Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Középdöntőben a Kankalin táncosai

Hódmezővásárhely -Móricz Bence Felcsíki hopsza című koreográfiáját mutattuk be, amit vastapssal jutalmaztak – mondta Kis-Jakab Péter, az együttes egyik vezetője.
 – Szerettük volna kipróbálni magunkat egy szakmai zsűri előtt, amely tanácsokkal tud ellátni minket. Jól sikerül, bízunk magunkban, és most már cél a szegedi döntő.

A negyedik országos rendezvényre öt kategóriában lehetett nevezni, szóló ének, szóló hangszer, tánc, népdalkórus és kórus, valamint hagyományőrző népi játékok. 13 helyszínen, több száz résztvevővel zajlottak az elődöntők. A vásárhelyiek november 8-án, Gyulán léptek színpadra. A hétvégi fellépés után, hétfőn derült ki, hogyan döntött a zsűri. Tóthné Döme Mária, a zsűri elnöke kiemelte a vásárhelyiek energikusságát, vidámságát és a viseletük autentikus szépségét. A középdöntőt november 22-én, Nagyatádon rendezik, ahol ugyanazt a produkciót kell előadni. Addig azonban van idő finomítani a lépéseket. – Heti két alkalommal találkozunk a csoporttal, amikor más fellépésekre is készülünk, de a verseny koreográfiáját is átvesszük – tette hozzá a vezető.

A középdöntőbe jutott Kankalin Néptáncegyüttes. A szerző felvétele
A középdöntőbe jutott Kankalin Néptáncegyüttes. A szerző felvétele

Az idén 52 éves Kankalin Néptáncegyüttesben a különböző korosztályokban közel 100 fő táncol. Ez idő alatt a csoport számos címet szerzett, megkapta az aranyhármas minősítést, valamint 2010-ben a Bessenyei Ferenc díjat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szakképzésről beszéltek

A vásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskolában járt csütörtökön Román István, a Földművelésügyi Minisztérium agrárképzésekért felelős helyettes államtitkára. Tovább olvasom