Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Csak végszükségben használják

Hódmezővásárhely - Több vásárhelyi olvasónk is panaszkodott a helyi temetők illemhelyeinek állapotára. Pontoztuk a helyzetet, ötöst egyik sem kapott.
Kövér kullancs kapaszkodott a lábunkra a Dilinka temető nyilvános, pottyantós vécéjéhez vezető szűk úton, valószínűleg az utat szegélyező sövényekről. Idejében észrevettük, megszabadultunk tőle, az illemhelyen elénk táruló látványtól azonban nehezebben tudtunk. Az ajtóból visszatántorodtunk az összemocskolt, láthatóan régen meszelt falak és a gyomorforgató bűz miatt. Az egyik közeli sírt naponta gondozó nyugdíjas, a nehezen mozgó Nagy Kálmánné azt mondta: csak végszükségben használja a temetői vécét. Ilyenkor papírral takarja le az ülőke szélét. A vécé állapotát mi egy gyenge kettesre értékeltük, csak azért nem adtunk elégtelent, mert mindkét fülke ajtaja könnyedén csukódik.

Elégedettek voltunk viszont a római katolikus temető illemhelyével, amelyet tiszta falak, elfogadható állapotú ülőke jellemez, és az ajtót is megfelelő állapotban találtuk. Sőt, még vécépapír is volt az egyik fülkében. 4-est csak azért adtunk, mert viszonylag nehéz megközelíteni.

A Kincses temető vécéjéről leszakították az ajtót. Fotó: Tésik Attila
A Kincses temető vécéjéről leszakították az ajtót.
Fotó: Tésik Attila

– Nem értem én, milyen emberek vannak, hogy még erről is leszakították az ajtót – mutatta a Kincses temető csőszháza mögötti illemhely egyik fülkéjének ajtaját a hozzátartozói sírjához kilátogató Kalmár István. Az újtemplomi lelkészi hivatal 2006 augusztusában a temető bevételeiből újíttatta fel az illemhelyet, félmillió forintból. A vécé ma is a legtisztább, és legjobb és itt is van toalettpapír. 4-est csak az ajtó miatt kapott. Ezt Kása Ferenc református lelkész még aznap megjavíttatta.

Olvasóink írták

  • 2. mattil 2009. július 22. 22:07
    „Az egész városban két temető van összesen?”
  • 1. dmdmdm 2009. július 20. 14:58
    „Azért a múltkori Korom András cikkben a "Kis szubjektív zsemleteszt"-ben volt kép is szerzőről... :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a két új sáv

Hódmezővásárhely - Már az új pályatestet használják a közlekedők a 47-es főút Kishomok és Vajhát közti, 4,5 kilométeres szakaszán, amit most szélesítenek négysávosra. Tovább olvasom