Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Gázdíjgondok Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Elutalta a vásárhelyi önkormányzat a gázszolgáltatónak a lakásfenntartási támogatásokat, mégsem írta jóvá a februári és márciusi számlán a GDF SUEZ – hangzott el hétfőn a városházán tartott sajtótájékoztatón.
Ne fizessék be, kérjenek új számlát – ezt tanácsolják a vásárhelyi önkormányzatnál azoknak a fogyasztóknak, akiknek a gázszolgáltató GDF SUEZ nem írta jóvá a februári és a márciusi számlájukon a lakásfenntartási támogatást. Mintegy 50-en jelezték, hogy nem kapták meg a havi átlagban 5000 forintos támogatást – közölte tegnap a városházán tartott sajtótájékoztatón Nagyné dr. Tari Ibolya, a polgármesteri hivatal népjóléti csoportjának vezetője.

– A gázszolgáltatónál úgy tájékoztatták az ügyfeleinket, hogy azért nem írták jóvá az összeget, mert az önkormányzat nem utalta át a támogatást. Később arra hivatkoztak, megkapták a pénzt, de a hozzá tartozó listát nem. Nem igaz, hogy nem utaltuk át a támogatást, és nem küldtük a listát. A tárgyhónapot követő 5-éig utaljuk át az ügyfél által választott szolgáltatónak a pénzt, így csökkentve a lakásfenntartás költségeit – fejtette ki Nagyné dr. Tari Ibolya. Hozzátette: „többszöri telefonos egyeztetés után végül a szolgáltató elvégezte a már jó ideje beérkezett támogatás könyvelését, így annak összege jelentkezik az ezt követően kiállított számlákon". Ugyanakkor felhívta a szolgáltató figyelmét: „a jövőben a jogszabályoknak megfelelően végezze a tevékenységét, és ne a polgármesteri hivatalt vádolja mulasztással".

Vásárhelyen közel 1700 háztartás részesül lakásfenntartási támogatásban. Azok jogosultak, akik családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 71 ezer 200 forintot. Az ügyfelek nagy része az áram-, illetve a gázdíj csökkentésére kéri a pénzt, minimum havi 2500 forintot.

Negyedévre előre számláznak

A gázszolgáltató negyedévre előre állítja ki a számlákat. Ez az oka annak, hogy előfordulhat: az önkormányzat által utalt lakásfenntartási támogatás nem szerepel az adott hónap előtt kiállított gázdíjszámlában. A fogyasztó kérésére az ügyfélszolgálat – az adatokat ellenőrizve – módosítja a korábban kiállított számlát, csökkentve a folyószámlára könyvelt támogatással. Amennyiben ezt külön nem jelzik, akkor a következő számlázási ciklusban írják jóvá az addig beérkezett összes támogatást. A problémák kiküszöbölésére fejlesztést végeznek: összehangolják a számlázási rendszert a lakhatási támogatások könyvelésével, az önkormányzatok által történő adatszolgáltatás gyakoriságát a számlázási metodikával. A szolgáltató felhívja a figyelmet: az esedékes számlákat a szükséges módosítás után, vagy ha ezt a fogyasztó nem igényli, akkor eredeti összegben, a fizetési határidőig meg kell téríteni – olvasható a GDF SUEZ Magyarország Zrt. lapunkhoz elküldött tájékoztatójában.

Olvasóink írták

 • 11. eldorádó 2012. április 18. 09:21
  „Valóban, 71 eFt/fő.
  http://hodmezovasarhely.hu/cikkek/tajekoztatas-6561”
 • 10. deszkás 2012. április 17. 20:44
  „Mivel előttem adta a postás át a levelet ismerősömnek a befizetési határidő AZNAP volt. A postabélyegző pedig véletlen hogy nem volt?”
 • 9. eldorádó 2012. április 17. 14:35
  „71 ezer/fő? ez biztos? kőgazdag a vásárhelyi önkormányzat...”
 • 8. aquarius 2012. április 17. 14:00
  „4. mivan? 2012.04.16. 19:34
  Nekem is ez szúrt szemet! Bruttó v nettó? És milyen egyéb feltételei vannak? És kik kapják meg a támogatást? Pályázni kell rá?”
 • 7. Hexa1818 2012. április 17. 10:40
  „Amikor a GDF-nél dolgoztam, minden hónapban legelején az önkormányzat küldte a listát, mi azt tovább küldtük annak a két embernek, aki felkönyvelte a támogatásokat....volt, hogy hetekig! telefonáltunk és könyörögtünk ennek a két nőnek, hogy könyveljék már fel az összegeket, mert jönnek az ügyfelek panaszkodni hozzánk....sz.rtak rá...és most is. undorító, miket csinálnak ott.”
 • 6. Mike3 2012. április 16. 20:05
  „és ha tudnátok, mi pénzeket fizetnek ki egy ilyen számlázórendszerért! :))”
 • 5. nyomdasz63 2012. április 16. 20:04
  „Bárki,aki ezt a cikket olvassa...vajon ki hazudik?”
 • 4. mivan? 2012. április 16. 19:34
  „Azon csodálkozom, hogy "csak" 1700 háztartás felel meg a kritériumoknak...Szerintem ez is sok, de sajnos rengeteg szegény ember és család van”
 • 3. mivan? 2012. április 16. 19:29
  „Én csak azon csodálkozom, hogy "csak" 1700 háztartás kap ilyen támogatást. 71 ezer/koponya azért nem kevés.”
 • 2. balihoho 2012. április 16. 19:08
  „Gáz és áram. Két állam az államban, mindkettő konkurencia nélkül, nyeregben vannak!”
 • 1. spagetti 2012. április 16. 18:46
  „Nekem az áramhoz van támogatásom de mindig küldik a ki kapcsolási értesitőt, pedig nem jár sosem le a hatvannapos határ idö mert ki fizetem és nekem kell mennem utána hogy a szolgáltató le vonja a támogatást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amikor kémkedtek a művészek után

Galyasi Miklós múzeumigazgató és Bibó Lajos író, drámaíró lakásába is beleskelődhetnek, akik megnézik a Megfigyelt művészet című, Emlékpontban nyílt tárlatot. Tovább olvasom