Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Bejárják a bérlakásokat

Hódmezővásárhely - 900 millióból újítanák fel a vásárhelyi Szabadság teret és környékét. Bejárják az önkormányzati bérlakásokat is.
Vásárhelyen 800 szociális bérlakás van önkormányzati tulajdonban, amelyeket a piaci ár alatt adják ki a rászorulóknak. Ezek bejárását, felmérését folyamatosan végzik a szakemberek, legutóbb a Szabadság téren vizitáltak, ahol 17 lépcsőházban található önkormányzati bérlakás. Jelentős problémákkal nem szembesültek, kirívó esetekkel igen: akadt olyan ingatlan, ahol „macskafarmot" – mintegy 30–40 cicáról volt szó – számoltak fel, és hajléktalanokra is bukkantak az eredeti bérlők által elhagyott lakásban. Utóbbit kitakarítva, rendbe hozva minél hamarabb kiadják rászoruló családnak – közölte Grezsa István települési képviselő. Találtak szennyvizet a pincében, elavultak a nyílászárók, a tetőszerkezettel és az épületgépészettel is akadnak gondok. Amin nem csodálkozhatunk, ezek a házak 50–60 évesek.

Ha zöld utat kap a program, 900 millióból rendbe teszik a a Szabadság teret és környékét. Fotó: Korom András
Ha zöld utat kap a program, 900 millióból rendbe teszik a a Szabadság teret és környékét.
Fotó: Korom András

A rekonstrukciót szolgálná a szociális városrehabilitációs program, amely a Tornyai-projekt 2. ütemeként valósulhatna meg a Szabadság téren és környékén. A beruházás 900 millió forintos (200 milliós önrésszel), amiből 320-at költenének az ottani önkormányzati bérlakások modernizálására, például a homlokzat felújítására, nyílászárók cseréjére és a tetőszerkezet javítására. Ez 7 házat érintene – ennyiben tulajdonos valamilyen hányadban a város –, a pályázat megnyerése, a munka indulása után 3 év áll rendelkezésre a projekt befejezésére. Döntés az ügyben még mindig nem született, az önkormányzat a pályázat elbírálására vár – mondta el Makó András, a lakosságszolgálati iroda vezetője.

