Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Fűrészes bringa tolvajok garázdálkodnak Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Ketten is arról panaszkodott lapunknak, hogy a közelmúltban majdnem tolvajkézre került a kerékpárjuk. Csak a jó időzítésen múlt, hogy tulajdonukat még magukénak tudhatják, ha kicsit tovább hagyják közterületen, talán már csak hűlt helyét találták volna.
Elkeseredetten mutatja elfűrészelt lakatját Vásárhelyen egy panelház tárolójában Gergő, akinek kérése nem írjuk le teljes nevét. Elmondása szerint, nem a mostani az első eset, hogy a biciklilakatját kettévágta valaki. Pontosan ezért vett egy extra erős, és vastag zárat nemrég, mivel kétkerekűjét saját pénzén vette, és sokáig spórolt, a munkájához pedig mindennap szüksége van rá.

- Tényleg csak pár percre ugrottam be egy belvárosi informatikai boltba. Az üzlet előtt van egy rácsos kerékpártároló, oda zártam a bicajom, természetesen hozzá a rácshoz. Amikor Gergő végzett a vásárlással – ami nem volt több öt percnél - észrevette, hogy lakatját két helyen majdhogynem teljesen elfűrészelték.

Elkeseredetten mutatja elfűrészelt lakatját Vásárhelyen egy panelház tárolójában P. Gergő
Elkeseredetten mutatja elfűrészelt lakatját Vásárhelyen egy panelház tárolójában Gergő.
Fotó: Barta Anett

- A legborzasztóbb, hogy fényes nappal történt. Most már sehol sem tudom biztonságban otthagyni a bringámat?

Hasonló esetről számolt be Bán Krisztina: - A buszpályaudvarról indult a buszom, de mivel késésben voltam, a szokásos gyaloglás helyett kerékpárral mentem oda. Mivel a tárolók tele voltak, egy közeli üzlet elé zártam le a bicajom, egy egyszerű is lakattal. Nem gondoltam volna, hogy lesz valami probléma, holott már olvastam arról, hogy mennyi lopás történik a városban.

Krisztina, amikor visszaért Szegedről egyből a kétkerekűjéhez sietett. Megdöbbenve tapasztalta, hogy a biciklizár ketté van fűrészelve, és a földön hever.

- Hogy végül miért nem lopták el a biciklimet az máig rejtély. Talán a tolvaj valami miatt megijedt, vagy félt a lelepleződéstől. Annyi biztos, hogy mostantól óvatosabb leszek.

A rendőr ismerőse azt tanácsolta neki, hogy tegyen feljelentést, habár nehéz lesz megtalálni az elkövetőt mert nincsenek tanúk, akik látták volna.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béremelés helyett ˝szüléspénz˝

Támogassák egy- vagy kétmillió forinttal a már 5 éve az önkormányzatnál dolgozó köztisztviselőket, ha második vagy harmadik gyermekük születik – javasolta Lázár János. Tovább olvasom