Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Főnökként nem kér olyat, amit maga ne tudna megcsinálni

Szülei arra nevelték, tisztelje az embereket – magánéletében és munkájában is ehhez tartja magát Korsós Ágnes, Vásárhely címzetes főjegyzője. Március 15-e alkalmából tüntették ki 36 éves közszolgálati tevékenységéért.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 
„Ágika, nagyon büszkék vagyunk magára!" – hívta fel vásárhelyi polgármesteri irodájában Korsós Ágnest egy bácsi, aki a címzetes főjegyző számára ismeretlenként gratulált neki a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetéshez. Pintér Sándor belügyminisztertől vette át a 36 éves kimagasló közszolgálati tevékenysége, a város fejlődését elősegítő munkája elismeréseként.

– Bevásároltam az egyik nagyáruházban, ahol a pénztáros szintén gratulált a kitüntetéshez. Jó érzés, hogy ismeretlenek is megszólítanak az elismerés kapcsán – jegyezte meg szerényen mosolyogva Korsós Ágnes. – A szüleim arra neveltek, tiszteljem az embereket. A munkám során is ehhez tartom magam. Örülök a kitüntetésnek, ugyanakkor nem élek a címek, a díjak bűvöletében. Az elismerés a munkatársaim érdeme is – mondta.Varr, utazik

Kikapcsolódásra nem sok ideje marad. Évekig maga varrta ruháit, most már ritkábban fordul elő, de ha leül a varrógéphez, akkor mindenről megfeledkezik. Utazni is szeret, leginkább Görögországot kedveli. Az utazás előnye még, hogy senki nem ismeri, és azt csinál, amihez kedve van. 
Nyolcgyermekes családba született. Édesapja 15 nyelven beszélt, a vasútnál dolgozott, de szívesen intézte mások ügyeit. Kislányként neki diktálta a különböző kérvényeket, így került kapcsolatba a joggal. Érettségi után a HÓDIKÖT-nél kezdett dolgoznia, három műszakban. Később a földhivatalhoz, majd a tanács gyámhivatalához került. Elkezdte a jogi egyetemet esti tagozaton, és nem sokkal később már a „mély vízben" találta magát.

– Az önkormányzat felállítása után irodavezető tisztségeket töltöttem be, végül a jegyzői irodán kötöttem ki. Rapcsák András akkori polgármester 1999-es felfüggesztésekor száműzetésbe kerültem. Egyik nap még a hivatalban dolgoztam, másnap már az egykori rendőrség épületében, ahol marhaleveleket intéztek és a közterület-felügyelők voltak. Az előző munkahelyeimen is ahhoz voltam szokva, hogy ha kell, 10-12 órát dolgozom. Ott jogtanácsos volt a titulusom, de nem sok munkám akadt. Az első munkanapomat végigzokogtam – emlékezett vissza a címzetes főjegyző. Egy évig volt száműzetésben, majd az időközi választások után, ahol ismét Rapcsák András győzött, üzent érte: mikor megy be dolgozni? 2001-ben nevezték ki jegyzőnek.

– A magánéletemet és a hivatali munkámat szétválasztom. Soha nem folytam bele a politikába, nem is ez a dolgom. Nagyon bálokra sem megyek el Vásárhelyen. Rendszeresen kapom a tiszteletjegyeket, de nem udvariatlanságból nem jelenek meg. Még az iskolabálokra is csak családtagként megyek – magyarázta.

„Egy vékony kötélen táncolok, és igyekszem nem leesni róla" – ezt írta egy közösségi oldalon Korsós Ágnes a munkájáról. Szereti a pörgést, stresszhelyzetben érzi magát igazán elemében. Édesapja természetét örökölte, aki nyugodtságáról volt híres a családban – mondta. Főnökként, munkatársaitól soha nem követel olyat, amit maga ne tudna megcsinálni.

Olvasóink írták

 • 3. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. március 25. 07:18
  „2. mivan? 2013.03.24. 07:03
  Nem vagy te skizofrén egy kicsit? XD”
 • 2. mivan? 2013. március 24. 07:03
  „2. Ennyire ismered? Olvasd el még egyszer a cikket.”
 • 1. papika56 2013. március 23. 09:38
  „<moderálva>helyen mindenki jól dolgozik, meg nyal lázárnak,a fidesznek ! A narancsos köd elborította azt a vidéket !
  A Parlamentben is CSAK fidesznyikeket tüntettek ki, meg akik a 4. tákolmányt átírták, meg orbán haverjai :CBA lázár testvérek, orbán kedvenc focicsapatának edzőjét, hithű fideszeseket !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hó után a belvíz veszélye fenyeget

A Városellátó Kft. munkatársai és a közmunkások, a hét eleje óta tisztítják a csatornákat Vásárhelyen. A jövő héten ismét nagy mennyiségű csapadék várható.
Tovább olvasom