Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Fokozott ellenőrzés zajlott szombat este Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - A fokozott ellenőrzés célja az ittas járművezetők és a közlekedési szabálysértések elkövetőinek kiszűrésén túl a szombat éjszaka szokásos garázda cselekmények megelőzésére is kiterjedt.
Fokozott közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és bűnügyi akció zajlott szombat éjszaka a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén. Az ellenőrzésben a vásárhelyi és szegedi rendőrök mellett a Munkavédelmi Felügyelőség és a helyi önkormányzat munkatársai is részt vettek.

A fokozott ellenőrzés célja az ittas járművezetők és a közlekedési szabálysértések elkövetőinek kiszűrésén túl a szombat éjszaka szokásos garázda cselekmények megelőzésére is kiterjedt. Az akció során a rendőrök 23 vásárhelyi és mártélyi szórakozóhelyet ellenőriztek, több mint kétszáz fiatalt igazoltattak. A razzia eredményeként két olyan hely ellen tettek feljelentést a rendőrök, ahol 18 éven aluliakat szeszes itallal kiszolgáltak, továbbá egy másik szórakozóhellyel szemben azért kezdeményeztek eljárást, mert ott egy fiatalkorú játékgépezett. Munkavédelmi szabálysértések miatt 5 esetben éltek feljelentéssel, egy-egy esetben bírságoltak, illetve figyelmeztettek.

A közúti ellenőrzések során valamennyi járművezetővel szondát fújattak a rendőrök, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság főorvosának részvételével mintákat vettek egy európai projekt keretében kifejlesztendő drogteszthez, ami nyálminta segítségével képes kimutatni, ha a jármű vezetője bódult állapotban ült a volán mögé. Ez utóbbi egyelőre önkéntes alapon működött, mivel a mintavétel is teljesen anonim módon zajlott.

A rendőrök hét esetben szabtak ki helyszíni bírságot közlekedési szabálysértések miatt, egy ittas sofőr vezetői engedélyét a helyszínen elvették, míg további hat ittas kerékpárost jelentettek fel.

A hajnalig tartó fokozott ellenőrzésben 25 rendőr vett részt.

Olvasóink írták

 • 3. lebro 2009. augusztus 03. 14:04
  „Vásárhelyen a tesco környékén és a belvárosban a panelek között vannak hangoskodók. Sajnos a hangosabb beszéd is 100m-re hallatszódik el, és a 7. emeletig is fel. Ezt sajnos sokan nem tudják. Persze nem nappal, hanem éjjel, mikor már csend (lenne) van és a dolgozó emberek pihennének.
  Az alkoholos fiatalokat sajnos sokan látni, de ez régebben is így volt.
  Most talán jobban fogják ellenőrizni.
  Megértem a szórakozóhelyeket akik bevételtől esnek el, de nekik is be kell tartani, és be is fogják, mert a bünti sem olcsóbb...”
 • 2. VásárhelyiÁgi 2009. augusztus 02. 09:44
  „Remélem ez nem egyszeri eset volt! Bár mostanában egyre több rendőrt látok az utcán pénteken és szombaton este.”
 • 1. 620829 2009. augusztus 02. 09:21
  „Szegeden is kéne már sok-sok ilyen-főleg sőtétédés uzán,amikor a kocsmák bezárnak. Béketelep-Petőfitelep-Tápé-Hattyas utcái tele vannak részeg kerékpárosokkal........ezekkel állandóan találkozom , azért is írom le...egyébként a kerékpárhoz miért is nem kell jogsi??????????ez negativ diszkrimináció a többi járműtulajjal szemben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ez jogrendszer?????????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalók járják a várost

Hódmezővásárhely- A polgármesteri hivatal munkatársainak adják ki magukat csalók Vásárhelyen. Tovább olvasom