Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Ősszel derül ki, épül-e élményfürdő

Hódmezővásárhely - Bár az első körben sikeres pályázatot ismét beadták, továbbra sem biztos, hogy megépül az élményfürdő Vásárhelyen. Leghamarabb ősszel derül ki, mi lesz a 2 milliárd forintos terv sorsa.
Tavaly ősszel arról számolt be a vásárhelyi városvezetés, hogy első körben közel 900 millió forint uniós támogatást ítéltek meg az önkormányzatnak egy élményfürdő és wellnesscentrum felépítésére. Akkor már szó volt arról, hogy támogatói jegyeket árulnak majd annak érdekében, hogy az 1,2 milliárdos önrészt könnyebb legyen előteremteni. Közben egyre mélyült a pénzügyi válság, és az idei költségvetésben pedig egyetlen forintot sem különítettek el erre a célra. A közgyűléseken gyakran elhangzott: érdemes lenne újragondolni a terveket. Maga Lázár János polgármester mondta azt, hogy a 900 millió forint most jobb helyen lenne a helyi vállalkozóknál, mint a strandon. Nem is beszélve az üzemeltetésről, aminek költségeit igencsak át kell számolni.

Mint megtudtuk, az önkormányzat most benyújtotta a második körre a pályázatát, és a terveken sem módosítottak (egyszer korábban már megtették, csökkentették az élményfürdő alapterületét). Kovács Pál városstratégiai főtanácsadó elmondta: nem hátráltak ki a beruházásból, de látják a kockázatokat. Egy 6000 négyzetméteres épületkomplexum üzemeltetése hatalmas többletköltséget jelent, a megtérülés pedig bizonytalan. Egy ekkora beruházásnak egyébként átlagosan 8-10 év alatt kell megtérülnie. A pályázatot augusztus végére bírálják el, de kedvező döntés esetén sem biztos, hogy a város él a lehetőséggel – fogalmazott Kovács Pál. Az is előfordulhat, hogy változik a támogatás összege, vagy más műszaki feltételeket szabnak – az élményfürdő jövőjéről a közgyűlés határoz. Várhatóan tehát csak ősszel derül ki, megépülhet-e 2 milliárdos komplexum.

Olvasóink írták

 • 8. Én2 2009. május 28. 07:10
  „Elrontották és most már nagyon nehéz lesz a látogatókat visszacsalogatni. Meg hát a szegénység vásárhelyen amit a vezetőség nem akar észre venni. Nincs több ember a strandon mint eddig volt.
  Így nem kell élményfürdő miért nem lhet ezt felfogni. Itt van Algyő nem nagy strand , kicsi és mégis tele van.”
 • 7. cikicakk55 2009. május 27. 23:17
  „Zolcsi44:Teljesen igazad van!Ki menne az élmény fürdőbe? Már így is olyan borsos a belépő ára, hogy örüljön a város átlag polgára,ha egyszer bejut.Abból a pénzből inkább állítsák vissza a hátsó részt,hogy legyen legalább valami látszatja, hogy miért fizetünk olyan horribilis belépő árakat.Mert most az a 3 medence a fele belépőt sem éri meg.”
 • 6. zolcsi44 2009. május 27. 22:23
  „Lassan az egész megye egy élményfürdő gyüjtemény lessz. Na de kik lesznek a páciensek? A jelenlegi szegények,vagy még szegényebbek? Nem esznek, nem fütenek csak hogy mehessenek élményt gyüjteni az élménytől büzlő fürdőkbe.”
 • 5. Én2 2009. május 27. 10:51
  „csavok-igazad van mindenben, sajnos nem számolnak el a város pénzével így oda teszik ahová nekik jólesik.
  El kellene minden évben a közgyűlés előt nyílvánosan, netán kiadni egy kiadványt amiben feltüntetnek minden fillért, hogy lássa a város lakossága. De ők csendben úgy költekeznek ahogy akarnak.”
 • 4. JB007 2009. május 27. 08:34
  „Hírverés - pályázat beadása (gondolom, itt már folyik a pénz) - hírverés - sikeres pályázat - hírverés - válság - hírverés - gondolkodás, hogy megéri-e egyáltalán.
  Csak nekem nem stimmel a sorrendben valami? Ha nincs válság, akkor nem is érdekes, hogy megtérül-e valaha?

  Pár hónap és Kovács Pál városstratégiai főtanácsadó (de szép munka lehet!) bejelenti, hogy pályázati pénzből egyszemélyes jakuzzit építenek.

  Az a pár balek visszakapja a pénzét, aki megvette a téglajegyet? (Bár, ha 1,2 millió jegyet sikerült eladni, akkor már meg is van az önrész)”
 • 3. Norman_Bates 2009. május 27. 07:58
  „Én ezt nem értem
  1. nyertek 900 millát a wellnescentrumra, aztán LJ (bölcsen) azt mondja: "az a pénz most jobb helyen lenne a helyi vállalkozóknál"...jaaaaa, hogy ezt csak így lazán másra lehet fordítani, akkor szerintem osszuk szét testvériesen.
  2. mire Lj. lefújja az egész eszetlenséget, Pali barátunk azért csakbeadja a pályázatot újra, nem tom mire számít, 900 milla helyett kifizeti az eu az egészet?
  én már ezt nem tudom követni”
 • 2. csavok 2009. május 26. 20:24
  „Csatlakozom hozzád "Én2".
  A maradék pénzt valamint a városközpontra tervezett és az lj szívecsücskére már most folyamatban lévő pénzkidobást a város környéki földek öntözhetővé tételére fordítani. Néhány év és letaglóz minket az aszály, de viszont lesz rapcsák sétányunk. Majd rágjuk a száradó tuják leveleit, ugye okos városépítő lj ?!”
 • 1. Én2 2009. május 26. 17:05
  „Semmi értelme , inkább hozzák rendbe a hátsó részen a negyedik medencét amit most nem tettek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

PMK-projekt: célegyenesben

Hódmezővásárhely - Mint korábban megírtuk: a vásárhelyi önkormányzat Agóra-pályázata – ennek keretében újul meg a Petőfi Sándor Művelődési Központ. Tovább olvasom