Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Lázár: újabb segítséget kaphatnak a fogyasztók

A kormány szerdai ülésén tárgyalja, miként lehet valóban non-profittá tenni a közműszolgáltatásokat, hogyan kaphatnak újabb segítséget a fogyasztók - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár vasárnap Székkutason.
A számlák továbbra sem átláthatók, a szolgáltatók még mindig igyekeznek becsapni, manipulálni a fogyasztókat – mondta a politikus a 2300 lakosú község általános iskolájának aulájában rendezett lakossági fórumon mintegy száz ember előtt. „Szerdán nehéz napja lesz az áram- és gázszolgáltatóknak” – közölte az államtitkár, hozzátéve, ekkor a kormány napirendre veszi a közműszolgáltatások ügyét, megvizsgálja, miként nyújtható újabb érdemi segítséget az ország négymillió háztartásnak.

„Úgy látszik nem tudjuk annyival csökkenteni a rezsit, hogy ne legyenek nyereségesek az energiaszolgáltatók” –- mondta Lázár János, aki úgy látja, 25-30 százalékos tartós rezsicsökkentés hozhat érezhető eredményeket a lakosság számára. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus a Székkutason megvalósuló mintegy 3 milliárd forintnyi fejlesztésről elmondta, az elmúlt két évtized legsikeresebb négy éve áll a falu mögött. A rendszerváltás óta a község még nem kapott egyetlen kormánytól sem ekkora fejlesztési forrást - mutatott rá. Hozzátette: lakosságarányosan Székkutasra érkezett legtöbb támogatás - a vállalkozások számára munkahelyek teremtésére, illetve az emberek életminőségének javítására - a környékbeli települések közül. A faluban májusban elkezdődik a csatornázás, az 1,1 milliárd forintos fejlesztés 90 százalékát uniós és hazai támogatás fedezi. A községben nem lesz olyan közösségi szolgáltatás, amely ne újulna meg a következő időszakban -– ígérte a politikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szakképzés az egyházi iskolák nagy lehetősége

Ahhoz, hogy az egyház ne múzeum, hanem élő legyen, üzenetek szükségesek, amiket a tanintézmények közvetíthetnek - mondta Balog Zoltán Vásárhelyen. Tovább olvasom