Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Antal Csilla Boglárka Mindszent Robin Hoodja

Mindszent - A mindszenti Antal Csilla Boglárka valódi kis Robin Hood. A 10 éves kislány nemrégiben első helyet szerzett íjászatban az országos diákolimpián. Csilla azokat a versenyeket szereti a legjobban, ahol gumiállatokat kell eltalálni.
Nem a Robin Hood-filmek, hanem édesapja és bátyja hatására kezdett el íjászkodni 4 évvel ezelőtt a most 10 éves Antal Csilla Boglárka. A mindszenti kislány csigás íjával nemrégiben megnyerte az országos diákolimpia gyermekkategóriáját. A 10 méteres távon a maximálisan elérhető 720 körből 686-ot lőtt. Négy év alatt több mint harminc érmet gyűjtött össze a különböző versenyeken.

– Nagymamám azt szerette volna, ha táncolni tanulok, de az édesapámtól kaptam egy kis csigás íjat, hogy próbáljam ki. Annyira megtetszett, hogy a tánc helyett ezt választottam – mesélte a kislány. Miután édesapja a fővárosban dolgozik, bátyja pedig időközben felcserélte az íjat a kerékpárra, Csilla Boglárka az újjáalakult vásárhelyi íjászklub edzéseire jár, ahol Szabó Béla elnök és Szonda Sándor irányításával gyakorol. Otthon pedig az édesanyja az edzője.

Reszkethet a céltábla.  A 10 éves Antal Csilla Boglárka célra tart. Fotó: Veréb Simon
Reszkethet a céltábla. A 10 éves Antal Csilla Boglárka célra tart.
Fotó: Veréb Simon

– A legjobban a terepversenyeket szeretem, azok közül is azokat, amelyeken gumiállatokat kell eltalálni – mondta a kislány, akinek kitűnő volt a bizonyítványa. Elmondta, hogy az iskolában szintetizátorórákra is jár, s a nagymamája kedvéért nemrégiben beiratkozott a táncórákra is.

Olvasóink írták

  • 2. misty.cum 2010. augusztus 04. 15:38
    „Gratulálok a sikereidhez, és a kitartásodhoz. Légy boldog egész életedben szüleiddel, és testvéreddel, nagyiddal együtt.”
  • 1. otiopasco 2010. augusztus 03. 13:44
    „Hajrá pici lány, gratulálunk Szegedről az UTC-ÍSE-ből!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyelmi eljárás folyik a mindszenti jegyző ellen

Jóllehet Hevesi Tamás mindszenti jegyző már visszafizette azt az 500 ezer forint előleget, amely miatt felfüggesztették állásából, mégis lefolytatják ellene a fegyelmi eljárást. Tovább olvasom