 07. 23:42
  „25.besenyőmiskabácsi
  Hát,azért a segélynél többről van szó. A segély az teljesen legális, amire én céloztam, amiket hallottam, az nem...”
 • 30. Mozimasiniszta 2012. szeptember 07. 09:27
  „Az ellenzék idiótizmusának a fokmérője, hogy szavazni nem ment el de cirkuszt csinálni azt tud, ami ideig-óráig eltart ugyan de semmire se jó, annyira nem hogy csak magukat züllesztik...
  30.-as ! és a fikázók társulatának figyelmébe: szept.2-a is a "legközelebbi alkalom" - volt !”
 • 29. bölcsleo 2012. szeptember 07. 07:40
  „ha nem tetszik a fennálló rendszer miért nem szavaztatok ellene? könnyű szövegelni.....a fidesz azt csinálja amit kell.....kormányoz és közben felszalámizza az ellenfeleit (fkgp, kdnp, miép, és most a jobbik-kovács)....én csak gratulálni tudok nekik....de sebaj.....majd legközelebb....”
 • 28. orszagzaszlo936 2012. szeptember 07. 06:12
  „r. tóth gábornak külön gratulálok a BRÉKING szó használatáért, mert ezt nem lehetett volna magyarul leírni. Ezért adtam neki kisbetűt, piros cerka nem volt nálam!”
 • 27. orszagzaszlo936 2012. szeptember 07. 06:02
  „27.idir 2012.09.07. 00:52

  Felakadt a hololemez?
  TOP 10-ben van a téma, de elég volt, kaptatok már annyi kárpótlást, amiből 10-szer annyit vehettetek!”
 • 26. idir 2012. szeptember 07. 00:52
  „18:35 En,Almasi Istvan becsuletemre es lelkiismeretemre fogadom,hogy Magyarorszaghoz es annak alaptorvenyehez hu leszek...
  Kedves Almasi Ur! Eskujenek erzelmi reszet nem erintem. A lenyeg,az eskubol az,hogy az orszag alaptorvenyhez hu leszek.Itt remelem,a Nemzetkozi Bekeszerzodes kotelezettsegeire gondolt,ezen belul is a legfontosabbra,az emberi jogok betartasara es az aldozatok vedelmere.Azokra az aldozatokra gondolok most konkretan,akiknek a tulajdonat a varos jogellenesen elvette,ellopta,eltulajdonitotta kartalanitas nelkul , a mai napig hasznalja es sajatjanak tulajdonitja. Tudom,hogy ezt a cselekedetet akkor is az ertelmisegi jogaszsag kovette el es ma is ugyanugy.Az orszag gazdasagi allapotaert is a mai ertlemiseg a felelos.Akik nincsenek ebben a kategoriaban,azok pedig az aldozatok.Szerintem On,Almasi Ur nincs tisztaban azzal,hogy mit vallalt ezzel a poszttal,mert On es az On utodai felenek majd ezekert ,mint az emberiseg ellen elkovetett buntettekert bunoskent.”
 • 25. kalkutta 2012. szeptember 06. 23:17
  „Lázár helyett a juhok megválasztották Lázár II-öt. Vessenek magukra.
  Egy 68 éves ember minek akar már ilyen pocíziót?”
 • 24. besenyőmiskabácsi 2012. szeptember 06. 23:14
  „" 23. anzseliza 2012.09.06. 22:58
  18-as folytatása: Szóval, valamiért nagyon motiváltak voltak... Hát, hallottam egy s mást... "

  Gondolom bármikor bátran mehetnek a segélyekért. Nem lesznek elzavarva, mint a szerényebb típusú, önérzetes rászorultak.
  Bár szerintem ez még mindig jobb, mint aki az 50 milliárdért és az esztergomi esetért ment el.”
 • 23. besenyőmiskabácsi 2012. szeptember 06. 23:09
  „" 20. nettiko 2012.09.06. 22:48
  De basszus,ez vicc mindenki szidja Lázárt,és mégis szinte ugyanaz lett megválasztva, "

