Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Brutális állatkínzás Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely – Brutálisan megkínzott kutyát találtak a Dél-Alföldi Lovasudvar kerítéséhez bálamadzaggal kikötve Vásárhelyen. A szerencsétlen jószág pofáját szigetelőszalaggal ragasztották körbe, valószínűleg több napja lehetett így, mert a pofájának egy részén elhaltak a szövetek. Feltehetőleg életben marad, de sokat fog szenvedni, mire felépül.
Szigetelőszalaggal ragasztották körbe a kutya pofáját, és bálamadzaggal kötötték ki Vásárhelyen, a Zrínyi utca végén található Dél-Alföldi Lovasudvar kerítéséhez. A brutális fotókat itt találják, csak erős idegzetűek kattintsanak, mert valóban felkavaróak a fényképek!

– Terápiás lovagláson voltak nálunk gyerekek. Éppen menni készültek, amikor meglátták a szerencsétlen állatot. Fél órával előtte jártam kint, akkor még nem volt ott. Mire megtaláltuk, már kínjában valahogy leszakította magáról a szigetelőszalagot. Szörnyű látvány volt. A szőre, a húsa is lejött a fél pofájáról. Csöpögött a vére. Valószínűleg már jó néhány napja rajta volt a szalag. Nem szűkölt, nagyon enervált állapotban volt – mesélte Gálné Bánfi Katalin, a lovasudvar tulajdonosa.

Súlyos sérüléssel került a bálamadzaggal kikötött kutya az állatorvoshoz. Fotó: DM/DV
Súlyos sérüléssel került a bálamadzaggal kikötött kutya az állatorvoshoz.
Fotó: DM/DV

Azonnal értesítette a rendőrséget, és a brutálisan megkínzott kutyát állatorvoshoz vitte. Katalin azt mondta, hetente többször dobálnak ki kutyákat a lovasudvarnál, de ilyen szörnyű állapotban lévő állattal még nem találkozott.

– Elhaltak a kutya pofájának egy részén a szövetek, kilátszott a csontja. Minden bizonnyal napokig nem evett, nem ivott, nem tudott a szigetelőszalag miatt, nagyon legyengült – mondta lapunknak Gyovai Tibor állatorvos. Ő látta el a kutya sérüléseit, varrta össze a sebet. Hozzátette: valószínűleg életben marad, de sokat fog szenvedni, mire felépül.

A szerencsétlen kutya pár napig még állatkórházban lesz. Úgy tudjuk, mindkét helyi állatvédő egyesület szívesen magához venné, és gondozná ideiglenesen, majd később szerető gazdát keresnének neki.

Állatkínzás megalapozott gyanúja miatt a rendőrség is nyomoz.

Korábban írtuk:

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

„Délután a lovarda kapuja előtt találtuk ezt a kutyust! Bekötötték szigetelő szalaggal a pofáját, és napokon keresztül így volt, az egyik oldalon lerohadt, a másik oldalon leszakadt a pofa rész, amikor megpróbálta megszabadítani magát. Hogy miért a lovarda elé kötötték ki, örök rejtély marad! Rendőrség intézkedett, mi elvittük állatorvoshoz, és állatvédők gondozásába kerül! A legnagyobb állat az ember!"

A részletekkel hamarosan jelentkezünk.

A brutális fotókat itt találják, csak erős idegzetűek kattintsanak, mert valóban felkavaróak a fényképek!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fotók a Vásárhelyen megkínzott kutyáról

Tovább olvasom