Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Székkutas búcsút mond a belvíznek

Székkutas - Bruttó 65 millió forintból valósult meg Székkutason, a DAOP keretében, a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása, építése, amire a téli belvizek miatt volt szükség – közölte Szél István, a település polgármestere.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A támogatottság intenzitása 90 százalékos volt, de a „maradék" 10-re is pályázatot nyújtott be az önkormányzat az önerőalaphoz, amit megnyert, vagyis a községnek a beruházás egy fillérjébe sem került. A munkák augusztusban kezdődtek és a közelmúltban fejeződtek be, ezek során 3 kilométer hosszan újítottak fel, illetve építettek csapadékvíz-elvezető árkokat, amelyekből 500 méter szilárd medrű.

A beruházás főként a belvíz által leginkább veszélyeztetett Németh László utcát és összesen 120 ingatlant érintett. A megvalósult munkáknak köszönhetően a csapadékvíz elvezetése biztonságosabbá vált, a víz a „saját lábán", vagyis gravitációval jut el a kakasszéki csatornába, korábban át kellett szivattyúzni. A következő lépés, megfelelő uniós pályázat esetén, a pusztaszéli tanyák és az ófalu belvízmentesítése lesz – árulta el a falu első embere, aki még azt is hozzátette: a tavasszal startoló szennyvízprojekt is jelentősen javítja majd Székkutas vízgazdálkodását, belvíz általi veszélyeztetettségét.

Néhány éve még megkeseítette a székkutasiak életét a téli belvíz. Archív fotó: Frank Yvette
Néhány éve még megkeseítette a székkutasiak életét a téli belvíz. Archív fotó: Frank Yvette

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két baleset a Nagypál-kanyarban

Két baleset történt a mártélyi úton a Nagypál-kanyarban hétfőn 8 óra körüli időben. Tovább olvasom