Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Új-Kishomok: Jövő nyáron kezdődhet a csatornázás

Hódmezővásárhely - Megalakult a Kishomoki Csatornázási Csoport, amely az új-kishomoki városrészben koordinálja a várhatóan jövő nyáron induló szennyvízcsatornázást Vásárhelyen. Megírtuk: az idén belterületté nyilvánították a 32 hektáros településrészt.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Ez volt a feltétele a beruházásnak – 633 ingatlannak lesz szennyvízcsatornája, 12 kilométer gerincvezeték épül ki.
Már él a kishomok@hodmezovasarhely.hu e-mail cím, amelyre a csatornázással kapcsolatos felvetéseket, problémákat lehet majd jelezni. A munka megkezdésekor pedig a polgármesteri hivatalban egy ügyintéző is várja az esetleges észrevételeket. Létrehozták a csatornázási csoportot, és a jövőben több lakossági fórumot is tartanak majd az érintetteknek. A városrész specialitása, hogy a lakóingatlanok mellett jó néhány kiskertként használt telek is található. A szennyvízcsatorna gerincvezetéke az egyébként sem széles út alatt húzódik majd, ezért ütemezve végzik a kivitelezést, hogy a lakók meg tudják közelíteni ingatlanjaikat. A tervek szerint a mintegy 600 millió forintos beruházás 4-5 hónap alatt készül el, azaz várhatóan még 2014-ben. Hamarosan megkötik a pályázat támogatási szerződését, majd kiírják a közbeszerzési eljárást. A beruházáshoz tartozik a vásárhelyi szennyvíztisztító telep rekonstrukciója, mindez összesen mintegy 2 milliárd forint.

Szeptemberig 484-en nyilatkoztak a csatornázási hozzájárulás befizetéséről. 141-en egy összegben fizetik ki a 200 ezer forintot, 91-en részletben törlesztenek 96 hónapig havi 2700 forinttal, 252-en pedig lakástakarék segítségével 72 hónapig havi 2485 forinttal.Megalakult a Kishomoki Csatornázási Csoport, amely az új-kishomoki városrészben koordinálja a várhatóan jövő nyáron induló szennyvízcsatornázást Vásárhelyen. Megírtuk: az idén belterületté nyilvánították a 32 hektáros településrészt. Ez volt a feltétele a beruházásnak – 633 ingatlannak lesz szennyvízcsatornája, 12 kilométer gerincvezeték épül ki.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erzsébet-utalvány a 70 év felettieknek

4000 forintos Erzsébet-utalványt kapnak a 70 év felettiek karácsony előtt Vásárhelyen – jelntette be Almási István polgármester tegnap. Tovább olvasom