Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Hazatértek Koszovóból

Hódmezővásárhely - Egyperces néma főhajtással emlékeztek meg kedden a vásárhelyi laktanyában a Koszovóból visszatérő katonák társukra, Pászti Zsoltra, aki májusban álmában hunyt el a misszióban.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Példás katona volt a szakaszvezető, aki egészségügyi okok miatt halt meg – mondta Domján László vezérőrnagy a visszafogadó ünnepséget követően a sajtónak.

Mintegy 180 Koszovóból visszatérő katonát köszöntöttek a laktanyában. Márciustól teljesítettek 6 hónapos külszolgálatot. Domján László az ünnepségen többek között arról beszélt, hogy a magyarok 23 nemzet 5000 fős katonai közösségében látták el feladatukat, a rend és a biztonság fenntartását. Hazánkból 1999 óta vannak jelen a térségben, ahol a közelmúltban hazatérők becsülettel telesítették a küldetésüket. A misszióban erősítették továbbá szakmai tudásukat, amit itthon is kamatoztathatnak. A Koszovóban szolgált katonák jó kapcsolatot alakítottak ki az ott élőkkel is, büszkén vállalhatják a magyarságukat kint. Ez is fontos része a küldetésüknek, ugyanolyan jelentős, mint a katonai helytállás – állapította meg a vezérőrnagy.

Hat hónap után újra itthon. Fotó: DM/DV
Hat hónap után újra itthon.
Fotó: DM/DV

Először vett részt misszióban Korom Grácia. A hadnagy feladatai közé tartozott a helyiekkel a kapcsolattartás. Elfogadják a magyarokat, egyre többen ismerik fel a magyar zászlót – mondta a 24 éves nő, aki katonacsaládból származik, így szerettei elfogadták, hogy 6 hónapig kint szolgált.

Olvasóink írták

 • 4. xenopus 2013. szeptember 02. 17:45
  „3. mivan? ne haragudj de én is az egyes véleményét osztom. A honvédség lassacskán ugyanolyan munkahely mint a többi. Pl az afgán misszó nekem sem tetszik, Magyar katonának nem kell oda menni, senki nem kötelezi őket! (Igen, SENKI, mivel több NATO ország megtagadta, visszavonta a misszióját.) Szerintem, egy jó kaland és nem utolsó sorban kiemelt magyar fizetés! Persze más másképp magyarázza.”
 • 3. mivan? 2013. szeptember 01. 20:06
  „Egy-két jó szót is hozzászólhatna valaki. Mi bajotok van? Nem ismerik el eléggé a munkátokat? Hívjátok ki az újságot ha ettől boldogabbak lesztek. Egy katona meghalt kint, mégha álmában is. Véleményem szerint Undorító amit írtál 1.”
 • 2. hatkettő 2013. szeptember 01. 11:26
  „Lejárt a munkaidejük. Ennyi erővel mindenkiről megjelenhetne naponta egy cikk.”
 • 1. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. augusztus 31. 12:12
  „Itt a dm-be folyton kapjuk az emlékeztetőt, hogy katonáék mennyivel fölöttünk járnak profizmusba (mindig, mindenki jól teljesít) vagy kimagasló genetikai adottságokkal " csináld utánuk, ha nem tetszik"
  Mert mi, melósok ugye, főnökünk szerint és nem csak szerinte, hanem az államadósságból kiindulva, kívülröl is úgy tűnik, szarul dolgozunk, na, valljuk be őszintén...
  De valahogy mégse álmunkba patkolunk el... lehet, nem koxoljuk szét az agyunkat?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszorult az autóba - frontális ütközés Szikáncsnál

Hárman sérültek meg abban a balesetben, amely kedd dél körül Hódmezővásárhely és Szikáncs között… Tovább olvasom