Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Háromszázmilliós cégberuházást segít az Unió Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Nagyméretű és súlyú, tíz- és negyventonnás betonelemeket fog gyártani a vásárhelyi Csomiép beton-melior kft. A háromszázmilliós beruházás százhatvan család kenyerét biztosítja.
Tovább erősíti piaci pozícióit a százhatvan dolgozót foglalkoztató vásárhelyi Csomiép Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. Olyan tíz-, illetve negyventonnás betonelemeket kíván gyártani, amelyek – méretük és súlyuk miatt – közúton már nem fuvarozhatók. A háromszázmillió forint értékű fejlesztésbe beletartozik a gyártócsarnok bővítése, út építése és a meglévő iparvágány felújítása, meghosszabbítása.

A százhatvan dolgozót foglalkoztató vásárhelyi üzem a beruházás megvalósítására egy uniós pályázaton 52 millió 91 ezer forint támogatást nyert.

Ezt a vágányt is fel kell újítani, a negyventonnás elemek ugyanis csak vasúton szállíthatók. Fotó: Tésik Attila
Ezt a vágányt is fel kell újítani, a negyventonnás elemek ugyanis csak vasúton szállíthatók.
Fotó: Tésik Attila

A fejlesztés elengedhetetlen követelménye, hogy felújítsák a Szeged–Makó vasútvonal ipari vágányát, amely a Csomiép telephelyére a Makói és Erzsébeti út kereszteződésétől nem messze ágazik el. Ezt a sínpárt az 1990-es évek óta nem használják, az országúton átvezető részét már rég leaszfaltozták, s rég elbontották onnan az egykor működő fénysorompót is. A vasútvonalnak azt a szakaszát, amely az elágazástól a cégkapuig vezet, a MÁV-nak kell rendbe hoznia. A telephelyen belüli rész munkálatainak költségeit a beton-melior kft. állja.

Olvasóink írták

 • 3. csak 2008. április 16. 07:58
  „Forrás?”
 • 2. nem csak 2008. április 15. 23:09
  „A legnagyobb munkáltatók: önkormányzat, honvédség, Villeroy and Boch Magyarország Zrt.
  Látható, hogy csak utóbbi a termelő cég.”
 • 1. csak 2008. április 15. 13:14
  „http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/munkahelyteremto_tamogatas_vasarhelyen/2053623/#hozzaszolok

  1. hozzászólás dolgozó ember 2008.04.10 21:30

  Tényleg jó lenne már valami új munkahelyet termteni a városban ahol az emberek dolgozni is tudnának és nem csak munkanélküli segélyből élni. Lehetőleg nem uj boltokat kellene nyitni, hanem termelő vállalatot kellene létesíteni ahol nem minimálbérért alkalmazzák az embereket. Mert így csak a vállalkozó jár jól és a szegény munkás meg dögöljön bele a munkába minimálbérért jó estben. Szeretnék már egy korrupció mentes városban élni , habár ebben az országban mindent elkurnak! Sok 50 év feletti ember is szeretne tisztességes munkából megélni végzettségének megfelelően. Jó lenne ha nemcsak a diplomás lenne csak ember ebben az országban!!!


  hozzászólás Hozzászolo 2008.04.12 11:43

  Igen jó lenne ha a város vezetése közgülés támogatásával nem ebbe az irányba vinni a várost ahol csak munkahelyek szünnek meg, a lakosság elöregszik a szolgáltató ipar és kereskedem eröltetett ütemben nő. Szinte felborult az egyensúly. Ha megkérdezném ki ma város legnagyobb munkáltatója . A válasz biztos nem egy termelő üzem lenne. Igy nem lehet egy város hosszútávon fentartani csak elletetlenteni az itt élő aktív koruakat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi nagydíj a szegedi kukoricának

Hódmezővásárhely - A Szegedi Gabonatermesztési Kutató Kht. nyerte el a XV. Alföldi Állattenyésztési… Tovább olvasom