Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Fejlesztéssel menekül előre a Süd-Bau

Hódmezővásárhely - Július közepén új, kilenc dolgozót foglalkoztató üzemcsarnok kezdi meg működését a vásárhelyi ipari parkban. A szegedi Süd-Bau Építő és Kereskedelmi Kft. közel 70 millió forintos európai uniós támogatással épít telephelyet acélszerkezetek gyártására.
Új üzemcsarnokot épített a 100 százalékos magyar tulajdonban lévő, 2007 óta szegedi központtal működő Süd-Bau Építő és Kereskedelmi Kft. a vásárhelyi ipari parkban. Az Új Széchenyi-tervben, az Unió által közel 70 millió forinttal támogatott beruházás 9 új munkahelyet teremt – a fémfeldolgozó és -gyártó, több mint 1300 négyzetméteres csarnokban július közepén indul a munka.

Hamarosan indul az acélszerkezet gyártása az új csarnokban. Fotó: Frank Yvette
Hamarosan indul az acélszerkezet gyártása az új csarnokban. Fotó: Frank Yvette

Acélszerkezetet gyártanak majd Vásárhelyen, a Makói úti ipari parkban. Elsősorban a cég generálkivitelezési munkáihoz készítenek egyedi acél teherhordó- és egyéb lakatos szerkezeteket, de foglalkoznak felületi kezeléssel is – hallottuk Dudás Szilviától, a cég ügyvezetőjétől. Az 1997-ben alapított társaság 10 évig Vásárhelyen tevékenykedett, ezt követően költözött a központ Szegedre, de a telephely maradt Vásárhelyen. Az új csarnokot a kedvezményes feltételek miatt építették szintén a városba.

– A cégek egy része küszködik válsággal, egy része pedig fejleszt, próbál előremenekülni. Utóbbiak körébe tartoznak a partnereink is, ennek köszönhetően bővíthetünk mi is – állapította meg az ügyvezető. A kft. már évekkel ezelőtt „kilépett" a régióból: az országban főként budapesti, győri, miskolci partnerekkel állnak kapcsolatban, onnan érkeznek megbízásaik. 23 dolgozót foglalkoztatnak, éves árbevételük pedig közel 3 milliárd forint.

Olvasóink írták

  • 2. hajnalka 2012. július 02. 18:06
    „A 70 millió csak a támogatás.”
  • 1. Qllancs 2012. június 30. 20:15
    „70 millió ft ---és 9 dolgozó ???
    Na ha így halad a fütyisz --nagyon soká lesz meg az 1 millió új munkahely !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállalkozások is színre léptek a K´-Art ügyben

Folytatódik a vásárhelyi sportcsarnok beruházójának, a K'-Artnak az ügye. Vállalkozók ki nem fizetéséről tartottak szerdán sajtótájékoztatót. Tovább olvasom