Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Magánkamerákkal a tolvajok ellen Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Egyre több biztonsági kamera figyeli a vásárhelyieket. Magánházak, középületek, üzletek bejárata fölé szerelik föl a tulajdonosok.
A legújabb – és legfeltűnőbb – az Andrássy utca 1. számú ház bejárata fölött működik, hogy elriassza azokat, akik illemhelynek használják a helyet, vagy el akarják vinni a bicikliket. A város is régóta tervezi egy térfigyelő rendszer felszerelését.

Míg a pénzintézetekben mindennapos, Vásárhely közterületein korábban csak elvétve akadt olyan biztonsági kamera, mely az épületeket, a járdák egy részét figyeli. A számuk most gyarapodik. Azt már mindenki megszokta, hogy az Emlékpont múzeumnál biztonsági kamerák kereszttüzébe kerül. Felszerelésük nyilvánvaló célja, hogy távol tartsák az épülettől a rongálókat, falfirkálókat. A Marcipán cukrászda kapubejárata fölött, újabban pedig az Andrássy utca egyik ékszerboltjának bejáratánál is láthatunk ilyen készüléket. De találkozhatnak a helybeliek hasonló rendszerrel gyógyszertárban, videotékában, internetszalonban, boltokban is.

Biztonsági kamera az Emlékpont falán. Fotó: Tésik Attila

A vásárhelyiek most újabb, feltűnően működő kamerával találkozhatnak az Andrássy utcát a Szegfű utcával összekötő átjáróban. Sötétedés után mozgásérzékelő kapcsol be egy erős fényű halogénlámpát, és az Andrássy utca 1. szám alatti társasház itt lévő lépcsőházi üvegajtaja mögött pásztázni kezd egy vörös fénnyel villogó kamera.

– Nemrégiben szereltettük fel az árkád külső forgalmát, illetve a lépcsőház földszintjét figyelő kamerákat – mondta lapunknak Lung Péter. Az Andrássy utca 1. sz. alatti társasház közös képviselője hozzátette, céljuk az, hogy elriasszák azokat, akik éjszakánként rendszeresen illemhelyként használják az átjárónak a bejárattal szemközti, eldugott sarkát. A lépcsőházat figyelő másik kamerával pedig a besurranókat kívánják távol tartani, illetve megakadályozni.

Lesz belvárosi térfigyelő rendszer

Bár a város közbiztonságát szolgáló térfigyelő kamera még nincs használatban Vásárhelyen, a városháza tornyán már most is működik egy készülék, amelyen a Kossuth tér látható madártávlatból: felvételét a város weblapján bárki megnézheti. A város azonban térfigyelő rendszert is tervez, a több tízmilliós beruházáshoz keresik a pályázati lehetőségeket. A város a közbiztonságot most azzal erősíti, hogy két autót ajándékozott a polgárőröknek, s húszmillióval támogatta a rendőrség járőrmunkáját.

Olvasóink írták

  • 2. vicc 2008. március 18. 18:34
    „Nagyon hatásos a kamera rendszer !

    Saját üzletemben is üzemel , a haszna, hogy kevesebb a "brazil" vendég :)”
  • 1. PS 2008. március 18. 11:36
    „Szegeden a közös képviselőt a kamera miatt összeverik. Pedig korábban voltak gyújtogatások, firkálások, rongálások. Volt, hogy a kamaszok égő csikkeket fricskáztak a lakásablakon át.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromszor eltiltották, mégis kocsiba ült

Mindszent - Háromszor tiltották el a járművezetéstől azt a mindszenti férfi, akit hétfőre virradó… Tovább olvasom