Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Öngyilkos akart lenni, a vásárhelyi rendőrök mentették meg az életét

Hódmezővásárhely - Két vásárhelyi körzeti megbízott, Solti Balázs és Majzik Attila főtörzsörmesterek tegnap megmentették egy 40 éves tabáni férfi életét, aki családi házának garázsában öngyilkos akart lenni. A gyors és szakszerű beavatkozás, valamint a mentők kiérkezése hosszabbította meg a férfi életét.
– A Németh László Gimnáziumnál és Általános Iskolánál segítettünk a diákoknak a zebrán való átkelésben a reggeli órákban. A feladattal éppen végeztünk, bementünk a kapitányságra pihenni, mikor fél 7 tájban jelzés érkezett – a lánya értesített – Tabán városrészből (a pontos helyszínt, címet személyiségi jogok miatt nem mondták el, a szerk.), hogy egy 40 éves férfi öngyilkosságot akar elkövetni – elevenítette fel a történteket Majzik Attila főtörzsörmster, körzeti megbízott.

Elmondta: mikor a helyszínre kiértek, a ház résnyire nyitott kapuján látták, a garázsban egy férfi az asztalra borulva, eszméletlen állapotban van, a feje hátrahanyatlott. Mikor behatoltak az ingatlanba látták: mindkét csuklójára lecsupaszított drótokat tekert, majd a hozzá közeli, mintegy félméterre lévő konnektorba az egészet bedugta. – Nem volt időnk pánikolni, megijedni, tettük a dolgunkat – mondták.

A rendőrök a dugót azonnal kihíúzták a konnektorból, majd az eszméletlen férfit a padlóra, földre fektették. Solti Balázs főtörzsörmester közölte: azonnal megkezdték az újraélesztést, ő az orrán keresztül lélegeztette a férfit, míg Majzik Attila, a képzésen tanultak alapján, kompressziós, vagyis mellkasi, szívmasszázst alkalmazott, és természetesen azonnal értesítették a mentőket.

– A mentősök gyorsan, 5–6 perc alatt kiértek, de számunkra ólom lábakon járt az idő, úgy tünt, már órák teltek el a telefonhívástól és közben Balázzsal küzdöttünk a férfi életéért. – Mint már említettük, alig pár perc telt el a mentők kiérkezéséig, de a mellkasi masszásba ennyi idő alatt is leizzadtam, folyt rólam a veríték – közölte Attila, aki azt is elárulta, a mentőknek is segédkeztek: ő például az infúziót tartotta. A férfit ezzel, injekciókkal, defibrillátorral sikerült újraéleszteni és a mentősök már stabil állapotban szállíthatták a vásrhelyi kórház sürgősségi, intenzív osztályára. A mentősök szerint a rendőrök közbeavatkozása nélkül megvalósult volna férfi öngyilkos terve.

– Örülök, hogy sikerült megmenteni, ez az érzés semmihez sem hasonlítható, főleg úgy, hogy nekem már volt ezzel kapcsolatban sikertelen akcióm – mondta Majzik Attila. Társa is egyet értett azzal, hogy ez fantasztikus érzés – Rádi Norbert, Hódmezővásárhely rendőrkapitánya is gratulált a hősöknek –, és kifejezte reményét, a 40 éves férfi élete, felépülését követően normális kerékvásgásba zökken. Megemlítendő, a rendőrök a közelmúltban Szegeden, Szentesen és Röszkén is életet mentettek határozott fellépésükkel, lélekjelenlétükkel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új hulladékgazdálkodási rendszer Vásárhelyen

Bemutatták hétfőn Vásárhely új hulladékgazdálkodási rendszerét. Tovább olvasom