Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Szélesebb utak lesznek Vásárhelyen

Már folyik a vásárhelyi útfelújítás. A több mint kétmilliárd forintos beruházásnak köszönhetően megerősítik több út alapját, kiszélesítik, majd leaszfaltozzák. Ezzel egy időben az ivóvízhálózat is megújul.
A vásárhelyi Nádor utca és Széchenyi tér sarkán folyó munkálatokat megtekintette Lázár János polgármester, majd a helyszínen sajtótájékoztatót tartott. Fotó: Tésik Attila
A több mint kétmilliárdos vásárhelyi útrehabilitáció jelenlegi állapotáról tájékoztatta tegnap a sajtó képviselőit Lázár János. A polgármester a Nádor utca és a Széchenyi tér sarkán folyó munkálatok közelében arról beszélt, hogy a több mint kétmilliárd forintos útjavítással együtt a város vízhálózatát is felújítják. Utóbbi költsége 300 millió forint.

– A nagy forgalomnak kitett utak nem csupán új aszfaltréteget kapnak, de a munkások megerősítik az alapokat, s ki is szélesítik – folytatta a város első embere.

A munkálatok szeptemberben kezdődtek. Jelenleg a Mester, a Szent László, a Lévai, az Agyag utcában, valamint a Szabadság téren és a Rárósi úton dolgoznak az útépítők.

A tervek szerint az útalap megerősítése után néhány hét múlva már aszfaltoznak is több utcában. A Nádorban például felszedik, míg a Mátyásban az eredeti állapotában állítják vissza a díszköves burkolatot.
Az ivóvízvezeték rekonstrukciója is hamarosan befejeződik. Most a Szent László, a Visszhang, az Agyag, a Dáni, a Szoboszlai és a Szent Antal utcában folynak a munkálatok.

– A terveknek megfelelően haladnak az építések. Jövő tavaszra az útrekonstrukció 75 százaléknál tart. Ennek köszönhetően jelentősen javul a város úthálózata – tette hozzá Lázár János.

A fentiek mellett más vásárhelyi beruházások is folyamatban vannak, illetve hamarosan elkezdődnek. Így például november közepére az öreg-kishomoki dűlők nagy többsége aszfaltos lesz. Lakossági önerős útépítések indulnak majd a Török, a Galamb, a Rákóczi, a Kovács István, az Orgona, a Görbe, a Pálffi, a Csiga, a Mester, a Pipacs és a Búza utcában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katonazenészből feltaláló

Polihisztorként emlegetik szülővárosában, Mindszenten Mihály Józsefet, aki 15 évesen… Tovább olvasom