Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Elkészült a mindszenti tiszai strand

Mindszent - A helyi Kovács Gépszer Kft. vállalásának megfelelően keddre elkészült a mindszenti tiszai strand földmunkáival, a rézsű, a partszakasz kialakításával.
De ezzel még nem fejeződtek be a munkák, az önkormányzat szerdán harminchárom fát ültetett, tíz padot és szemeteseket helyezett ki a területre. A helybeliek és a Mindszentre látogatók csütörtök óta ismét kulturált körülmények között pihenhetnek, fürödhetnek a Tisza-parti strandon. A gyerekekről sem feledkeztek meg, fajátékokat, hintát helyeztek el a területen, és kialakítanak még egy strandröplabda-, homokfoci- és lábteniszpályát is.

Fotók: Tésik Attila (Képgaléria)
 

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Lemba 2008. június 30. 17:42
  „Uzenet Dozer34-nek

  Lehet regi stilusu szavakat hasznalok, de igy tanultam a Muszaki Egyetemen. Az is igaz, az orszagot husz eve hagytam el, meg a jo kommunista iranyitas alatt. Azt is meg kell hagynom, hogy abban az idoben mas volt a rend. Nem igen fordult elo ilyen eset mint ez az ugy nevezett partrendezesi botrany. Arra kerlek ne hord el a szuleim, nagyszuleim sirkovet a mindszenti temetobol, barmennyire is szukseged lenne ra, mert azt mar szemelyes sertesnek veszem.
  Kulonben jo szerencset a tovabbi maganvallakozoi tevekenysegedhez.”
 • 20. Oláh Árpád 2008. június 30. 08:59
  „Polgárok!!!!!!!

  Nos látom a sárdobálás az megy rendesen, de hogy a kérdésekre választ kapjunk az nem. Solti úr kezében ott a lehetőség, hogy megnevezze azon személyeket akik felelősök de nem teszi se baj a Bíróságon kiderül. Továbbra is kérdésem, a bűnösök mit fognak tenni????????????????????????????”
 • 19. egyszeru polgar 2008. június 29. 17:39
  „Nagyon erdekes a hozzaszolasok alakulasa. Valojaban utana lehet nezni, ki es mikor tett szemelyes megjegyzeseket. En pl sosem hasznaltam serto es durva kifejezeseket, megis ilyen valaszt kaptam itt-ott. A kulfoldre kerultek nem a legmegfelelobb szohasznalata talan elnezheto, mert nem ez a lenyeg. Ez a kotoszkodes kerem!!!Formalis aprosagokba belekotni, hogy a lenyegrol elvonja valaki a figyelmet.
  Szerintem mindenki azt von le tanulsagul az ugybol, amit akar.
  Lehet mereven elzarkozni es hoborogni, aztan lehet megszivlelni masok erveleseit.”
 • 18. a volt galiba 2008. június 28. 21:57
  „Kívülálló!
  Én most nem azt néztem, kinek van igaza,hanem egy menő vállalkozó stílusát bíráltam.Bölcsebbnek,megfontoltabbnak kellene lenni.
  Igaz,saját magát járatja le.”
 • 17. Kívülálló 2008. június 28. 21:41
  „Szerintem igaza van most Dózernek.
  Ez a Lemba kötekedik vele folyamatosan. Okoskodik az ékezet nélküli billentyűzetével, moralizál, és semmi logika nincs az írásaiban...”
 • 16. a volt galiba 2008. június 28. 21:32
  „Már megint kitörtél Dózer34 !
  Már ezzel a megszólalással is leiskoláztad magad! Bölcsebb lettél volna,ha hallgatsz !
  Egy igazi vállalkozó kultúráltabb,nem járatja le magát ilyen szinten.”
 • 15. Dózer34 2008. június 28. 20:27
  „Te szerencsétlen Lemba!
  Ha nem tudsz magyar megfelelőt a "tone" angol kifejezésre, keress egy szótárt a neten, és töltsd le. Addig is segítek egy pár ideillő szinonímával: hangszín, stílus, forma, stilisztika,
  Te velem vagy elfoglalva, nem a problémával. Próbálsz marha intelligensnek tűnő sértegetésekkel szellemi fölényt demonstrálni, de gyatra minden próbálkozásod. Kiollózol valami komcsi szöveget egy valahol föllelt szabályzásból, és fel sem tűnik Neked: a népgazdaság kifejezést 18 éve már nem használjág Magyarhonban. ÖKÖR VAGY, HA TETSZIK HA NEM. Élőszóban leiskoláználak a porig, de erre sztem nem fog sor kerülni, csóró vagy ahhoz, hogy haza gyere csak ezért.
  Mellesleg a vonatkozó szabályzás joi hátterét a tulajdonosnak kell ismernie, nem a MEGBÍZOTTNAK. Ne nekem vinnyogj a jogi értekezéseddel, hanem az önkormányzatnak.
  A személyiségem meg az ilyen rejtőzködő f@szokat irritálja, mint amilyen Te is vagy. Kussolj, ha nem tudsz értelmeset írni, csak személyeskedni.”
 • 14. razzar 2008. június 28. 19:07
  „legalább kész van...
  A homokelvitelből meg valakik jól megtollasodtak.”
 • 13. Lemba 2008. június 28. 13:31
  „Uzenet Dozer34-nek:

