Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Társasház a vásárhelyi Észak utcában

Teljesült a vásárhelyi Észak utca 90–92. szám alatt lakók álma: június elejére ingyenesen kerülhetnek birtokukba a lakások. A harminckilenc család lakhatási jogviszonyát folyamatosan rendezi az önkormányzat. A tervek szerint társasházzá alakulnak az érintett lakások.
Hamarosan ez a kisfiú is saját otthonában aludhat esténként. Fotó: Tésik Attila
– Június elejére már a lakók tulajdonába kerülhetnek a vásárhelyi Észak utca 90–92. szám alatti lakások – tudtuk meg azon a tegnapi sajtótájékoztatón, melyet a városházán közösen tartott Csorba Mihály alpolgármester és Ambrus Norbert, a hivatal lakás- és helyiséggazdálkodási csoportjának vezetője.

Legelőször egy decemberi közmeghallgatáson merült fel az igény, kerüljenek az Észak utcai lakások a lakóik tulajdonába. A jelenlévő Lázár János polgármester az elképzelést a következő közgyűlés elé terjesztette, januárban el is fogadták.

– A pozitív elbírálásnak köszönhetően így a harminckilenc család ingyen megkapta tőlünk a házakat, de a földterület továbbra is önkormányzati tulajdonban marad – folytatta az alpolgármester.

A 90–92. szám alatt negyvenkét lakás van, de ebből három lakatlan. Ezeket a polgármesteri hivatal pályázat útján kívánja értékesíteni.
Jelenleg húsz családnak van lakhatási jogviszonya, a többiek ügyét folyamatosan intézik. Miután mindenkinek rendeződik az ügye, az önkormányzat felméri az összes lakás műszaki állapotát. Ezt követően kerülhet sor a tényleges tulajdonba adásra.

A tervek szerint a közeljövőben társasházzá alakul az Észak utca 90–92. A lakók pedig egy elkülönített forrásból pályázhatnak majd az épületek felújítására.

– Már régóta vágytunk arra, hogy a sajátunkban lakhassunk. Már újabb öt család kapta meg azt a papírt, hogy az övé az épület. Sajnos anyagiakkal nem tudjuk támogatni a víz- és gázbekötést, de társadalmi munkában szívesen segítünk, hiszen a magunkét építjük – mondta Fehér István, az egyik lakó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évente több millió forintnyi adomány a vásárhelyi kórháznak

Éves szinten több millió forinttal támogatják a segíteni szándékozók az Erzsébet-kórházat. A… Tovább olvasom