Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Célzott támogatásról döntött a vásárhelyi közgyűlés

Hódmezővásárhely - Húszmillió forint támogatást szavazott meg a következő esztendőre a városi rendőrkapitányságnak a vásárhelyi közgyűlés, Lázár János polgármester javaslatára. A tegnapi rendkívüli ülésen a képviselők egyhangúlag fogadták el Dezső József városi kapitány beszámolóját.
Rendkívüli ülésen tárgyalta meg a vásárhelyi közgyűlés a városi rendőrkapitányság tavalyi munkájáról szóló beszámolót. Dezső József kapitány a „biztonság, bizalom, becsület" szavakkal jellemezte a rendőrség munkáját. Képes prezentációja látványosan és közérthetően támasztotta alá az írásos anyagban szereplő adatokat, melyek szerint Vásárhely a huszonnégy megyei jogú városok közt a legbiztonságosabb.

Jelentősen, 18 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, az erőszakos, garázda jellegűeké viszont emelkedett, Szintén csökkent a közterületen elkövetett, illetve a gazdasági bűncselekmények száma, emelkedett azonban a hitelcsalásoké és az internetbűnözésé. A kapitány elmondta, hogy mivel a lakosság nem találta elég hatékonynak az autós járőrözést, a rendőrök immár kerékpárral is járják a várost, s hétvégenként a vezetők civil ruhában is járőröznek, megelőzendő az akkor jellemző közterületi rongálásokat.

Lázár János polgármester megköszönte a rendőrök munkáját, azzal, hogy azt a változásra való törekvés jellemzi. Az elért kimagasló eredmények még inkább elismerést érdemelnek – hangsúlyozta –, hiszen azt egy csupán nyolcvannégy fős testület érte el. A polgármester kimagasló eredményként értékelte a rendőrök munkáját, és nem csak elfogadásra javasolta a testületnek a kapitány beszámolóját, de azt is indítványozta, hogy a város jövőre a befizetett helyi adókból húszmillió forinttal támogassa a rendőrség közterületi munkáját.

A napirenddel kapcsolatban szinte valamennyi képviselő felszólalt, a dicséretek mellett nem titkolták, hogy a lakókörzetükben élők, illetve a nyári lakossági fórumokon megjelent emberek azt szeretnék, hogy minél gyakrabban forduljon meg rendőr az utcájukban. Lukács János megyei rendőrfőkapitány megköszönte a majd háromórás konstruktív vitát, hangsúlyozva, hogy a rendőrség nem működhet az emberek bizalma nélkül.

A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a beszámolót, s megszavazta a húszmilliós városi támogatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beerősítettek a vásárhelyi rendőrök

Hódmezővásárhely - Tavaly több bírálat is érte a közgyűlésben a vásárhelyi rendőrök munkáját. Benkő… Tovább olvasom