Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Folytatódik a mártélyi csatornaháború

Nyilvános tévévitára hívta ki Lázár János vásárhelyi polgármester mártélyi kollégáját, Balogh Jánosnét a csatornázással kapcsolatban. A község első embere elment ugyan a stúdióba, de nem vitázott. Lázár viszont nem vett részt a mártélyi lakossági fórumon, ahová őt invitálták.
Már egy éve problémát jelent a csatornázás ügye Mártélyon. Amint arról korábban beszámoltunk, Lázár János vásárhelyi polgármester, országgyűlési képviselő szerint több okból is törvénytelen a beruházás – ezt Mártély vezetője, Balogh Jánosné cáfolja.

Lázár János nyilvános vitaműsorra kérte fel a Vásárhelyi Városi Televízióba Balogh Jánosnét, aki előbb ezt elfogadta, majd lemondta. A felvétel napján mégis elment a stúdióba, negyed órában elmondta, milyen a mártélyi csatornázás helyzete, majd távozott.

– Úgy vélem, akinek igaza van, az nem futamodik meg. Ez ügyben mindenképpen szeretnék nyilvánosan beszélgetni Baloghnéval. November 13-án Mártélyon tartok lakossági fórumot, ahová őt is meghívom, s ötven kérdést szeretnék feltenni neki – nyilatkozta lapunknak Lázár János.

– A stílusa miatt nem tekintem vitapartnernek az országgyűlési képviselőt. Szerintem Lázár Jánosnak szerepzavara van, mert se a tanárom, se a főnököm, hogy kérdéseket tegyen fel nekem. Úgy vélem, a mártélyiaknak van joguk ahhoz, hogy mint országgyűlési képviselőjüket, faggassák – mondta el viszont Balogh Jánosné.

A minap egyébként lakossági fórumot szerveztek a faluban, s Baloghné szerint végre megnyugodtak a kedélyek. A rendezvényen közel kétszázan vettek részt, köztük Lugosi Ferencné is. A mártélyi asszony elmondta, hogy ő nem a csatornázás ellen van, csak nem ért egyet a megkötött lakáskassza-szerződéssel. Elmondta: attól tart, ha a rendszer összeomlik, akkor ingatlanonként majd 2,8 millió forintot kell visszafizetniük a szerződés értelmében. Ennyi pénzük viszont nincs.

A fórumra Lázár János vásárhelyi polgármestert, országgyűlési képviselőt is meghívták. Ő azonban nem tudott részt venni a rendezvényen, mert mint mondta, ugyanebben az időben találkozott a batidaiakkal egy másik fórumon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új üzem Vásárhelyen

Harminc csökkent munkaképességű vásárhelyinek és környékbelinek biztosít megélhetést a Textilfó Kft.… Tovább olvasom