Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Megpályáztatják az orvosi ügyeletet Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Az év végén lejár a vásárhelyi orvosi ügyeletet ellátó cég szerződése, ezért az önkormányzat közbeszerzési eljárást írt ki a feladatra. A munkát három éve végző kft. is pályázik.
Az ügyelet várhatóan elköltözik, és a tervek szerint hamarosan a Lázár utcában megújuló egykori Hódút-székházban várják majd a betegeket.

Már több vásárhelyi közgyűlésen is szóba került a város orvosi ügyeleti rendszere. December 31-én lejár a feladatot ellátó cég, a Panacea 2000 Kft. szerződése. Az önkormányzat ezért közbeszerzési eljárás keretében az év végéig várja azon társaságok pályázatait, amelyek továbbvinnék ezt a munkát.

– Mivel nagyon alacsony a központi finanszírozás, nem lesz túl sok jelentkező. Ráadásul az a kikötésünk, hogy a nyertes csupán az OEP által biztosított finanszírozási összeget használhatja fel a működtetésre, illetve öt évre kell vállalnia a munkát – tudtuk meg Grezsa István önkormányzati képviselőtől, az egészségügyi bizottság elnökétől.

Az ügyelet nem sokáig marad már a régi rendelőintézetben. Fotó: Tésik Attila
Az ügyelet nem sokáig marad már a régi rendelőintézetben.
Fotó: Tésik Attila

A Panacea 2000. Kft. három esztendeje végzi ezt a feladatot. Tanács Gábor ügyvezető elmondta: mind az önkormányzat, mind a páciensek elégedettek a munkájukkal. Mivel eddig nekik is megfeleltek a város feltételei, ők is pályázni fognak a további együttműködés érdekében.

– Három esztendő alatt óriási változáson ment át a magyar egészségügy. Biztosan kisebb-nagyobb átalakításra lesz majd szükség, hogy a jövőben is magas szinten tudjuk majd biztosítani az ellátást – tette hozzá az ügyvezető.

Az orvosi ügyelet jelenleg a Városháza utca elején lévő régi SZTK-ban található. Az épület nagy része már üres, de az ügyelet mellett még néhány rendelő működik itt. Az önkormányzat terve az, hogy még karácsony előtt kiüríti az ingatlant. A rendelők, így az ügyelet is a hamarosan elkészülő, Lázár utca 10. szám alatti bérház földszintjén kaphat helyet.

Irodaházból társasház

A város még tavaly ősszel megvásárolta az egykori Hódút-székházat, s az emeleteken 31 szociális bérlakást, a földszinten pedig orvosi rendelőket alakít ki. A munka hamarosan elkészül, így a Lázár utca 10. szám alá beköltözhetnek a lakók, valamint megnyílnak a rendelők is.

Olvasóink írták

 • 3. Írástudatlan-Tdi. 2008. november 29. 11:02
  „A fogászati ügyeletről nagyon elhalgattak! Mi van? Lessz vagy nem?”
 • 2. skorpio21 2008. november 27. 09:58
  „Mondtam már drága eperjesigyorgyne !
  PSZIHOLÓGUShoz menjen,az tud segíteni!”
 • 1. eperjesigyorgyne 2008. november 27. 08:00
  „eperjesi gyorgyne vagyok hodmezővasarhely éva u 5 2em 5 voltam a multheten voltam az elettarsammal margoval az orvosi űgyeleten este .NEM VIZSGALTA MEG AZ ORVOS .erről ennyit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korosztályok dalos találkozója Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A vidámság lesz a témája a „Korosztályok dalos találkozója" elnevezésű… Tovább olvasom