Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Boldog a 16 éves kismama

Megszületett végre az első idei baba Vásárhelyen: Kozma Ákos története azért is érdekes, mert édesanyja csupán tizenhat esztendős. A picinek az egész család és a fiatal szülők is nagyon örülnek.
Ákoska és édesanyja. Mindenki örül a picinek. Fotó: Tésik Attila
Igencsak sokáig kellett várni arra, hogy megszülessen az idei első vásárhelyi kisbaba. Kozma Ákos tegnap reggel 5 óra 10 perckor jött világra az Erzsébet-kórház szülészetén. A 3180 gramm súllyal, 50 centis testhosszal született pici rendkívül aranyos, élénken figyel, kezeit ökölbe szorítja. Nem ijedt meg tegnap a sok ismeretlentől sem, aki meglátogatta. Csorba Mihály és Almási István alpolgármester ugyanis kora délután köszöntötte a babát és anyukáját, s adott át a város nevében ötvenezer forintot. A gyermek jó étvággyal szopik, érdeklődőn néz a világra, s láthatóan nem okozott neki nagy megrázkódtatást a születés. Olykor még el is mosolyodott picit. Édesanyja alighanem az utóbbi idők egyik legfiatalabb vásárhelyi kismamája: még csupán tizenhat esztendős. Ő is jól érzi magát.

– Nagy a boldogság a Könyök utcai szülői, azaz immár nagyszülői házban – tudtuk meg a kismamától, Kozma Judittól. Már az egész család látta a kisfiút, akiről az anyuka még nem tudta megmondani, vajon melyikükre hasonlít: rá vagy az édesapjára. Az biztos: az orra és az álla az édesanyjáé.

– Nem terveztük Ákoskát, de nagyon-nagyon örültünk neki, én és a párom is, amikor megtudtuk, hogy gyermekünk lesz. Nagyon vártuk, hogy megszülessen – árulta el az anyuka, aki még diák. Azt ugyan nem árulta el, melyik iskolába jár, azt azonban igen, hogy élettársával, Ákos édesapjával a szülői házban lakik, s ha már így alakultak a dolgok, szeretnének önálló otthonba költözni a kicsivel.

A fiatal lány elmondta, semmiféle hátránya, egészségügyi vagy egyéb gondja nem volt az életkora miatt. A babának nagyon örült a család, már azelőtt is, hogy tegnap délelőtt megnézték volna. Arra a kérdésünkre, hogy a szülők tervezik-e a házasságot, az édesanya csak annyit mondott: majd az idő eldönti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú a hosszas ügyintézéstől

A vásárhelyi Dobó Ferenc Horgászegyesület tagjainak mostantól csak egyszer kell sorba állniuk, hogy… Tovább olvasom