  A hozzaszolasod tone-ja serto, a szemelyiseged gyengeseget mutatja.
  A jo Edesanyaddal beszelj igy, ha megengedi, aki ilyenne nevelt.

  Jogi hattere az egesz ugynek roviden igy nez ki:

  Vizjogi engedely szukseges a vizimunka elvegzesehez, viziletesitmeny atalakitasahoz, hasznalatba vetelehez. Vizimunka az a tevekenyseg, viziletesitmeny az a mutargy, felszereles vagy szerkezet, amelynek a rendeltetese, hogy a viz lefolyasi, aramlasi viszonyait, minoseget, mennyiseget, medrenek vagy partjanak allapotat a vizek karteteleinek elharitasa befolyasolja.
  Ha a vizviszonyokat erinto beavatkozas nem vizgazdalkodasi rendeltetesu, a vizugyi hatosag hozzajarulasat kell, az engedelyezo hatosagi eljaras soran, megszerezni.
  Nincs szukseg vizjogi engedelyre, ha a munkalatoka nepgazdasag erdekeit vagy masok johiszemuen szerzett es gyakorolt jogait nem erintik.
  Vizjogi engedely cask akkor adhato meg, ha celja es targya beilleszkedik a vizgazdalkodas rendjebe, nem serti a vizgazdalkodasi erdekeket /vizkeszlet mennyisegi es minosegi vedelmehez fuzodo erdekeket/, valamint a nepgazdasag egyeb erdekeit, vizhasznalatok gyakorlasara vonatkozoan kiadott agazati eloirasokat. Ha a vizimunka masoknak kart okoz es a kar jogellenes magatartasbol kovetkezik be , okozoja a karosultnak karteritest koteles szolgaltatni. Ezekben az ugyekben a felek megegyezese az iranyado, ennek hianyaban a polgari jog szabalyai szerint, a birosag don´t a jogvitas ugyben.”
 • 12. Oláh Árpád 2008. június 28. 08:48
  „Polgárok!!!!!!!!!!!!

