Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Autósok nehéz napja a vásárhelyi Bagolyvárnál

Hódmezővásárhely - Az aszfaltozási munkák miatt nehéz napjuk volt szerdán azoknak a járművezetőknek, akik délelőtt 11 után érkeztek az épülő vásárhelyi bagolyvári körforgalomhoz.
A közlekedők szempontjából a legnehezebb nap volt tegnap a vásárhelyi Bagolyvárnál épülő körforgalomnál. Az aszfaltozási munkákkal ugyanis nem sokkal 11 óra körül értek az épülő körforgalmi csomópont benzinkút felőli oldalához. Itt azonban csak az üzemanyagtöltő állomás kijárata, illetve a körforgalom közötti szakaszt zárták le, így a Szőnyi utca felől érkezők több száz méter megtétele után szembesültek azzal, nincs tovább, vissza kell fordulniuk. Ez csak a benzinkúton áthajtva ment. A Szőnyi utca sarkára nem tették ki, hogy ideiglenesen zsákutca lett a Tóaljból, mert félúton abba torkollik a Tóalj és az Oldalkosár utcát összekötő Szentkirályi utca is. Itt pedig szabad volt a fel- és a lejárat.

A benzinkútnál mindenkinek vissza kellett fordulnia. Fotó: Tésik Attila
A benzinkútnál mindenkinek vissza kellett fordulnia. Fotó: Tésik Attila

Helyszíni tapasztalatunk szerint elsősorban a vidékről érkező autósok hajtottak el az aszfaltozás alatt álló szakaszig. A vásárhelyiek többsége ugyanis tudott az útlezárásról. Igaz, azt eredetileg 7 órától hirdették meg, csakhogy a kivitelezők késő délelőttig még a Kaszap utca Andrássy utca felőli részén dolgoztak.

– Bajáról indultunk reggel, s Szegeden át érkeztünk ide – mondta lapunknak Kotai Ferenc. A Suzukija volánja mögött ülő nyugdíjas férfi tőlünk érdeklődött, hogy ha erre nem mehet tovább, merrefelé jut el Békéscsabára.

Mások nem voltak ilyen tanácstalanok: gyorsan visszafordultak a Szőnyi utca felé, a helyismerettel rendelkezők pedig a Királyszék utcára kanyarodtak be. A Kaszap utca, a vasúti átjáró, illetve a Tesco felől érkezők akadály nélkül haladhattak tovább ezekbe az irányokba.

Várható útzárak

Az aszfaltozása miatt ma reggel 7 és este 6 óra között a bagolyvári körforgalom és a Penny Market közötti mintegy 120 méteres szakaszon lép életbe teljes útzár, pénteken ugyanebben az időben kilencvenméternyi részt zárnak le a körforgalom és a Tóalj utca között. Vasárnap pedig reggel 7 és este 6 óra között mind a négy irányból lezárják a kereszteződést, ekkor aszfaltozzák le ugyanis magát a csomópontot.

Olvasóink írták

  • 2. terminátor 2008. június 27. 16:04
    „Kedves újságíró!

    "Mások nem voltak ilyen tanácstalanok: gyorsan visszafordultak a Szőnyi utca felé, a helyismerettel rendelkezők pedig a Királyszék utcára kanyarodtak be".
    Jó nagyot kerültek.”
  • 1. efje 2008. június 27. 12:47
    „Ha 45 fok lesz nappal arnyekban akkor se dolgoznanak inkabb ejszaka az urak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rockfesztivál Mindszenten

Mindszent - Pénteken és szombaton kilencedik alkalommal rendezik meg a mindszenti rockfesztivált,… Tovább olvasom