Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Kerámiatervező szak indulhat Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A mezőgazdasági képzések mellett a közeljövőben kerámiatervező szak is indulhat a vásárhelyi főiskolán. Az intézmény nemrégiben szakelindítási kérelmet nyújtott be a Magyar Akkreditációs Bizottsághoz.
Újabb szak beindítását tervezik a Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi mezőgazdasági karán. Ez nem lenne más, mint a kerámiatervező szak. Első hallásra furcsa, hogy egy képzőművészeti ágat kívánnak meghonosítani a mezőgazdasági képzésre épülő intézményben. A karnak ilyen területen nincs ugyan tapasztalata, de a vezetőség szerint vétek lenne kihagyni a vásárhelyi adottságokat, amelyeknek évszázados hagyománya van a településen.

Ugyanis a vásárhelyi kerámia óriási múltra tekint vissza, s nem túlzás azt állítani, hogy nemcsak országos, hanem világhírnévre is szert tett.

Az intézmény ezért nemrég szakelindítási kérelmet nyújtott be a Magyar Akkreditációs Bizottsághoz. Most arra várnak, hogy számukra pozitív elbírálás szülessen. A tervek szerint a bevezetendő új képzési forma alapszintű diplomát adna, és hat félév alatt lehetne megszerezni.

A kerámiázás most sem áll távol a főiskolától. Ugyanis szabadon választható tantárgyként jelenleg is több hallgató sajátítja el ezen képzőművészeti ág alapjait Pannonhalmi Zsuzsa keramikusművésztől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a vásárhelyi zsinagóga mennyezete

Hódmezővásárhely - Az egyedülállónak mondható holokauszt múzeum kialakításával együtt az elmúlt… Tovább olvasom