Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Kalapács alatt a mindszenti Jéggolyó

Mindszent - Nyolcmillió forint a kikiáltási ára a mindszenti önkormányzat tulajdonában lévő kocsmának. A 654 négyzetméteres Jéggolyót eddig bérbe adta a város, de kell a pénz fejlesztések finanszírozására.
Nyolcmillió forint a kikiáltási ára a mindszenti önkormányzat tulajdonában lévő kocsmának. A 654 négyzetméteres Jéggolyót eddig bérbe adta
a város, de kell a pénz fejlesztések finanszírozására. Felmérik az önkormányzat ingatlanvagyonát, mert a későbbiekben mást is értékesítenének.

Évtizedek óta büféként és kocsmaként üzemel a mindszenti Horváth Gyula utcában lévő Jéggolyó. Az önkormányzat tulajdonában lévő 654 négyzetméteres vendéglátó-ipari egység három helyiségből és egy udvarból áll. – Eddig bérbe adtuk. Havonta közel ötvenezer forint folyt be a számlánkra. Most azonban úgy döntött a képviselő-testület, hogy eladjuk – tudtuk meg Hevesi István képviselőtől. Az önkormányzat versenytárgyaláson szeretné értékesíteni a Jéggolyót. Az egység kikiáltási ára nyolcmillió forint. A pályázatokat március 4-éig írásban kell benyújtani a polgármesteri hivatal címére. A versenytárgyaláson csak az vehet részt, aki félmillió forint bánatpénzt befizet. A vesztes pályázó természetesen visszakapja az összeget, a nyertes meg ennyivel kevesebbet fizet. Több jelentkező esetén március 10-én tartják a versenytárgyalást.

Vevőre vár a Horváth Gyula utcai egység.
Fotó: Miskolczi Róbert

– A Jéggolyó lehet az első az eladások sorában. Most mérjük fel az önkormányzat ingatlanvagyonát, mert mást is értékesíteni szeretnénk a jövőben. Erre azért van szükség, hogy finanszírozni tudjuk a fejlesztéseinket – indokolta a képviselő.

A város vezetésének több olyan elképzelése is van, amely fejlesztés több millió forintba kerül. Így például rendezni kell a szeméttelep sorsát. Mindszent központját is rendbe kell tenni, melynek csak a terveztetése 1,4 millió forint. Az óvoda és az iskola épületeit korszerűsítik, amelynek várható összköltsége 750 millió forint. Pályáznak, de az előkészítés mintegy tízmilliót emészt fel.

A mártélyi üdülőterülettől a mindszenti Szabadság térig tartó kerékpárút megépítése előtt szintén tervek kellenek, valamint földeket kell kisajátítani. Ezek költségei elérik a nyolcmilliót, vagyis a Jéggolyó kikiáltási árát. Egy kistérségi pályázat keretében a város összes buszvárója egységes arculatot kapna, illetve rendeznék a környezetét is. Persze ennél is szükség van önerőre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre csökken a telefonfülkék száma Vásárhelyen is

Hódmezővásárhely - Évről évre folyamatosan csökken Vásárhelyen is a nyilvános telefonfülkék száma, de a szolgáltató szerint még mindig megéri fenntartani őket. Tovább olvasom