Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Segítségnyújtás nélkül hajtott el a kerékpáros Vásárhelyen

Közlekedési baleset történt pénteken a déli órákban Hódmezővásárhelyen. A baleset egyik érintettje a helyszínről segítségnyújtás nélkül és a rendőrök kiérkezése előtt elhajtott.
Egy motorkerékpáros haladt a Petőfi utcában, amikor az egyik útkereszteződésben balról egy kerékpáros hajtott elé anélkül, hogy elsőbbséget adott volna. A biciklis – látva a közeledő motorost - az út közepén megállt, ezért a motorkerékpáros, hogy az ütközést elkerülje, fékezett. Az ütközés elmaradt, de a motoros elcsúszott, és súlyosan megsérült.

A kerékpáros a baleset után néhány másodpercig még állt, majd anélkül, hogy a sérült motorosnak segítséget nyújtott volna, továbbhajtott. A hódmezővásárhelyi rendőröknek az esti órákban sikerült beazonosítani a biciklist, aki egy helybéli 21 éves nő, őt a rendőrkapitányságra előállították.

Vele szemben közúti baleset gondatlan okozása, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmények gyanúja alapján indult büntetőeljárás - közölte a delmagyar.hu-val Tuczakov Szilvána a CSMRFK sajtóreferense.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Renchy 2009. október 23. 17:42
  „Kedves volvo! Tudom sokan szeretnék az összes nevelési kötelességet áthárítani a tanárokra, én nem az a típus vagyok. De szerintem ha a különórák igényét ki tudják elégíteni a pedagógusok, akkor a KRESZ oktatásra is kellene lehetőség nyújtania az iskoláknak. Senki nem halt még bele abba, hogy nem tudott perfekt angolul vagy nem rajzolt szépen (célzok itt a külön angolra és a rajzszakkörre), viszont a KRESZ nem tudása életekbe kerülhet. Szüleim megtanítottak helyesen közlekedni, mégis mikor a jogosítvány megszerzéséhez tanultam a KRESZ-t, igen meglepődtem, hogy milyen gyalogos és biciklis KRESZ szabályok vannak.”
 • 32. volvo 2009. október 20. 09:27
  „30.Renchy
  A kérdés csak annyi, minek szülünk annyi gyereket, ha nevelnünk nekünk egyáltalán nem kell. Mindent csak az iskolának. Akkor miért a szülő veszi fel a gyerek után kapott juttatásokat, ha ő semmiért nem felel. Igenis nekünk szülőknek is oda kellene figyelni a gyerekünkre annyira, hogy legalább az alapvető kresz-t megtanitsuk nekik. Talán nem mindent másoktól kellene elvárnunk, és nem mindig másra háritani a felelősségünket.”
 • 31. berkabela 2009. október 19. 10:41
  „Semmi vész! Hamarosan már 4 órától sötétedik,és rohamosan fogynak a bringások(a lámpanélküliek) Ha a TV-ben-két tamponreklám között- megmutatnák mit lát az autós,a feketekabátos kivilágítatlan bringásból ha a szembejövő fényszóróját is figyelni kell,rádöbbennének a biciklisek,hogy a legolcsóbb temetés is kétszázezer körül van,-mig egy hátsó lámpa csak kétszázba.”
 • 30. atika32 2009. október 19. 10:06
  „A kerékpáros egy külön ...faj. Én is közéjük tartoztam, amíg nem lett jogsim. Elsőbbsége annak van, akinek megadják. Tapasztalat, én is mentem már ki biciklivel kocsi elé (nekem volt elsőbbségem!!!) el is ütöttek. A bicikliseknek ha nem is jogosítványt, de legalább egy pár órás ingyenes tanfolyam meghallgatását kötelezővé tenném. Jó lenne ha tisztában lennének vele, hogy nincs mindenütt elsőbbségük. Azt sem tudják, hogy melyik a főútvonal. Hatalmas stop táblájuk van, de nem tudják, hogy az nekik szól, nem pedig az autósnak. Nekünk autósoknak nem lehet telefonálni menet közben, de ha megnézzük a bicikliseket, minden másodiknak a telefon a kezében van (jobbik esetben nem ül még két gyerek elöl, hátul). Mellényt hordani ciki Nekik, a világítást pedig mindig ellopják? Hogy van ez?”
 • 29. Renchy 2009. október 18. 22:04
  „27. hajnalka: igen, ez az iskola feladata lenne, ugyanis nem minden szülő rendelkezik valamilyen jogosítvánnyal, ergo ők nem ismerik a kreszt - az más kérdés, hogy sokszor az se, akinek van jogsija. Szerintem bőven beleférne az osztályfőnőki óra keretébe, ott úgysincs másról szó 12 éves korig, mint a magatartásról, meg ilyenekről. Nem is emléxem miről is szóltak azok az órák, a legtöbbször utolsó óra volt és negyed óra után hazamehettünk.”
 • 28. E-Medve 2009. október 18. 10:32
  „27. hajnalka: igen, az ilyesmit célszerű lenne rálőcsölni az iskolára. Gimnáziumban például kémiából vagy fizikából amit tanultunk, az csak arra volt jó, hogy elfelejtsük. Még azt se tartanám elképzelhetetlennek, hogy osztályfőnöki vagy testnevelés órán belül lehetne a gyalogos/kerékpáros Kreszt tanítani. (Esetleg a gimnázium végefele ezt még egy alapvető elsősegély oktatással meg lehetne fejelni.)