  Sajnos nem vicc. A "nagyember" bámulatos módon sakkban tudja tartani azokat az embereket, akik rettegnek tőle. Mégpedig mesterkélt módon a saját kishitűségükkel kötözi gúzsba őket. Igaz sok időt és energiát fektet ebbe a dologba, de úgy látszik jól megtérül a befektetés. A rettegésben, félelemben tartott emberek a leghűségesebb szavazóbázist adják.
  Tudniillik, a "megvásárolható , megfizethető" emberek azért érezték kötelességüknek a lelkiismeretük ellen történő szavazást, hogy a város megkaphassa az 50 milliárd forint támogatást. Amiből persze az egyszerű, halandó polgár egy árva petákot sem fog kapni, de azt hiszi, hogy milyen jót tett ezzel a saját városával. Részemről ezt a korrupció mintapéldájának tekintem, de vélhetően ebből a véleményből van a legkevesebb.”
 • 22. anzseliza 2012. szeptember 06. 22:58
  „18-as folytatása: Szóval, valamiért nagyon motiváltak voltak... Hát, hallottam egy s mást...Érdekes lenne megnézni egy olyan -nem létező-statisztikát,hogy az ő körükben hány százalékos volt a részvétel. Szerintem 99,9 százalék, ha nem 100!”
 • 21. besenyőmiskabácsi 2012. szeptember 06. 22:56
  „" 19. zehn 2012.09.06. 22:43
  Besenyőmiskabácsi. Nem, nem úgy látom, hogy a fidesz rövid időre rendezkedne be. Ők persze minimum örökre szeretnének és úgy is tesznek. No, de elkergettünk már a történelemben nagyobb gazembereket is. "

  Szerinted mennyit segítene rajtunk a fidesz elkergetése ? Attól, hogy a fideszt elkergetjük, még a mögötte álló erők, - akik a fidesznek diktálnak - ugyanúgy ott maradnak !”
 • 20. besenyőmiskabácsi 2012. szeptember 06. 22:52
  „18. anzseliza 2012.09.06. 22:40
  Na ne mondja nekem senki, hogy, miközben -sajnos - a legtöbb, -iskolázottságát tekintve mégiscsak magasabban képzett - honfitársam nem szavazott, addig "ezek" -hatuknak jó, ha együtt, mindösszesen megvolt a 8 osztályuk,- politikailag aktívabbak az átlag magyarnál. Látni kellett volna, milyen öntudatosan vonultak!ha együtt

  " Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel... "”
 • 19. nettiko 2012. szeptember 06. 22:48
  „De basszus,ez vicc mindenki szidja Lázárt,és mégis szinte ugyanaz lett megválasztva,mert szegény új polgármesterünknek önálló döntései soha nem lehetnek,ugyhogy hódmezővásárhely újra csőd!!!
  A bombariadóval kapcsolatba meg az a véleményem h lehet csak megrendezett akció,tettes sose kerül elő!! Na várjuk a további fejleményeket ez ügyben!! A fotón látszik is h senki nem volt kétségbeesve!!! Érdekes!”
 • 18. zehn 2012. szeptember 06. 22:43
  „Besenyőmiskabácsi. Nem, nem úgy látom, hogy a fidesz rövid időre rendezkedne be. Ők persze minimum örökre szeretnének és úgy is tesznek. No, de elkergettünk már a történelemben nagyobb gazembereket is.”
 • 17. anzseliza 2012. szeptember 06. 22:40
  „Vasárnap, amikor a szavazásról jöttem ki, egy kisebbségi nagycsalád jött befele nagy dérrel-dúrral, majd fellökve engem, naná, hogy nekem kellett félreállnom, ha nem akartam, hogy fellökjenek. Kivonult az egész nagycsalád: apa, anya, szavazóképes nagyfiú, nagylány, plusz egy vénember és vénasszony, gondolom a nagyszülők.
  Lám-lám - gondoltam-, ez aztán igen, élnek állampolgári jogukkal!
  Na ne mondja nekem senki, hogy, miközben -sajnos - a legtöbb, -iskolázottságát tekintve mégiscsak magasabban képzett - honfitársam nem szavazott, addig "ezek" -hatuknak jó, ha együtt, mindösszesen megvolt a 8 osztályuk,- politikailag aktívabbak az átlag magyarnál. Látni kellett volna, milyen öntudatosan vonultak!ha együtt”
 • 16. bélabá 2012. szeptember 06. 22:12
  „Jól van. Jó kezekben van lázárváros. Ti választottátok.”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bessenyei utódait keresik

A hétvégén átadott, megújult Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színjátszó kört hirdet iskolásoknak és a "világot jelentő deszkák" iránt érdeklődő felnőtteknek. Tovább olvasom