Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 28°C Még több cikk.

Mindszenten tovább gyűjtik az aláírásokat

Mindszent - Mindszenten tovább gyűjtik az aláírásokat a képviselő-testület feloszlatása érdekében. Horváth János, az akció szervezője tervezi, hogy levelet ír az ügyben az Országgyűlésnek.
A testület szóvivője szerint lehet, hogy Horváth az aláírásgyűjtéssel akar kampányolni, hiszen a 2006-os önkormányzati választáson ő is indult a képviselőségért, ám a harminc jelöltből az utolsó helyen végzett.

Március 13-án Horváth János 1500 helybeli aláírását adta át a mindszenti testületi ülésen, azt kérve, hogy a grémium oszlassa fel magát, mert a képviselők elvesztették a választók bizalmát. A testület nem oszlatta fel magát, az aláírásgyűjtők viszont nem hagyták ennyiben a dolgot.

Belső ügy

A feloszlatásról és időközi választás kiírásáról egyedül a képviselő-testület dönthet – mondta Siket Judit, a regionális közigazgatási hivatal vezetője. Ha esetleg az Országgyűlés elé kerül egy ilyen ügy, akkor a folyamat már igen bonyolult és hosszadalmas.

– Tovább gyűjtjük az aláírásokat. Most már 1750-nél járunk. Levelet írunk a regionális közigazgatási hivatalnak, a szaktárcának és az Országgyűlésnek is, hogy járjon el érdekünkben, s ha maguktól nem akarnak lemondani a képviselők, akkor oszlassák fel a testületet – mondta Horváth János. Az idős férfi közölte: mivel a kisvárosban hatezer szavazásra jogosult él, így szerinte figyelembe kell venni a véleményüket, hiszen a voksolók közel egyharmada elégedetlen a testület munkájával. Horváth János végül hozzátette: ha leveleikkel sem érnek el eredményt, akkor kész bírósághoz fordulni.

– Nem korrekt módon gyűjtik az aláírásokat. Többeket megtévesztettek azzal, hogy azt hangoztatják: eladunk mindent. Már engem és több képviselőtársamat is megkerestek azzal a helyiek, hogy visszavonnák az aláírásukat – nyilatkozta lapunknak Hevesi István önkormányzati képviselő. A testület szóvivője kifejtette, a sorozatos támadások ellenére végigviszik a ciklust, valamint, ha ők el tudták fogadni Zsótér Istvánt polgármesternek, akkor az elégedetlenkedők is fogadják el őket képviselőknek.

– Ahelyett, hogy kígyót-békát kiabálnak ránk, inkább megoldásokat javasoljanak, amelyekkel előrébb vihetjük a városunkat. Horváth János talán az aláírásgyűjtéssel akar kampányolni, hiszen a 2006-os önkormányzati választáson ő is indult a képviselőségért, s a harminc jelöltből a legkevesebb szavazatot összegyűjtve lett az utolsó – jegyezte meg Hevesi István.

