Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Beomlott egy szennyvízgyűjtő csatorna Vásárhelyen

Hamarosan kiderül, mikortól és mennyi időre kell részlegesen vagy teljesen elterelni a forgalmat a vásárhelyi Kistópart és Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződéséből. Ugyanis négy méter mélyen a föld alatt beomlott a szennyvízgyűjtő csatorna egy része. A javítás sok időt vesz igénybe. Jelenleg kivitelezőt keresnek a munkára.
A lakók jelezték a Zsigmondy Béla Víziközműveketet Üzemeltető Rt.-nek, hogy a vásárhelyi Kistópart utcai panelépületeknél dugulást észleltek. A cég szakemberei megvizsgálták a szennyvízvezetéket, s megállapították, hogy eltömődött homokkal.

– A dugulást okozó homok olyan nagy mennyiségű volt, hogy a 400 milliméteres gyűjtővezetéket csak nagyteljesítményű, speciális vezetéktisztító gépekkel lehetett megtisztítani – nyilatkozta Molnár Ferenc, a részvénytársaság műszaki igazgatója.

A hiba helyének pontos behatárolásához szükséges speciális videokamerás vizsgálat sem vezetett eredményre, mert folyamatosan áramlik be a homok.

A Zsigmondy Béla Rt. szakemberei végül megállapították, hogy a föld alatt négy méter mélyen húzódó csatorna tört össze, és omlott be. A szennyvízelvezetés biztosítására egy ideiglenes átemelő berendezést helyeztek üzembe. Ennek az a szerepe, hogy a sérült szakaszt kiiktatva a lakótelep szennyvizét tovább tudják vezetni a tisztítótelep felé. Ezért felszíni nyomócsövet helyeztek el a Bajcsy-Zsilinszky utca sarkán. Rámpával oldották meg, hogy a kerékpárúton átvezetett cső ne akadályozza a kerekezőket.

A meghibásodott vezetékszakaszt Szlovéniából rendelt csatornaelzárók elhelyezésével kiiktatták, ezt követően a homokkal megtelt vezetéket kitisztították.

A beomlott vezeték mielőbbi rekonstrukciójával a részvénytársaság nagy tapasztalatokkal és magas színvonalú technikai berendezésekkel rendelkező vállalkozót kíván megbízni. Az árajánlatok beérkezése után a jövő héten választják ki a nyertes kivitelezőt. Az érintett hatóságokkal is egyeztetni kell a forgalomelterelésről. Megígérték: a lakosságot időben értesítik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár János úgy véli, meg akarták félemlíteni

A jobb- és baloldali pártok vásárhelyi képviselői egyaránt elítélik Lázár János polgármester családi… Tovább olvasom