Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Ritkábban, de lesz színház Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Ritkábban ugyan, de továbbra is lesz színházi előadás Vásárhelyen. A Petőfi Művelődési Központ átépítése miatt kéthavonta a Mozaik Kamaraterembe járhatnak a színházrajongók.
Még nem ürült ki teljesen a vásárhelyi Petőfi Művelődési Központ, amelyet 1,6 milliárd forintból újítanak fel. A tervek szerint tavasszal indul az átépítés. A raktárokat átköltöztették a volt rendelőintézet épületébe, az irodák is hamarosan átkerülnek a Bankpalotába – tudtuk meg Nagy Imrétől, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatójától. A művészettörténeti önképzőkör tagjai viszont már a Németh László Könyvtárban jönnek össze. Az Emlékpontba költözött a PMK-ból a történelmi kör. Az angol és a japán klub is hamarosan ott tartja majd összejöveteleit.

A művelődési központ felújítása hamarosan kezdődik. Fotó: Tésik Attila
A művelődési központ felújítása hamarosan kezdődik.
Fotó: Tésik Attila

Több szakkör – díszítőművész, foltmozaik – a Bankpalotába kerül. A tűzzománcosok helye még bizonytalan. A néptánccsoportok már ebben a hónapban a Mozaik Kamarateremben próbálnak. Hamarosan költöznek a társastáncosok a Petőfi utcai tánciskolába. Erre az évadra 300-an vásárolták meg az Osváth-bérletet. Eddig havonta 1–2 színházi előadást tartottak a PMK- ban. Az idén várhatóan csak kéthavonta lesz színház a Mozaik Kamarateremben, ahová kevesebben férnek be. A vásárokat és a termékbemutatókat, amelyek bevételt hoznak, várhatóan a Korzó moziban tartják majd.

Olvasóink írták

  • 1. Filctoll 2010. január 07. 16:53
    „A Béke mozi ha épségben lenne, lehetne ott is előadásokat tartani nem a Mozaikban.
    Kár érte.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifogás mindenre van

Hódmezővásárhely - Kifogás minden szabálysértésre van. Ezt jól tudják már az intézkedő rendőrök, de… Tovább olvasom