Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Éjszaka javítják a hibákat a vásárhelyi átjáróban

Éjszakai műszakban újítja fel a Vásárhelyen található két vasúti-közúti kereszteződést a MÁV. Az 1,6-2 millió forintba kerülő munka így zavarja a legkevésbé a közlekedőket.
A felújítás előtti állapot a Bajcsy-Zsilinszky utcai átjáróban. Fotó: Tésik Attila
Nem kellett jelentős közúti torlódásra számítaniuk azoknak, akik mára virradóra kívántak áthaladni járművükkel a vásárhelyi Bajcsy-Zsilinszky, illetve a Szoboszlai utcai vasúti kereszteződésen. A Magyar Államvasutak szakemberei ugyanis mindkét nap éjszaka végzik a kereszteződés alaposan tönkrement burkolatainak helyreállítását. Mint azt Kavalecz Imrétől, a MÁV sajtószóvivőjétől megtudtuk, a Szeged–Békéscsaba vonalon fekvő két vásárhelyi kereszteződés burkolatainak műszaki állapotát folyamatosan figyelik. Miután a két szakasz az utóbbi időkben megrongálódott, szükségessé vált a javítás: ezt kérte a város polgármestere, Lázár János is.

A MÁV szeptemberben a Makó felé vezető vágány környezetében már elvégezte a burkolatjavításokat, most pedig összesen 10 millió forintot szánt a Bajcs-Zsilinszky utcai átjáró teljes korszerűsítésére. Ez az összeg azonban csak jövőre áll a rendelkezésükre. Így most csak megerősítik a vágányokat, illetve a kátyússá vált helyeken újraaszfaltozzák a kereszteződést, s közben egy szintre hozzák az utat a vágányokkal. A munkálatokra 1,6-2 millió forintot fordítanak, szó szerint zökkenőmentesítve az áthaladást a két kereszteződésen. A Bajcsy-Zsilinszky utcánál a közlekedők rendelkezésére áll a vasúti aluljáró, mely alatt csak a magasabb kamionok nem férnek át. A Szoboszlai utcánál pedig az arra járók csupán félpályás útlezárásra számíthatnak az éjszaka folyamán. A vasúti közlekedést a burkolat felújítása egyáltalán nem befolyásolja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárják a Kincses kapuját

A sírkert kapura zárása beváltotta a reményeket, megritkultak a sírfosztogatások, ma már csak a… Tovább olvasom