Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Épül az új csőszház

Hódmezővásárhely - Új csőszházat építenek a vásárhelyi római katolikus temetőben. A régi mögötti területen már elkészült, s jelenleg szárad az új, 70 négyzetméteres épület alapja.
Mint azt Németh László plébánostól megtudtuk: a belvárosi római katolikus plébánia önerőből vágott bele a körülbelül 8 millió forintba kerülő építkezésbe. Az új csőszházban immár méltó körülmények közé kerül az iroda, s nemcsak a mai előírásoknak megfelelő öltöző, vizesblokk kap itt helyet, hanem a látogatók számára használható mellékhelyiség és egy garázs is a temetői kistraktornak. A régi, romossá vált csőszházat lebontják a mellette lévő pottyantós vécékkel együtt, s a helyén parkolót alakítanak ki húsz autó számára.

– Az építkezés anyagi hátterét az egyházközség biztosítja, s a temető bevételét is visszaforgatjuk erre a célra – árulta el Németh László. Az építkezés a tervek szerint idén nyáron, legkésőbb ősszel fejeződik be.

Olvasóink írták

  • 2. 980815 2011. július 06. 11:06
    „Én2!
    Felhívnám a figyelmedet, hogy a sírok környékének a rendben tartása, az elhunyt hozzátartozóinak a kötelessége.”
  • 1. Én2 2011. július 04. 13:32
    „Hátha a fűnyírásra is marad pénz mert a sírok között féllábszárig ér a gaz.(ma voltam kint), istentelen állapotok vannak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mulattak és főztek a mindszentiek

A mindszenti városnapok főzőversenyén 9 csapat kondérjában rotyogott az étel szombaton. Tovább olvasom