Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Most a spórolás is sokba kerülhet

Mindszent - Növekszenek Mindszent kiadásai, és nem talált megoldást a képviselő-testület 19 millió forint gyors megtakarítására. Most az elbocsátás sem jó megoldás a végkielégítések miatt.
A képviselő-testület áprilisi ülésén utasította a polgármesteri hivatalt, dolgozza ki, hogyan lehetne 19 millió forint működési költséget még az idén megtakarítani. A testület ezen a héten tárgyalta az anyagot, amelyben az szerepel, hogy a polgármesteri hivatalt érintő elbocsátásokból származó 12 millióra kalkulált megtakarítás csak 2 év múlva jelentkezne. Ha idén augusztustól valóban elbocsátanának 9 köztisztviselőt, akkor az ő munkájukra csak a felmentési idejük felében lehetne számítani, s a munkavállalói jogviszonyuk megszűnésekor a végkielégítéseket egy összegben kellene kifizetnie a városnak. Ez az idén 1 millió 37 ezer, míg jövőre 11 millió 743 ezer forinttal terhelné a város kasszáját. Az idei költségvetési törvény szerint pedig a polgármesteri hivatal átszervezésével kapcsolatos többletkiadást nem támogatja az állam.

A hivatal dologi kiadásait már nem lehet tovább csökkenteni, a felhalmozási kiadásokat viszont kénytelenek növelni. A kerékpárút építésére tervezett összeget 1,7 millió forinttal kell megemelni, miután az önkormányzat pert veszített a Tisza-part rendezésével kapcsolatos ügyben, ki kell fizetni 1,5 millió forint bírságot, valamint az eljárási költséget, és helyre kell állítani az utat is. Ez még legalább 2,5 millióba kerül.

– Elő kell teremteni a 19 millió forintot, s az olyan kistelepülésen, amilyen a miénk, ezt csak a munkabérek megtakarításából lehet – mondta Hevesi István képviselő. – Tavasszal tárgyaltuk a helyi oktatás helyzetét, a szakértő azt is javasolta, bocsássunk el 13 pedagógust. Csak 4–5 álláshelyet szüntettünk meg, mert az iskola 18 milliós dologi kiadást takarított meg. A polgármesteri hivatalban 40-en dolgoznak, szerintem kevesebben is elegen lennének – tette hozzá.

A testület végül arról határozott, hogy megvárják, amíg a kormány rendelkezik a végkielégítések csökkentéséről.

Olvasóink írták

 • 6. Kiss123 2010. július 05. 07:02
  „az ápolási díj eltörlése nagyon durva!!!!!!
  nem gondolták végig, embertelen döntés!!!!!!!!”
 • 5. zanane 2010. július 04. 16:07
  „Mi lenne, ha a kedves képviselő testület talpára kötnének inkább utilaput? eddig se csináltak semmit, hát akkor menjenek ők! Mindszent fénykora Gyovainé Ibolya polármesterkedése alatt volt, azóta meg szégyen-gyalázat az egész. úgy marakodnak a kedves képviselők mint az ovisok, másból sem állnak csak egymás orra alá törnek borsot meg feljelentgetik egymást. ah, igazán példamutató.”
 • 4. Falcao 2010. július 04. 10:24
  „PL: beszélgetés, egy kis papírmunka.De a nap nagy részében lehet jönni-menni, meg internetezni is.”
 • 3. Kiss123 2010. július 03. 18:14
  „Még milyen munka van a polg mest hivatalban?”
 • 2. Falcao 2010. július 03. 09:53
  „A polgármesteri hivatalban 40-en dolgoznak, szerintem kevesebben is elegen lennének.

  Helyes, annyian vannak, hogy tapossák egymást.”
 • 1. Filctoll 2010. július 02. 16:51
  „Jó, közeli példára fizetős parkolókat kellene kialakitani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágult a parkolás, csökkent a pótdíj

Csütörtök óta 20 forinttal drágább a parkolás óránként, de drasztikusan csökkent a pótdíjak összege Vásárhelyen. Tovább olvasom