Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Értetlenül áll a város Hancúr halála előtt

Megrázta a mindszentieket Szabó Ferenc tragikus halála – a helybeliek által Hancúrként ismert férfi gyilkosság áldozata lett, holttestére vasárnap délután találtak rá. Ismerősei és gyermekei el sem tudják képzelni, mi történt. Információink szerint a férfit leszúrták.
Az áldozat fia, Szabó Csaba el sem tudja képzelni, mi történhetett. Fotó: Tésik Attila
Mindszenten úton-útfélen a vasárnap felfedezett gyilkosság körülményeit tárgyalták tegnap az emberek. Mint arról beszámoltunk, rokonai fedezték fel, hogy a Szent László utcai házában egyedül élő Szabó Ferenc eltűnt, s otthonában vérnyomok vannak. A férfi holttestét a rendőrség találta meg – úgy tudjuk, a kertben –, a nyomokat még tegnap is rögzítették. A megyei kapitányság a nyomozás érdekeire hivatkozva rendkívül szűkszavú közleményt adott ki.

Eszerint a halál okát és körülményeit orvos szakértő bevonásával vizsgálják, s a bűnügyi osztály emberölés bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást. A hatóság elsődleges adatai szerint az elkövetőt anyagi haszonszerzés motiválhatta. Meg nem erősített információink szerint a gyilkos leszúrta, majd elásta áldozatát.

Az édesanyja halála óta egymaga élő Szabó Ferencet, becenevén Hancúrt szinte mindenki ismerte. Az utcabeli szomszédok utoljára pénteken látták hazafelé biciklizni, amikor is szokása szerint mindenkinek köszönt, akivel találkozott.

Rostás Jakab gyerekkora óta ismerte az áldozatot. Fotó: Tésik Attila
– Kőműves mellett dolgozott segédmunkásként – mondta egy ismerőse, aki szerint Szabó Ferenc a légynek sem tudott volna ártani. Miután elvégezte napi munkáját, be-betért a lakóhelye közelében lévő kocsmába, hogy leöblítse a munka porát, s időnként kicsit felöntött a garatra.

Rostás Jakabot elmondása szerint nagyon megrázta a halálhír, már csak azért is, mert az áldozattal gyermekkoruk óta ismerték egymást.
– Dolgozott nálam egy időben, s mondhatom, szegény ember volt. Olyan, aki egyik napról a másikra élt. Sokszor én adtam neki egy-egy ezrest előlegként a fizetésére. Csak az volt a baj, ha pénzt kapott, néha napokig nem jött dolgozni. Nagyon sajnálom, ami vele történt, nem értem az egészet.

Szabó Ferenc volt feleségét is lesújtotta egykori férje halála, s teljesen magába roskadt – mondta el az elhunyt két fia, Ferenc és Csaba.
– Bennünket vasárnap délután értesítettek, hogy nagy baj van édesapánkkal – mondták, hozzátéve: másfél-két hete nem is találkoztak néhány utcával arrébb lakó apjukkal. – Jó ember volt, nem tudom, ki és miért ártott neki – tette hozzá szomorúan Csaba. – Még mindig annyira hihetetlen, hogy meghalt. Hajnalig ott voltunk a háznál, de nem tudtunk meg semmit – tárta szét tehetetlenül a karját. Információink szerint a rendőrök a helyszínen nem engedték, hogy megnézzék a holttestet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi kőtörők

A Liss-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata, a Kiskunhalas és Debrecen ellen nyújtott teljesítményét… Tovább olvasom