  Véleményem szerint az a baj, hogy a mai világban a lexikális tudás nem sokat ér, ha nem tudod, hogy hol találod a friss tudást. (Hiába tanulod meg a telefonkönyvet, ha nem tudod, hol kell utánanézni a frissebb adatoknak.) Hosszútávon a lexikális tudás és az utánajárás közötti egyensúlyt kellene megtalálnia a magyar oktatásnak.”
 • 27. Vega 2009. október 18. 09:48
  „17: én tavaly a csongrádi sgt.-on a kerékpároztam a szentistván tér irányából a kerékpársávban, amikor a lengyel utcából kivágott elém egy skodás nő. dettó ugyanazt csinálta mint a cikkben a bicajos csaj, nyomott egy satuféket. csak a rutinomnak köszönhető hogy nem fejeltem be az ablakon keresztül és sikerült hátulról kikerülni az autót, mert megállni már nem tudtam. AZ AUTÓSOKNAK IS KRESZ VIZSGÁT. ááhh csak felmérgelem magam...”
 • 26. hajnalka 2009. október 18. 08:22
  „Emberek!
  Mi a fenét akartok még rálőcsölni a nyomorult iskolákra?
  Tanítsák meg a kerékpáros közlekedést, a környezetvédelmet, az egészséges életmódot, a toleranciát, de egyenlítsék ki a hátrányokat, színvonalas tudást adjanak minden tantárgyból, nyújtsanak életvezetési ismereteket, erkölcsi normákat közvetítsenek, és akkor még a nyelvoktatásról és a számítástechnikáról szó sem volt. No persze mindezt szórakoztatva, fegyelmezés nélkül, és a fene bánja, hogy a gyerekek fele elhízott,mert ül, ül és ül...
  Nem kellene 6 éves korban minden gyereket bentlakásos intézménybe adni? Ha mindenért az iskola a felelős, minek a szülő? Napi 4-5 órában ezt megoldani lehetetlen, jöjjön az intézményes nevelés?
  Eszembe jut Madách...”
 • 25. Maci1 2009. október 18. 00:10
  „Tisztelt 20-as CsImre cserbenhagyásnál nincs személyi sérülés csak annak a lehetősége áll fenn, míg a segítségnyújtás elmulasztásánál sérült is van akár könnyű akár súlyos vagy hallott!”
 • 24. franzvon 2009. október 17. 21:38
  „szopi.
  k...a molylepke nem kirágta az adidaszomat?!”
 • 23. flexsnake 2009. október 17. 21:05
  „bakker mikor értik már meg: BAJ HA BAJT OKOZOL DE AZ NAGYOBB BAJ HA NEM SEGÍTESZ!
  inkább el kellett volna ütni a biciklist.”
 • 22. Trandafir 2009. október 17. 20:05
  „Jaj, de szerencse hogy az autósok nem száguldoznak.LOÁL”
 • 21. Filctoll 2009. október 17. 18:39
  „A Petőfi utcán nincs jobbkéz szabály!
  A Tecsó parkolóba a körforgalom felöl behajtva viszont jobbkezes, a kutya nem adja meg.
  Méghogy Vásárhely benevez a nyugodt város címért? Minden hétre jut egy botrány.”
 • 20. CsImre 2009. október 17. 18:12
  „Cserbenhagyás:

  "Ha a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője a helyszínen nem áll meg, illetve onnan eltávozik, mielőtt meggyőződnék arról, hogy valaki megsérült-e, avagy az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, amennyiben súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."

  Kérdés, hogy meggyőződött-e a feltételezett okozó a fentiekről. Ha a motoros felállt, és kurvaanyázott, hárman odarohantak és már kihívták a mentőket, vagy ott feküdt, a biciklis meg vállat vont és távozott stb, ezt majd kideríti a vizsgálat. Minthogy azt is, hogy a motoros olyan sebességgel közlekedett-e, amekkorával szabadott. Ha azt jelentősen meghaladta, a kerékpáros hihette azt, hogy átér, ám a rendkívül nagy sebesség miatt mégsem így történt, és csak a kereszteződésben megállással tudta elkerülni, hogy összeütközzenek. Ezt is a vizsgálat fogja kideríteni.

