Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Benépesült a vásárhelyi ipari park

Hódmezővásárhely - Kinőtte a területét a vásárhelyi Hód-Ipari Park, amelyben jelenleg 42 vállalkozás működik. A parkot délkeleti irányban továbbfejlesztik.
Kinőtte a területét a várostól délkeletre, a maroslelei és szikáncsi út között húzódó, mintegy 110 hektáros Hód-Ipari Park, amelyben az utóbbi években több százmillió forint értékben végeztek fejlesztéseket. Legutóbb 650 millió forint értékben építette meg pályázati támogatással a város a 47-es főutat a parkkal összekötő 3,5 kilométer hosszú utat. A tehermentesítéssel az újvárosiak, a kertvárosiak és a Hódtóban élők is nyertesei a beruházásnak.

Máshol több a hely

Jelentős, több százmillió forintos infrastrukturális fejlesztéseket végeztek a makói, szentesi és csongrádi ipari parkban. Ezekben számos kis- és középvállalkozás működik, de szabad hely még mindegyikben bőven található.

– Ha valaki szeretne még betelepülni ide, annak szorítunk helyet, de már csak 5–6 hektárunk maradt szabadon – mondta Antalóczy Péter, az ipari park részegységvezetője. Hozzátette, a park délkeleti irányba való bővítését már tervezi a város.

– Átlagosan 9000 négyzetméter nagyságú, külön helyrajzi számmal rendelkező, ipari övezetté nyilvánított telkeket alakítottunk ki, de az igényeknek megfelelően rugalmasan változtattunk a méreten – tette hozzá Antalóczy.

A telkek mindegyike rendelkezik közművekkel, azaz villannyal, vízzel, gázzal és szennyvízcsatornával, s valamennyi aszfaltozott úton közelíthető meg. 540 millió forintból ipari vágányt is kialakítanak, amely jelenleg műszaki előkészítés alatt áll. Ez nem csupán a jövőre itt épülő bioüzem igényeit szolgálja majd ki.

Olvasóink írták

 • 4. Primus 2009. december 03. 10:44
  „Rapcsák is ígért sok befektetőt, Lázár elkerülő utat építtet. Ipari park? 42 vállalkozás? kis kft-k 5-10 emberrel. Hajrá Vásárhely! Ez igen. Gazdasági felemelkedés. Hódgép, Hódiköt, Metripond, Porcelángyár, Csomiép. TSZ-ek. mindenkinek volt munkahelye.”
 • 3. airwaves 2009. november 28. 11:47
  „A biodízel üzem esetében ajánlom elolvasásra a korábban ezzel kapcsolatban megjelent cikkeket, miszerint 3.500 embernek fog munkát adni... Lesz az vagy 35 is :( Mint az egész ipari park, mint sikertörtént... Csak a város nem érez belőle semmit! Szánalom...”
 • 2. abai 2009. november 28. 11:43
  „A vasúton a személyszállítás szúnik meg januártól, a tehervonatok, már annyi, amenyi, járnak. A biodízel üzemmel meg az a helyzet, hogy a régi ausztrál tulajdonostól magyarok vették meg, a terv sváltozatlan, az építési engedélyük már megvan. Ezeket lehettet már olvasni.”
 • 1. Filctoll 2009. november 28. 09:35
  „Az biztos hogy nagy épitkezések vannak, de az is érezhető hogy igen lassú tempóban. Talán 3 új cég üzemel. Csak lesz bioüzem? Nem az volt hogy a befektető visszalépett? A vasutat nem szüntetik meg? Mert ezt lehetett olvasni. A fene se érti már ezt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 éves a székkutasi Juliska néni

100 évesen is olvassa a Délvilágot a székkutasi Kiss Mihályné, Juliska néni, aki ma ünnepli születésnapját. 85 éves férje szerint az él sokáig, akit igazán szeretnek. Tovább olvasom