Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Konténerpénztár és ideiglenes váró a Kisállomáson

Hódmezővásárhely - Megújul a népkerti vasútállomás. Az épület közműfejlesztése mellett a váróterem népi bútorai és a majolika burkolatos oszlopok is restaurálásra kerülnek. A munkálatok idejére a MÁV ideiglenes jegypénztárat és várótermet alakított ki az utazóközönség számára.
Még 2007-ben merült fel a Hódmezővásárhelyi Népkert vasútállomás felújításának, korszerűsítésének terve, ám akkor az önkormányzat és a vasúttársaság közötti tárgyalások egy időre megrekedtek. A több mint 70 éves épület rekonstrukciós munkálatai végül tavaly ősszel kezdődtek meg. Első körben az állomás működését biztosító, ideiglenes létesítmények kiépítése, a jegypénztár, valamint a váróterem kiköltöztetése történt meg. A Kisállomáson jelenleg egy konténerpénztárban válthatnak jegyet az utasok. Emellett egy fűthető mini váróterem is kialakításra került, illetve az utazóközönség számára mobil illemhelyekről is gondoskodtak.

Ideiglenes váró és konténerpénztár a Kisállomáson - GALÉRIA

- Az ideiglenes konténerpénztár a MÁV-START Zrt. pénztár előírásainak megfelelően készült el, az utasok jegyvásárlási igényeit a megszokott módon szolgálja ki - árulta el Peiper Károly, a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának munkatársa, aki ugyanakkor az utasok türelmét kérte a kivitelezés ideje alatt tapasztalható esetleges kellemetlenségekért.

Úgy tűnik azonban a felújítási munkák egyelőre nem okoznak komolyabb fennakadásokat. - Ritkán utazok vonattal. Nem is találtam meg elsőre a pénztárat, de az állomásfőnök rögtön útba igazított. Meg vagyok elégedve ezzel a megoldással. A váró fűtött és tiszta. A kasszánál a kiszolgálás zavartalan. Az egyetlen probléma, hogy nem lehet kártyával fizetni, de ha jól emlékszem régen sem lehetett. A felújítás során talán ezt is orvosolják - mondta el a Budapest felé utazó Kiss Gergely. Hasonló tapasztalatokról számolt be egy másik utas is. - Kívülről kétségtelenül nem a Nyugati pályaudvar, de a funkcióját maradéktalanul ellátja. Tiszta, rendezett, sőt az az érzésem, néha igényesebb mint a régi állomás volt. A WC-vel kapcsolatban vannak fenntartásaim, de amúgy se járok állomásokon mosdóra - osztotta meg velünk véleményét a szegedi vonatra váró Herczeg Imre.

Ideiglenes váró és konténerpénztár a Kisállomáson - GALÉRIA

Az átmeneti állomás kiépítése után kezdődhetett meg az érdemi munka, a lepusztult épület felújítása, közmű-korszerűsítése. - Jelenleg a MÁV Zrt. megrendelése alapján az épület felújítása, illetve az épületbe bevitt gázfűtés teljes kiépítése folyik. Emellett, a várossal kötött megállapodás szerint – az önkormányzat vállalásában – az épület körüli terület rendezése is meg fog valósulni, amely parkoló kialakítását, illetve a népi bútorok, majolika oszlopok restaurálását jelenti. A vasúttársaság a peronok átépítését egyelőre nem tervezi - mondta el Peiper Károly, akitől azt is megtudtuk, az elkészült állomást legkorábban nyár elején vehetik birtokba az utasok. - A kivitelezés határideje: 2013. április 30. Ezt követően a használatbavételi eljárás is időt vesz igénybe, így az utasok csak további 60 nap múlva vehetik át az új állomásépületet.

Olvasóink írták

 • 4. Büfékocsi 2013. január 15. 15:52
  „CSókolom! A peronok átépítése azért sem kell, hogy időszerű legyen, mert pl. a kopáncsi állomáson is magas peron van immár kb. 30-nál is több éve. És gondolom a HMVhely nagy állomás felújításának az ötlete fel sem vetődött, elvégre is az egy korszerű, modern épület, amelynek állagának megőrzésére folyamatosan költenek....na majd ha tremtréjn lesz?! Majd akkor lesz itt nagy "vasúti ereszd el a hajam". Már ami majd a repkedő Forint milliárdokat illeti.”
 • 3. CaptainChaos 2013. január 14. 08:40
  „Konténerállomás, ivóvizet osztó katonák... olyan már mint egy libanoni menekülttábor!”
 • 2. Írástudatlan 2013. január 12. 09:35
  „Bizony a peront is nagyon jó lenne megemelni mert én is alig illetve csak segítséggel tudok felmászni a vonatra.Végül is akkor ez nem igazán Európai szintű felújítás lesz csak egy kicsi módosítás.”
 • 1. beaver 2013. január 11. 07:55
  „""""A vasúttársaság a peronok átépítését egyelőre nem tervezi - mondta el Peiper Károly, """"

  Pedig igazán rendbe hozhatták volna azt is. Jelenlegi állapotában, a balesetveszély határát súrolja. No, meg az sem lenne nagy baj, ha jóval magasabb lenne a mostani szintnél. Könnyebb lenne felszállni a vonatra.
  Azt is csak remélni merem, hogy az "új" állomásépületre nem a mostani, kék alapon fehér betűs undormány állomásfeliratot teszik vissza, hanem mondjuk olyan neonos feliratot, mint amilyen sok más helyen még megtalálható.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezelésenként 4 óra a műveseállomáson

Kora reggeltől késő estig - műszakonként 10 beteget tudnak kezelni az idén 30 éves dialízis központban Vásárhelyen. Tovább olvasom