Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Ismét megsüllyedt Vargáék otthona

Hódmezővásárhely - Hiába javították meg kétszer a csatornázás óta, ismét megsüllyedt Varga Istvánék Damjanich utcai háza. Lázár Jánostól kértek segítséget, a város szakértőket küldött a vizsgálatra.
A városi szennyvízcsatorna-építés után fél esztendővel kezdett el először süllyedni Varga Istvánék vásárhelyi, Damjanich utcai házának Tompa utca felőli sarka.

– Az 1999–2000-ben végzett csatornázással akkor értek ide hozzánk, amikor igencsak csapadékos volt az időjárás, így a magasan álló talajvíz akadályozta a földmunkákat. Akkor ide, a házunk Tompa utcai sarkához, közvetlenül a fal mellé fúrtak le, hogy szivattyúval emeljék ki a vizet. Ekkor a talajban lévő folyóhomok nagy részét is kiszívták – mondta Varga Istvánné, majd megmutatta a házfal melletti járdán ma is látható, egykori munkagödröt takaró javítást.

A kamra falán is újra megjelentek a repedések – mutatja Varga Istvánné. A szerző felvétele
A kamra falán is újra megjelentek a repedések – mutatja Varga Istvánné. 
A  szerző felvétele

A nyugdíjas házaspár hozzátette: az 1969-ben téglából épült, 80 centi mély betonalappal rendelkező épületnek a csatornázás előtti három évtized alatt semmi baja nem volt. Fél év múlva azonban süllyedni kezdett a Tompa utcai rész, repedések jelentek meg a kamra, a fürdőszoba és az egyik szoba falán is. – Annak idején segítséget kértem Rapcsák András polgármester úrtól, aki kiküldte a városházáról a szakembereket, azok tették rendbe az épületet, így többek közt szigetelésként purhabot nyomtak a belső válaszfal alá. 2005-ig nem jelentkezett újra a baj, akkor azonban ismét megjelentek a repedések, ugyanott, ahogy öt évvel korábban. Akkor is megjavították: a plafonra álmennyezet, a falra üvegszálas tapéta került. A kamrát újravakolták, majd lefestették – sorolta a házaspár a munkálatokat.

Vargáék nyugalmát nemrégiben ismét felkavarta, hogy a kamra és a fürdőszoba fala újra repedni kezdett. Ugyanott, ahol eddig már két ízben is. Vargáné Lázár János polgármester tabáni fórumán kért segítséget a városvezetőtől.

– Az önkormányzat munkatársai már jártak a Damjanich utcai házban, s szakértők bevonásával vizsgálják meg az ingatlant – tudtuk meg Göbl Vilmostól, a polgármesteri hivatal médiareferensétől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: ultimátumot adott az Erste Bank Vásárhelynek

Az Erste Bank a Hódmezővásárhelynek adott válaszában egyértelműen elzárkózott az árfolyamveszteségből eredő kockázat megosztásától. Tovább olvasom