Olvasóink írták

 • 7. galiba 2008. április 24. 19:58
  „Most kéri a javaslatokat a megoldásokra ! Mire ?
  Mindég előbb kell kérni a témával kapcsolatos javaslatokat,és utána cselekedni.
  Mit várnak ? Mi oldjuk meg az elcseszett dolgokat ? Egyék meg amit főztek !Csak sajnos ,a mindszentiek fizetik meg a tandíjat !
  Én addig egy képviselőt sem engednék lelépni,még ki nem fizetik a szétszórt pénzt,és helyre nem rakják az elfuserált dolgokat. Záros határidőn belöl !
  { mondjuk úgy szeptemberig.Addig a strandot is helyre lapátolnák }”
 • 6. pederzoli 2008. április 23. 07:01
  „Azért azt meg kell jegyeznem,hogy a legutóbbi alkalommal bekerültek olyanok is a testületbe,akik 2002-ben még a minimális mennyiségű ajánlószelvényt is alig bírták összekaparni,és félve a számukra kedvezőtlen eredménytől,menet közben léptek vissza. De ezt már nem tárolja a jótékony,szelektív emlékezet :-) . Ismét azt mondom,amit szoktam: nem kell teátrális,és nyilvános mea culpa,csak otthon,mindenki,magamagának...kifelé elég annyi,ha nem csak a cirkuszról hallunk. További szép napot!”
 • 5. galiba 2008. április 22. 19:34
  „Milyen ultimátumot ad a lakosságnak Hevesi Úr !
  Tetszik nem tetszik nem kap mást !
  Mit jelent ,hogy elfoadták Zsótért ?Milyen nagylelkűek !Vegye a lakosság megtiszteltetésnek.
  A város népe választotta, nekik kutya kötelességük elfogadni,ha nem tetszik lépjenek le.
  Viszont a tisztelt képviselők nagy kárt okoznak a városnak a hozzá nem értésükkel,felelőtlenségükkel. Ez viszont nekünk nem tetszik.
  Ne legyen nagy nyaka Hevesinek, mert a kerék forog !!”
 • 4. Oláh Árpád 2008. április 22. 17:49
  „Nos akkor egy kis politikai kalauz kérem szépen. Még mielőtt valaki azt hiszi a testület maradása mellett szurkolok hát nem. A testület leváltását sajnos a lakossági aláírás gyűjtés nem teszi lehetővé ugyanis nem kötelező rájuk nézve annak eredménye. Ahhoz, hogy a nagyérdemű, két dolog kell, 1 a testület feloszlassa magát (ha hallgatnak az aláírás mennyiségére talán megteszik), de mint fentebb írtam nem kötelező hatású rájuk, 2 a nagyérdemű ország gyűlés, törvénysértésen alapuló feloszlatása. Ez utóbbi picit elmagyarázom ha valaki nem értené, ha a testület sorozatosan alkotmányellenes vagy jogot súlyosan sértő dolgokat hajt végre akkor adódik ez mint lehetőség. Horváth úr kezdeményezése nem rossz sőt nagyon is jó, de mint láttuk e nemes testület (tisztelet a kivételeknek) szinte az asztal alá söpörte az első aláírás mennyiségét szinte elbagatelizálva azt. Nos kérdem én mit várunk tőlük????????? Ahhoz, hogy a nép" az isten adta nép" vissza hívja a saját testületét sajna alkotmány módosításra lenne szükség, na ahhoz meg sok remény nincs. De bízok a e nemes testület józan eszében és remélem meglépi a meglépni valókat.”
 • 3. Ziza1 2008. április 22. 17:13
  „Bocs! Itt valami értelmezési gondja lehet a Hevesi képviselő úrnak. Hát nem a lakosság választotta meg őket? Mi az, hogy akkor is végig viszik a ciklust, a sorozatos elégedetlensége ellenére is?! Nem értem! Nagyon hasonlit ez a stilus a "Mondojon le ..... " dologhoz. Ott is ragaszkodnak a beosztáshoz és a fizetéshez, mint beteg a dunyhához.
  Na dehát ez mégis csak egy kis közösség, ahol azért csak jobban kellene érvényesülnie a demokráciának. Én ugyan nem irtam alá semmilyen ivet- mert még nem kerestek meg- , de talán Horváth Jánosnak inkább el kellene ismerni a tevékenységét, hogy egyáltalán hajlandó ezt a "mindszenti káoszt´" figyelemmel kisérni. Apropó! Inkább nem mennek el szavazni, vagy tartózkodnak a szavazástól, csakhogy helyükön maradhassanak? Na meg azrtán a korrektségről ne is szóljunk. (csatornázás, feloszlatni-nem oszlatni szavazás, homok-ügy) Hagy ne soroljam tovább.”
 • 2. pederzoli 2008. április 22. 15:38
  „lehet,nem tartozik szorosan ide,ám ma mindenki kézhez kapta a Polgármesteri Hírlevél legújabb példányát,úgyhogy közel sincs béke az olajfák alatt...”
 • 1. Mácsonyka 2008. április 22. 07:56
  „Tisztelt Hevesi Úr! Tetszik az a mondata " nem korrekt módon gyűjtik az aláírásokat" Hát Ön csak tudja,hogyan kell korrekt módon eljárni!
  Lásd Viziközmű társulás létrehozása,az emberek megfélemlítése,jelzáloggal való fenyegetések ,stb.Ez aztán a korrekt eljárás! Más."Eladunk mindent"Soroljam? A már meglévő vízmű eladása,amit a 70-es években ugyancsak lakossági hozzájárulásból hoztak létre.Könyvtár.Tudom,hogy itt csak bérbeadás történt ,de teljesen felesleges volt.A kapott bérleti díjból létrehozták a Műv.Házban azt a "gyönyörű" ketrecet,jó az könyvtárnak.
  Gondozási Központ átjátszása Vásárhelynek.Nem kellene mindig arra hivatkozni,hogy mennyire jó a kistérség!Vásárhelynek biztosan.Belső ellenőrzés átpasszolása.Jó ez a kistérség!Vásárhelyen szaporodnak a feladatok és a pénz,Mindszenten emberek maradnak munka nélkül.Mi lesz a következő átadás? Nagy választék nincs,már csak az Óvoda és Iskola maradt nekünk.Strand.Talán ez a legocsmányabb húzása a Testületnek. Ön azt kérdezi ,mi legyen a megoldás? Úgy gondolom,hogy Önök tudnak önállóan gondolkodni,cselekedni.Be kellene végre látniuk,hogy Önök Mindszentért vannak,és nem Vásárhelyért.Ne utasításokat hajtsanak végre,hanem azt vegyék figyelembe,hogy Mindszentnek mi lenne a jó.Egyébként ,lehet ,hogy 2006-ban Horváth az utolsó helyen végzett,de egy percig sem biztos,hogy akövetkező választáson Önök az élbolyban lesznek.Lehet,hogy helycsere lesz.További szépnapot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Daru húzta ki a darut Vásárhely mellett

Hódmezővásárhely - Forgalmi okok miatt lelassított, az út szélére húzódott, majd – a felázott… Tovább olvasom