Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Mindszent és Szegvár januárban nyújtja be közös pályázatát

Mindszent - Tovább folyik a lakáskassza-szerződések felbontását szorgalmazó agitáció, és terjednek a pletykák Mindszenten. A szennyvízcsatorna-pályázat esetleges sikerét is befolyásolhatja, hogy a mindszenti városvezetés még mindig nem egységes az ügyben.
A mindszenti víziközmű társulat a célegyenesben jár, napokon belül bejegyezheti a cégbíróság. Az indulatok azonban nem csitulnak a városban, zajlik a „harc" a két tábor között, továbbra is amellett agitálnak egyesek, hogy fel kell bontani a megkötött Fundamenta-szerződéseket. Az ellenkampányról szóló legutóbbi beszámolónkig harmincan döntöttek a bontás mellett, ez a szám emelkedett, de nem jelentősen, már negyvenen hoztak ilyen döntést – tudtuk meg Hevesi István települési képviselőtől, a víziközmű társulat intézőbizottságának elnökétől.

– A városban már olyan pletyka terjed, hogy hatszázan mondták vissza lakáskassza-szerződésüket – mondta Hevesi –, ez nem igaz, és csak a pánikkeltést szolgálja. Ebből, amint azt a múlt alkalommal is hangsúlyoztam, már nem lehet kihátrálni. Mi, a bizottság tagjai, tesszük dolgunkat, többször tárgyaltunk, egyeztettünk a szegvári képviselőkkel, az együttműködési szerződésen dolgozunk, közös testületi üléseket is tartunk majd. Annyi változás valóban történt, hogy a pályázati kiírás késői megjelenése miatt a november eleji beadásra nem tudtunk kellően felkészülni, ezért januárban nyújtjuk be az anyagunkat. Ez nem érinti hátrányosan Mindszentet és Szegvárt, a novemberi pályázók nem söprik ki a kasszát.

A fentieket Szegvár polgármestere, Gémes László is megerősítette, és hozzátette: a január 9-i határidőig – kéthavonta lehet benyújtani a csatornázással kapcsolatos pályázatokat – jó, versenyképes anyagot állíthatnak össze. De azért megjegyezte: – Remélem, addigra Mindszent is egységes álláspontot képvisel majd, és az okmányt Zsótér István polgármester írja alá; ez az esetleges siker, a kedvező elbírálás szempontjából is fontos lenne.

A gesztortelepülés valószínűleg Mindszent lesz. A pályázat kétlépcsős, az első, a január 9-i kör elbírásakor határozzák meg az anyagi támogatás mértékét, és a beruházás kezdetének várható időpontját. A második fordulóra már igényelhető a megítélt összeg hat százaléka, ezt a végleges pályázat elkészítésére, a tervek kidolgozására, tanulmányokra és engedélyeztetésre fordíthatják.

Olvasóink írták

  • 1. Elekes Imre 2007. november 07. 19:17
    „Örülök a Vízközmű Társulat cégbejegyzésének, s remélem Dr. Zsótér István Úr végr félre teszi sértődöttségét és nem a város ellen agitál valótlan állításokkal ,hanem siker s a fejlődést tartja szem előtt!!
    Az ellenségeskedést abba kell hagyni együtt kell dolgozni a tisztább egézségesebb település érdekében!

    Eli”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbontják Endreitelep házait

Hódmezővásárhely – Csütörtökön reggel 9 órakor adja át a városnak a regionális közigazgatási… Tovább olvasom