Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Pizzériarazzia Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Befagyott hűtőket, nem megfelelően elzárt pizzásdobozokat talált tegnapi ellenőrzésén, a vásárhelyi Don Pedro pizzériában Fodor Mária. Az élelmiszerbiztonsági felügyelő az apróbb hibáktól eltekintve elégedett volt az étteremmel.
- A csapolt sör szavatossága rendben – hallottuk a vásárhelyi Don Pedro pizzéria bárpultja alatti hordóra pillantva Fodor Mária élelmiszerbiztonsági felügyelőtől. Tegnap délelőtt mi is elkísértük a szakembert az ellenőrzésre. A felügyelő útja a gazdasági bejárathoz vezetett, majd a közeli raktárban szintén az üdítők fogyaszthatóságát vizsgálta. Szúrópróbaszerűen vette le a polcról a dobozos italokat, egyikkel sem volt gond.

Néhány perc múlva már a tejtermékek hűtőit vette szemügyre. Már az első hűtő után közölte a pizzéria tulajdonosával, Petróczi Attilával, hogy a hűtőt sürgősen le kell engedni, mert jócskán befagyott. A tartalomban viszont nem talált hibát. Elégedett volt a következő raktárral is, ahol a hústermékeket hűtötték. A marha, a disznó műanyag dobozokban sorakozott elkülönítve, pontosan felcímkézve.

Ellenőrzés az étteremben. Fodor Mária alaposan szemügyre vette a pizzéria hűtőit. Fotó: Segesvári Csaba
Ellenőrzés az étteremben. Fodor Mária alaposan szemügyre vette a pizzéria hűtőit.
Fotó: Segesvári Csaba

– Nagyon fontos, hogy ráírják, mikor került a dobozba, és meddig használható fel – jegyezte meg a felügyelő. – Zárt szekrényben kellene tartani az ételek csomagolására szánt papírdobozokat – hívta fel ugyanakkor a nyitott polcokon sorakozó dobozok láttán a tulaj figyelmét.
A konyhában a szakács már szűrte a húslevest. A felügyelő ott is a hűtőket szemlézte, és itt is túl jegesnek találta őket. Petróczi Attila meg is jegyezte: sajnos háztartási hűtőket használnak, nem nagyméretű iparit, mert az igen drága.

A pizzéria szociális helyisége sem kerülte el a mustrát. A dolgozók szekrényeinek tetején sorakozó dobozhegyek viszont nem tetszettek a felügyelőnek. – Ezeket el kell pakolni – jelentette ki.

Nem tapasztalt kirívó szabálytalanságokat az ellenőr. Fotó: Segesvári Csaba
Nem tapasztalt kirívó szabálytalanságokat az ellenőr.
Fotó: Segesvári Csaba

Fodor Mária az alapos élelmiszer-higiéniai ellenőrzés során nem tapasztalt kirívó szabálytalanságot. Megtudtuk: a vásárhelyi éttermek többségében betartják a szigorú előírásokat, már csak azért is, mert a szabálytalanságért súlyos pénzeket kell fizetni. Az apróbb vétség is több tízezres büntetést jelent.

Olvasóink írták

  • 1. totya66 2009. augusztus 08. 09:45
    „Hát ezt nem értem, hogy lehet hogy 30 fokban lejegesedik a hűtő mikor 5 percenként nyitogatják ez biztos valamilyen természeti csoda. (Vagy csak ez a rendes tulajdonsága)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferenc Brazíliában marad

Földeák - Új házba költözött, építkezésen dolgozik és tanul, odakint született kislánya pedig hamarosan egyéves lesz a földeáki Szarvas Ferencnek, aki rejtélyes körülmények között tűnt el, majd került elő Brazíliában. Tovább olvasom