Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Nem lesz drágább a busz

Hódmezővásárhely - Nem emelkedik jövőre a helyi buszközlekedés tarifája Vásárhelyen – döntötte el pénteken a közgyűlés. Szó volt még a közfoglalkoztatottakról, és arról, hogy eddig több mint 14 millió forint gyűlt össze a város zongorájára.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Elfogadta az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok jövő évi üzleti tervét tegnap a vásárhelyi közgyűlés. A szavazás előtt Havránek Ferenc (Zöld Baloldal) képviselő többek között a Hód-Menza Kft. kapcsán elmondta: szerinte elfogadhatatlan a visszafoglalkoztatás egy önkormányzati cégnél. Az előterjesztésből ugyanis az derül ki, hogy csökkent a létszáma a kft.-nek, és közfoglalkoztatottakkal, tanulókkal helyettesítik a kiesőket. Úgy vélte továbbá, bár pozitívumként említi az anyag, hogy nem szorul a cég az önkormányzat támogatására, de pont a diákétkeztetést kellene támogatni.
131 dolgozója van a Hód-Menzának. Az elmúlt 3 évben 20 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma, több családnak biztosít munkát, mint korábban. A diákok étkeztetését pedig évi 250 millió forinttal támogatja az önkormányzat. A rászoruló gyerekek kedvezményesen, illetve ingyen esznek – hangzott a válasz.

Hangos a kompresszor

Közmeghallgatást is tartottak tegnap Vásárhelyen. Témája: az önkormányzat, valamint a karitatív szervezetek, magánszemélyek gondoskodási tevékenysége a városban élők, a vállalkozások, a rászorulók megsegítése érdekében. Elhangzott: az idén összesen 1 milliárd 311 millió forintot fordítottak erre a célra. Egy lakóközösség felvetette e-mailben, hogy hangos a jégpálya kompresszora az Andrássy úton, Almási István polgármester ígérte: igyekeznek megoldani.

Több mint 14 millió forint gyűlt össze a város zongorájára, amely a Bessenyei Művelődési Központban kapna helyet – derült ki a polgármesteri hivatal kabinetirodájának beszámolójából. Lázár János országgyűlési képviselő ezzel kapcsolatban felvetette: legalább zárt ülésen hangozzon el, hogy kik azok a helyiek, vállalkozások, akik adományokkal segítik a városi kezdeményezéseket. Össze lehetne vetni azokkal a vállalkozásokkal, amelyek különböző segítségért, kéréssel fordulnak az önkormányzathoz.

Nem emelkedik jövőre a helyi buszközlekedés díja Vásárhelyen – döntötték el a képviselők, akik a közmunkáról is tájékozódtak. Utóbbi kapcsán Lázár János azt javasolta: fontolja meg az önkormányzat, hogy karácsony előtt kapjanak élelmiszercsomagot a közmunkások, miután sokat dolgoznak a városért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világszínvonalú készülékkel az emlőrák ellen

A 178 millió forintos fejlesztés része a Szentessel és Araddal közös projektnek. Tovább olvasom