Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Értékeltek az utolsó közgyűlésen a vásárhelyi képviselők

Hódmezővásárhely - Az elmúlt 4 év értékelésével indult tegnap a közgyűlés választások előtti utolsó ülése Vásárhelyen. Lázár János polgármester szerint az elmúlt ciklusban pártállástól függetlenül, egymás földijeiként dolgozott a testület.
Utoljára ülésezett tegnap a jelenlegi képviselői gárdával az októberi választások előtt a vásárhelyi közgyűlés. Lázár János polgármester is előre megjegyezte: a rendkívüli alkalom miatt nem hétköznapi beszédekre lehet számítani. A legtöbb napirend előtti hozzászólás az elmúlt 4 év értékeléséről szólt. A városvezető indította a sort. Azt mondta, büszke arra, hogy ilyen képviselő-testülete volt a városnak. Még a viták ellenére is. Úgy vélte: az elmúlt ciklusban pártállástól függetlenül, vásárhelyiként, egymás földijeiként dolgozott a testület. A város pedig sokkal jobban fejlődött, mint korábban – állapította meg.

Míg Kovács László képviselő a település egészségügyét értékelte, addig Grezsa István kijelentette: korszakhatár a most záruló önkormányzati ciklus. Az értékelésből a szocialisták sem maradtak ki. Nagy Ernő szerint a mostani testület volt a legkonstruktívabb. Ő is azt erősítette meg, hogy pártállástól függetlenül tudtak együttműködni. Kiss László SZDSZ-es városatya leköszönő képviselőként idézetekkel búcsúzott a közgyűlési
munkától.

Lázár János úgy vélte: az elmúlt ciklusban pártállástól függetlenül, vásárhelyiként, egymás földijeiként dolgozott a testület. Fotó: Frank Yvette
Lázár János úgy vélte: az elmúlt ciklusban pártállástól függetlenül, vásárhelyiként, egymás földijeiként dolgozott a testület. Fotó: Frank Yvette

Még a napirendek tárgyalása előtt kiderült az is, hogy eddig mely politikai szervezetek polgármester- és képviselőjelöltjeit vették nyilvántartásba. Korsós Ágnes a helyi választási iroda elnöke elmondta: a Fidesz, az MSZP és a Zöld Baloldal aspiránsai is leadták ajánlószelvényeiket. Függetlenként pedig egy képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba.

Orbánhoz fordul Lázár

Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul a Hód-Mezőgazda Zrt. 2003–2004-ben történt privatizációja kapcsán Lázár János polgármester. Mindezt a tegnapi közgyűlésen jelentette be az országgyűlési képviselő, aki azt szeretné elérni, hogy kerüljön nyilvánosságra a privatizáció minden részlete.

Olvasóink írták

 • 8. Én2 2010. szeptember 06. 14:18
  „Gyerekek, vásárhelynek olyan polgármestere van aki az utcán nem köszön csak azoknak akik őneki tapsolnak.
  Tegnap szembe találkoztam vele az utcán rámnézett és elforította a fejét. Egy jónapotot se tudott kiejteni a száján a nyugdíkas embernek.”
 • 7. Agyalapi 2010. szeptember 05. 12:34
  „A vásárhelyiek még a szavazófülke magányában is rettegnek, és keresik a rejtett kamerát.... Orwell: 1984.”
 • 6. Pepejeans 2010. szeptember 04. 21:22
  „2. lisa01 Igaz minden szavad! Még annyit hozzátennék, hogy a munkaügyi központ mellé is kellene egy szálloda, ott várakozhatna az a rengeteg munkanélküli ember, akiket több órás álldogálásra kényszerítenek, ha szerencséjük van, akkor a központon belül, ha nincs, akkor az utcán...”
 • 5. Filctoll 2010. szeptember 04. 20:34
  „"Orbánhoz fordul Lázár" - Mert Orbán nyilvánosságra tudja hozni? Biztos volt még abban az időszakban más cég(-ek), intézmények eladása illetve átadása. Szóval miért pont a Hód-Mezőgazda?”
 • 4. Én2 2010. szeptember 04. 12:26
  „Én is mindig azt kérdezem, hogy a vásárhelyi emberek nem látnak az orruknál tovább vagy ennyire birkák?”
 • 3. jim1241 2010. szeptember 04. 11:45
  „dongó sajna igaza van,csak azt nem értem,hogy a nép ezt nem látja vagy nem akarja látni?”
 • 2. lisa01 2010. szeptember 04. 11:21
  „A képviselők rokonai között van-e olyan személy, akinek szüksége szokott lenni kórházi ellátásra? Ugye, milyen magas színvonalú a betegek ellátása? Jártak-e esetleg az elfekvő osztályon, nem? Miért nem? Esetleg a farámájú, becsukhatatlan ablakokat télire megjavítják-e, netalántán kellett a pénz a Kossuth-térre díszburkolatra?
  Olimpiai méretű úszómedencénk van, de élményfürdőnk nincs. Minek az? Nemzetközi szintű kézilabdapályát is építettek..., esetleg egy csapat? Minek az? Kinek kellett az Aréna? A névválasztása is tipikus vásárhelyi eset, ahol a kosárlabdások szerepelnek meghagyták a Hódtói nevet, ahol a kézisek játszottak, azt elnevezték arról az Emberről aki élt-halt a kosárlabdáért! Javaslom, hogy minden városrészre építsünk egy Emlékpontot, ahol a munkanélküli tömegek elmerenghetnek városunk slow city hangulatán.”
 • 1. Dongó 2010. szeptember 04. 09:57
  „Véleményem szerint egy város önkormányzati testülete akkor mondható sikeresnek, ha nem növekedik az adóságállomány, demokrácia van, elégedettek, félelem mentesen élnek a polgárok. Hogy ha ez Hódmezővásárhelyen így van, akkor sikeresen dolgoztak a képviselők.
  Hogy állunk az adóssággal, 2002-ben 230 millió forint, 2010-ben 30 milliárd forint. Ez bizony komoly siker, csak éppen negatív irányban. Demokrácia és félelem nélküli élet, ne kezdjük sorolni azokat az embereket, akik elvesztették az állásukat, lehetetlenné lettek téve, elmenekültek a városból, tanárok, nevelők kussolnak, féltve állásukat. Ez is komoly siker, negatív irányba. A végletekig eladósodott, diktatúrában élő város lett Hódmezővásárhely. Képviselők megtagadva múltjukat (Miép) nyaliznak a diktátornak félelmükben.
  Köszönet minden egyes képviselőnőnek, képviselőnek. A diktátor bejelentette, hogy 4 év múlva elköltözik a városból, igaza van, lesz@r mindent és mindenkit, megszedte magát, a felelősségtudat nulla, gerinc nulla.
  Minden város olyan vezetést érdemel, amilyet magának választ. Köszönjük jancsika, köszönjük marionettek.
  További szép napot és Szebb Jövőt
  Tisztelettel: Dongó”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgármesterjelöltek vitája Székkutason

Székkutas -- Gulyás István szervezésében ma este 6 órától rendezik meg Székkutason, a művelődési… Tovább olvasom