Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Új alpolgármestereket választottak Mindszenten

Mindszent - Kecskeméti János képviselőt, korábbi polgármestert és Bagitáné Szécsényi Mária iskolaigazgatót választották alpolgármesternek Mindszenten.
Két új alpolgármestert választottak a legutóbbi mindszenti testületi ülésen: a képviselők sorából Kecskeméti Jánost, külsősként – mivel erre a jogszabály lehetőséget biztosít – Bagitáné Szécsényi Máriát. Erre azért volt szükség, mert elődeik lemondtak posztjukról. Erhardt Emília megnövekedett munkahelyi elfoglaltságra, csongrádi lakásvásárlásra hivatkozva még tavaly október végén, Berta Róbert pedig január 30-án, összeférhetetlenség miatt távozott az alpolgármesteri székből. Berta ugyanis január elsejével átkerült a Csongrád Megyei Kormányhivatalhoz, és a jogszabály szerint az illetékességi területhez tartozó településeken a hivatalban dolgozók nem lehetnek képviselők, így alpolgármesteri tisztséget sem vállalhatnak.

– Nem volt kérdés, vállalom-e a posztot, hiszen alig estem ki pár esztendőre a városi munkából, 16 évig voltam tagja a képviselő-testületnek – mondta Bagitáné Szécsényi Mária, aki 37 éve pedagógus, és 18 esztendeje igazgatja a Mindszenti Általános Iskolát. Külsős alpolgármesterként az oktatás, a kultúra, a városi rendezvények felügyelete, a testvértelepülésekkel és a civilszervezetekkel való kapcsolattartás a feladata. – A testületi üléseken intézményvezetőként eddig is ott voltam, reggeltől estig dolgoztam, ez nem változik. Vagyis nem lesz több szabadidőm – mondta Bagitáné.

– Mindig a közigazgatásban dolgoztam, és korábban, 1994-től 1998-ig Mindszent polgármestereként is tevékenykedtem, van gyakorlatom, tapasztalatom, talán ezért is szavaztak nekem bizalmat a képviselőtársak – közölte a 65 éves Kecskeméti János, aki képviselőként is több cikluson keresztül volt tagja a testületnek, és közszolgaként 5 éve Mártélyról ment nyugdíjba. Elmondta: az még nem tisztázódott, mely részegységek tartoznak majd hozzá, az biztos, hogy Zsótér Károly polgármester távollétében a helyettesítés lesz a feladata.

– A napi ügyek, a gyakorlat választ ad majd mindenre. A család támogat a vállalásomban, az viszont biztos, hogy mostantól kevesebb idő jut kikapcsolódásra, például a kiskertre, az unokára – mondta az új általános alpolgármester.

Olvasóink írták

  • 1. 48as 2013. március 04. 21:15
    „Sok szerencsét, sikert, és jó egészséget mindkettôjüknek.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyárra elkészül a népkerti vasútállomás

Lassan hat éve várnak arra a vásárhelyiek, hogy megújuljon - az ősszel indult kivitelezés április 30-ára elkészül. Tovább olvasom