Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Edit lelkének fele Kínában maradt

Hódmezővásárhely - Az alternatív gyógymódok tanulmányozására utazott Kínába a közelmúltban a vásárhelyi Bedőné Fekete Edit. A természetgyógyász még most is az ottani élmények hatása alatt áll. Annyira tetszett neki az ország, hogy elhatározta: megtanulja a nyelvüket.
Lelkének csak a fele tért haza, a másik Kínában maradt – mondja a vásárhelyi Bedőné Fekete Edit, aki a közelmúltban természetgyógyászként heteket töltött Pekingben. Két évet várt az utazásra, de úgy érzi, minden perce megérte. Nemcsak az alternatív gyógymódok elsajátítása, a meghatározó élmények miatt is.

– Hihetetlen volt látni, hogy egy óriási városban szinte egymást érik a felnőttek számára kialakított játszóterek. A nap minden szakában kisebb-nagyobb csoportok jógáztak, chi kungoznak, thai chiznak, akár szamurájkarddal is. Az életkor nem számít. Kisgyerekek és aggastyánok együtt végzik a gyakorlatokat – mesélte az asszony. Edit szerint nem kell azon csodálkozni, hogy a kínaiak sokáig élnek. Tesznek is az egészségükért. A kurzust tartó professzor – akit egyébként országában a 10 legokosabb ember között tartanak számon – naponta kétszer kétszáz guggolást csinál, valamint másfél órát biciklizik – 87 évesen.

Bedőné Fekete Editre nagy hatással volt a tiltott város. Fotó: DM/DV
Bedőné Fekete Editre nagy hatással volt a tiltott város.
Fotó: DM/DV

– Persze az étkezési kultúrájuk is teljesen más. Ebéd vagy vacsora előtt egy csésze jázminteát fogyasztanak, nem rohannak, komótosan esznek. Megtanultam azt is, hogy az éttermekben mindig eggyel több ételt illik rendelni, mint ahányan az asztalnál ülnek – jegyezte meg. Edit persze a nevezetes helyeket is felfedezte. Járt a Ming-síroknál, a tiltott városban, az Ég templomában, és a nagy falnál. Azt is elárulta, hogy a tiltott városnál 10 percig zokogott a lelki élmények hatására. Hazatérve elhatározta, hogy megtanul kínaiul.

Családja is furcsállta

Magyarországon még mindig sokan hitetlenkednek az alternatív gyógymódok használata kapcsán – véli Bedőné Fekete Edit. Elárulta: kezdetben saját családja is furcsán nézett rá, hogy ezt szeretné tanulni. Ma már másképpen látják, sőt ha kell, alkalmazzák is a tőle ellesett fogásokat. Kínában egyébként akupunktúrás meridián (testet behálózó energiavezetékek) doktorrá avatták.

Olvasóink írták

 • 6. 4Angel 2010. május 18. 15:34
  „Kedves Edit szívesen felvenném veled a kapcsolatot csbErika@cirtomail.hu”
 • 5. deszkás 2010. május 15. 11:34
  „És káromkodnak a GDP plusz 12% növekedésén.”
 • 4. N.P. 2010. május 14. 20:48
  „"Edit szerint nem kell azon csodálkozni, hogy a kínaiak sokáig élnek. " -- ezen a kijelentésen csak a kínai statisztikusok csodálkoznának el. Nem kicsit. Nagyon.”
 • 3. Norman_Bates 2010. május 14. 15:39
  „"Edit lelkének fele Kínában maradt"
  A mienk meg Tel-Avivba, az se jobb.
  :)”
 • 2. Falcao 2010. május 14. 11:40
  „Ebből is látszik, hogy tehetséges nép a magyar.
  Csak a vezetőink hülyék:)”
 • 1. pixelplus 2010. május 14. 09:19
  „"Kínában egyébként akupunktúrás meridián (testet behálózó energiavezetékek) doktorrá avatták. "

  szegény kiválasztott kínaiakat meg gondolom másfél éves koruktól egy hegyvidéki kolostorban folytatott testet és lelket nem kímélő 60 éves képzésben részesítik, hogy meridián doktorok legyenek. a mi editünknek 2 hét nézelődéssel sikerült:) gratulálok:)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szarkofágpark épült Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Elkészült a római katolikus temetőben a szarkofágpark első üteme. Tovább olvasom