Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Elfelejtett fizetni a soproni vendég

Hódmezővásárhely - Fizetés nélkül távozott több vásárhelyi szálláshelyről, sőt egy étteremből is az a soproni férfi, aki ellen csalás gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A mezőgazdasági kar kollégiumában bukott le, a portás hívta ki a rendőrséget. Szegeden is többször eljátszotta ugyanezt.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Három napra kért szállást a közelmúltban a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának Kollégiumában, Hódmezővásárhelyen az a 41 éves soproni férfi, aki fizetés nélkül akart távozni.

– Pénteken jelentkezett be a kollégiumba, ahol éppen gólyabál volt. A portás kérte a személyi igazolványát, helyette a jogosítványát mutatta meg. Kitöltette vele a bejelentkezési lapot, amelyet elég olvashatatlanul írt meg – idézte fel Szilágyi László, a kollégium vezetője. – A portás kérte a három éjszaka árát, 6300 forintot, a férfi viszont azt mondta, nincs nála készpénz, ki kell vennie a bankkártyájáról, majd távozáskor fizet. Egyébként előre szoktak fizetni. Hétfőn, amikor lejött a szobából, már egy másik portás volt, akinek gyanús lett, hogy korábban is láthatta a kollégiumban a férfit, aki akkor nem egyenlítette ki a számlát. Értesítette a rendőrséget – mesélte a kollégium vezetője. A rendőrök igazoltatták, velük távozott pénzt kivenni, de már nem jött vissza – tette hozzá Szilágyi László.

A soproni férfi rendelt, evett, de nem fizetett az étteremben. Fotó: Karnok Csaba
A soproni férfi rendelt, evett, de nem fizetett az étteremben. Fotó: Karnok Csaba

A rendőrségi tájékoztatás szerint N. Henrik álnéven máskor is több éjszakát töltött a szálláshelyen, és egyik alkalommal sem fizetett. Azt is kiderítették: máshol is megszállt a városban egy szállodában. A minibár mellett az étteremben fogyasztott, majd köszönés nélkül távozott. Amikor e-mailben felszólították, hogy fizessen, közölte: baleset érte, de majd utal – nem utalt. A szállodában nem akartak nyilatkozni. Több vásárhelyi étteremben sem fizetett. Rendelt, majd arra hivatkozott, letiltották a bankkártyáját, másnap rendezi a számlát. Nem tette meg.

– Göngyölt bordát, sült krumplit, tartármártást, görög salátát kért elvitelre – mesélték az egyik étteremben. Jól szituált férfinak tűnt, aki azt mondta: osztrák bankkártyája van, ezért nem tud fizetni. Pár ezer forintos tartozást hagyott maga után. Már korábban is próbálkozott, akkor viszont nem szolgálták ki, másodjára pedig olyan kolléga volt, aki nem ismerte. Később még az Őszi Tárlat megnyitóján is összefutottak vele, akkor azt gondolták: ha ott megjelent, biztos kifizeti a tartozást. Máskor az egyik helyi üzletben találkoztak a férfival, ott is bepróbálkozott, de pechjére felismerte az étterem munkatársa, aki fel is szólította: fizesse ki az ételszámláját. Persze a pénzt nem látták.

N. Henrik ellen csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság. A 41 éves férfi ügyében azonban várhatóan a Szegedi Rendőrkapitányság jár majd el, ugyanis ott is hasonló módon töltött el több „vendégéjszakát".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elütötték, megverték a motorost, mert megelőzte őket

Nem bírták "feldolgozni a traumát", Szentesen kapták el őket. Tovább olvasom