  Az ítélkezés hagyjuk az arra hivatottakra, a járműrasszizmust meg mellőzzük, esetünkben hót mindegy, hogy ki, mivel volt.”
 • 19. E-Medve 2009. október 17. 17:12
  „Ugyanaz a baj a kerékpáros KRESZ vizsgával, mint az autóssal: sikeres vizsga után vagy betartja vagy nem. Ha mindenki betartaná, akkor nagymértékben csökkenne a balesetek száma.

  Én nem feltétlen a vizsgát tenném kötelezővé, hanem az általános iskolai oktatásba hoznám be. Lehetőleg 12 éves korig, mert ugye 12 fölött már főútvonalon is kerekezhet az egyén.”
 • 18. Syr4x 2009. október 17. 16:48
  „Yossarian

  és a bringás már a kereszteződésben volt, amikor a motoros odaért, akkor nem kellett volna elsőbbséget adnia

  Sajnos ez sem igaz, mert addig nem mehet be az útkereszteződésbe, amig körül nem nézett, és nem győződött meg arról, hogy jobbról nem jön semmi. Tudom, tanultam kreszt, most vizsgázok majd városi vezetésből.”
 • 17. TomeeFiesta 2009. október 17. 16:47
  „cserben hagyásos az ügy... ennyi mikor a busz kihajtott elém a plázánál /tesco felől jött/ STOP táblája volt és kijött elém paff neki mentem hiába fékeztem mert jött kifele mint egy őrült.. neki mentem és ő meg tovább ment.. ásothalmon a rendőrök vették ki az ágyból... mit kapott? 30 ezer pénz bírságot... és ha ott maradok?? szoval itt is pénz bírság lesz vagy pedig egy ennyee bennyee ilyet többet nem csinálsz ugye dolog... =( BICIKLISEKNEK IS KRESSZ VIZSGÁT!! vagy pedig kötelezően általános iskolában és igen is meglehessen bukni év végén! 4. 8.ig kelljen tanítani heti 1 óra számban! és akkor nem lenne baj belőle... a zebrás hozzá szólásra csak annyit hogy a gyalogos is tök sötét kressz terén... nincs neki elsőbsége se a biciklisnek se a gyalogosnak az anna kútnál a fekete sas irányába... azt ha rá dudál a jó ember akkor még az én anyukámat... áhh csak felmérgelem magam..”
 • 16. Yossarian 2009. október 17. 16:44
  „persze benne van. de sok hülyeséget leírtak már a DM-ben. szóval, ha egyenrangú kereszteződés volt, és a bringás már a kereszteződésben volt, amikor a motoros odaért, akkor nem kellett volna elsőbbséget adnia. és egyenrangú kereszteződésben amúgy is lassítania kellett volna. ezért kérdeztem, hogy milyen útkeresztetődés.
  az persze szörnyű, hogy a bicajos csajszi elpockolt a helyszínről.
  de itt már néhányan megint előhozták a bringásokra vonatkozó KRESZ vizsgát is. pedig többnyire a kerékpárosok a szenvedő felek. de ha így nézzök a dolgot, akkor az újszülötteknek is vizsgázniuk kéne, mielőtt kibújnak az anyukájuk pocijából. vagy mondjuk a gyalogosoknak is, és elvenni tőlük a jogsit, ha lelépnek a járdáról, vagy ittasan sétálnak. zéró tolerancia.
  sőt!
  ha szabálytalankodnak, azonnal megbüntethetnék saját magukat. ilyen önműködősen, mondjuk kijárási tilalommal.
  vagy felnégyeléssel.”
 • 15. Nornora 2009. október 17. 16:38
  „Yossarian: Balról érkezett a biciklis! Tehát nem volt elsőbbsége... És nem az út közepén kellett volna megállnia.”
 • 14. Syr4x 2009. október 17. 16:37
  „Yossarian - kinek volt elsőbbsége? mert ha egyenrangú útkereszteződés, és a biciklis ért oda hamarabb, akkor neki lett volna elsőbbsége.

  Na most,ha egyenrangú, és a motoros jön jobbról, a biciklisnek ugyanúgy kötelessége megadni a jobbkézszabályt. És ez bizony igy érvényesült ugyanis ´´balról egy kerékpáros hajtott elé´´, tehát a kerékpárosnak jobbról volt a motoros. A másik, hogy ha a motoros is tehetne az egészről, a biciklisnek akkor is kötelessége lett volna segíteni, és nem elhajtani.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forradalmárlányok, 1989-es ifjak és a halálraítélt tanár az Emlékpontban

Harmadik alkalommal rendezi meg a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum a Nemzeti Emlékezet Hete… Tovább olvasom