Olvasóink írták

 • 14. Falcao 2010. november 24. 10:19
  „Védett fogyasztókról vagy jót, vagy semmit!”
 • 13. holo2 2010. november 22. 12:45
  „az egy putri”
 • 12. almaszósz 2010. november 21. 14:35
  „MATI - Járni jár, csak nem jut! :-D Amúgy teljesen igazad van! Már csak 1 "fekvőtízes" van az Észak utcán, ha azt is eldúrják valahova telepíteni kell az embereket.
  Sokéves statisztika hogy a felújítás után ismét gyorsan romlik az állaga az épületeknek a nem megfelelő használat miatt.”
 • 11. MATI 2010. november 20. 18:49
  „És a belvárost csúfitó szintén bérlakásos házaK? Melyeket a már megöregedett de becsületes és becsületesen fizető bérlők laknak? Azoknak a lakásoknak a felét eladták,aki nem tudta megvenni az maradt. Igy a fele magán, fele önkormányzati tulajdonú lakás.E miatt a tető lerohad, a víz befolyik, mert a város nem száll be a felujitásba Mondván több a magán tulajdonos.Oda nem pályáznak? Nem invesztálnak? Oda ahol még a dolgukat is sok esetben a szobában intézik el, oda meg igen? Eladnak,felszednek mindent,lelamolnak mindent, oda???? Oda adni lóvét? És akkor kiket is kell támogatni??????????? Kinek JÁR és ki meg megdögölhet? ?????????????????????”
 • 10. zoltanszabo 2010. november 20. 18:22
  „T. 9 es ők szavasztak Lázárra ,azt tették az asztalra. Most a segély mellé kapják ezt is.”
 • 9. insideman 2010. november 20. 16:44
  „miért nem az Andrássy és Városház utcát ujitják fel? vagy az utakat? vagy az iskolákat,korházat,bölcsödét,ovodát?
  mit tettek le a cigányok az asztalra h felujitsák a házukat?
  köszönjük emese”
 • 8. dzsorzso 2010. november 20. 15:44
  „Nem egész egy hete mondtam, az egyik hozzászóló társamnak, hogy kapaszkodjon meg fel fogják... Na igazam lett... Komolyan ebben a mai "moderálva" világban tényleg (tiszteket a kivételnek) azokon segítenek aki semmit nem tesznek azért hogy jobb legyen a körülményük.. Vagyis cáfolnom kell az előbbi mondatom ugyanis tesznek.... Eladják maguk mellől, elől, fölötti dolgokat.... ez lesz az majd akkor is... felújítják egyrészt, és kifizettetik másrészt az elmaradt pénzeket a mi adónkból..... (Csak azon lehet bevasalni a pénzt akinek van is legalább egy kicsike kis munkahelye....) Szégyen ez az egész ország.. nem előre hanem visszafele fejlődünk... (pár évvel ezelőtt a keleti országszomszédunk volt rossz helyzetben, de ma már előbbre jár mint mi....)
  Témához visszakanyarodva úgysem tudunk mit csinálni mi madzagon rángatott kis emberek... Újítsák csak fel, aztán meg majd lessék rá pár hónapra, hogy kezdenek majd el-el tűnni az új nyílászárók... és persze senki sem fog látni hallani majd semmit senki sem fog a másikra mutogatni....
  Lassan már bánom, hogy nem egy "KÚLTÚRÁS" családba születtem...”
 • 7. Norman_Bates 2010. november 20. 11:31
  „A képről oly szivetmelengetően sugárzik a beilleszkedni vágyás + meg is vagyok hatódva, hogy az adómból (ill. a még törlesztetlen hitelből) 900 milla jut eme jámbor emberek segítségére.
  Hha esetleg egy bankszámlaszámot is közzétennének, szívesen utalnék rá pénzt, meg szerintem rajtam kívül még vagyunk egy páran akik szintén.”
 • 6. BaloghErnő 2010. november 20. 10:06
  „30 - 40 macska? Szerintem elég, ha 5 - 6. db. macskát jelentünk ki! Kóbor macska volt - van és lesz sajnos.”
 • 5. hasika 2010. november 20. 04:13
  „komolyan mondom, többre becsülik azokat az embereket akiknek állandóan segíteni kell!
  Nem azt mondom, hogy ne segítsenek de ennyire! Mit tesznek Ők, hogy boldoguljon az életben. Bemegy a PM hivatalba a folyosón leveszi magáról a rengeteg aranyat és ennyi.”
 • 4. peter42 2010. november 19. 17:52
  „felesleges feújítani, a romák úgyis eladják majd az ajtókat, ablakokat, nyílászárókat...stb <moderálva..>”
 • 3. Vöröske 2010. november 19. 17:25
  „Szerintetek miért újítják fel pont a Szabadság teret?! Hát meg kell köszönni cézárunknak a sok szavazatot!”
 • 2. bohóc 2010. november 19. 12:56
  „Már megint kiknek ujitják fel a lakásokat?Integráljuk őket.Felujitás után pár év mulva megint költhetünk rájuk!
  Csak igy tovább!!!”
 • 1. zoltanszabo 2010. november 19. 11:58
  „Másik cikkben olvastam, 800 millióFt közüzemi számlát hagytak maguk után.Ezt ki fizeti ki??Mi adófizetők?
  Ha már pici pénzért bérlik legalább saját pénzből rendben tarthatnák min.
  Olyat is tudok,hogy a kiutalt fizet pl.havi 10 ezer Ft, és tovább adja albérlőnek 20-25 ezer Ft /hó.
  Ezt miért nem ellenőrzik? Ez így szabályos???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rablóhalfogó verseny

Mártély - Rablóhalfogó horgászverseny kezdődik szombat reggel 8 órától a mártélyi Tisza-parton, a… Tovább olvasom