Délmagyar logó

2018. 08. 20. hétfő - István 19°C | 32°C Még több cikk.

Fellobbant a láng Vásárhelyen és Makón - fotó

A vásárhelyi adventi koszorú első gyertyáját vasárnap Sáfár Enikő, Almási István polgármester özvegye és Bálint Gabriella önkormányzati képviselő gyújtotta meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt.
– Az ünnepek erősítik hitünket, összetartozásunkat és hagyományainkat. Az adventnek, a várakozásnak szép hagyományai vannak, majd karácsonykor megajándékozzuk egymást. De az igazi ajándék a család, az az idő, amit velük, szeretteinkkel együtt tölthetünk – mondta rövid köszöntőjében Bálint Gabriella. A műsorban az Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda gyermekei közreműködtek, és átadták a helyi Rotary-ösztöndíjakat is. A gyertyagyújtás előtt a gyerekek találkozhattak a nagyszakállúval a BFMK aulájában feldíszített fenyőnél. A Mikulás mindenkit szaloncukorral ajándékozott meg. Vasárnap hivatalosan megnyílt a vásárhelyi karácsonyi vásár is.
Fotó: Szilágyi Gergely

Makón az adventi vásárban a gyertyagyújtás előtt jótékonysági sütikóstolót tartott a lapunkból is ismert gasztroblogger, Limara kezdeményezésére az Angyalsóhaj Alapítvány. Arra a gyűjtésre hívták fel a figyelmet, amelynek célja, hogy legyen Makón olyan közösségi ház, amely a halmozottan fogyatékos fiatal felnőttek számára lehetőséget teremt képességfejlesztő foglalkozásokra. A Makovecz téri óriáskoszorú gyertyagyújtásánál a Kálvin Téri Református Iskola kórusa, a Maros Táncegyüttes MÖTYKE csoportja, valamint Bakacsi Pálné, a nagyitábor szervezője és Badó András gimnazista közreműködött. A koszorút Biró István görögkatolikus parókus áldotta meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szénát kaptak a mártélyi ˝vadaspark˝ lakói

Szénát kaptak a mártélyi ˝vadaspark˝ lakói
Már van mit enniük a mártélyi ˝vadaspark˝ jószágainak. Tovább olvasom