  Továbbra is több kérdés marad az emberben mennyibe is került a ez nekünk????????????? Mennyibe került Solti úr megbízása és mennyibe a Kovács cég munkája? AZ utat ki és mikor hozza rendbe? További kérdés ha a Tisza mindezt a következő években felül bírálja akkor mi lesz a parttal? Talán a legfőbb kérdésem még mindig a bűnösök mikor állnak ki a lakosság elé és vállalják tetteiket? Esetleg távozással a testületből! bár ez hiú remény mint láthatjuk a sok botrány ellenére is csak páran voltak akik elfogadták a feloszlatási javaslatot, és a többiek nem tán a pozíciót féltik?!
  De félre a politikát a part nem lett rossz, sőt, de a szájíz keserű maradt.”
 • 11. mujóó 2008. június 27. 23:40
  „Szerintem vagány lett a part. Meg hogy laposítottak rajta az is jó ötlet, mert nem gurul bele a söröm a tiszába, amit a törölközőm mellé rakok. Viccet félre téve, szép munkát végeztek.”
 • 10. a volt galiba 2008. június 27. 22:51
  „Dózer34 !
  Most is igyekszem szépen leírni :Az itteni Tiszapartból nem lehet olyat kialkítani,mint a csongrádi. Ott a Kőrös az alakító,itt más a víz hordalék rakása,folyása.Ha még laposabban a kemping felől,írod,ott már csak agyagot találtál volna,"ledolgozni,"már csak ezt lehet !
  Nem tudom kinek az agyában született meg ez a nagy part alakítás,de majd a Tisza pár év alatt igazolja,nem lehet belenyomulni a megszokott rendjébe.Természetes,kell alakítani,de nem lehet lapos partot ott, ahol nem ez a hordalékos természete !
  Bocs: nem azért írok,te szerinted,hogy " megugassalak "”
 • 9. Dózer34 2008. június 27. 22:07
  „Már előre tudom, hogy többen megugatják a kommentemet, de mégis leírom. J
  ó lett a part, az új terv előírásait szinte teljesen hozza - bár nincs infóm a tervhez képesti eltérésekről. (talán nagyképűen hangzik, de Laci sokat elmolyolt, mivel nem a megfelelő eszközökkel dolgozott, de végülis megcsinálta, gratula neki - őszintén.
  Mint a kialakult állapotok is mutatják, fölösleges volt megkoszorúzni a partot, jobb lett a kommentek többsége alapján.. Mi eredetileg másképp akartuk: még laposabbra a kemping felől, és mélységében még nagyobbra. Mi az ott lévő homokot gondoltuk ledolgozni, és nem lenti felén ottmaradtat szétteríteni az egészen. (talán ezért vékonyabb most a réteg egy kicsit.) De ez már tök mindegy, és ha akar valaki ezzel vitatkozni, tud is. Csak azért írom le mindezeket, mert ez az ügy szakmailag, erkölcsileg tényleg sokat ártott nekem is, meg minden érintettnek. Egyben tanulságos is: rohadt könnyen manipulálható a nép, ez most megvilágosodott előttem.”
 • 8. kling 2008. június 27. 21:30
  „kiskomám lehet többet voltam ott tavaly mint te de ez mindegy is.
  Másabb volt ez tény, nem kellett volna ahhoz hozzányúlni ez is tény.”
 • 7. a volt galiba 2008. június 27. 20:37
  „Miért nem lehetett a munkákkal még tavaly megbízni a Kovács Gépszer Kft-t ?Miért kellett vásárhelyinek adni a munkát,és odahordatni a sok homokot ? Eléggé ráfizettünk a plázs ilyen módijával !
  Tavaly nyáron is jó volt a part,igazat adok klingnek !Majd meglátjuk,mit szól, és mit tesz mindehhez a Tisza jövőre !Mennyibe került,mikor tudjuk meg ?”
 • 6. pederzoli 2008. június 27. 20:02
  „Kling a tavalyi évet valószínűleg az Endor bolygón töltötte. Egy órája jártam lent,és igazat kell adjak Szobácsi Zolinak. Ez így teljesen rendben van. Kovács Laci,köszönjük :-) .”
 • 5. Szobácsi Zoltán 2008. június 27. 18:11
  „Gratulálok Kovács Laci barátoméknak !Amit ki lehetett hozni belőle Ők kihozták!Jó strandolást mindenkinek!!”
 • 4. kling 2008. június 27. 15:06
  „tavaly jobb volt a part-ezt eltolták az urak!”
 • 3. falatnyigazság 2008. június 27. 08:53
  „Örülök. Remélem eső után is ílyennek marad...

  Remélem!
  Jó estét nyár, jó estét szerelem!”
 • 2. egyszeru polgar 2008. június 27. 08:35
  „Vegre!! De nem vegul.....Az ugy lezarasa meg visszavan.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhely: 600 segélyezettnek kínálnak különböző közmunkákat

Hódmezővásárhely - Közmunkát szervezne hatszáz rendszeres szociális segélyben részesülő… Tovább olvasom