Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Új kerékpárt kaptak Ivették

Szeged - A megye minden részéből ajánlottak biciklit és más segítséget a vásárhelyi Forrai Hajnalkának és lányának, Ivettnek lapunk keddi cikke nyomán. A szegedi Bíró Gyula még délelőtt átadott 50 ezer forintot az új kerékpárra, és felajánlotta: májustól decemberig állja Ivett havi gyógyszerköltségét.
Ugrált örömében Ivett kedden a vásárhelyi Bajcsy-Zsilinszky utcai kerékpárüzlet előtt. A 10 éves, súlyos beteg kislány alig várta, hogy édesanyja, Forrai Hajnalka háta mögé felülve kipróbálhassa vadonatúj, hófehér biciklijüket. Hajnalka szinte remegett az örömtől. Pityeregve annyit mondott: „Nem hiszem el!" Megyeszerte ajánlottak fel kerékpárt a vásárhelyi kislánynak és édesanyjának. Kedden megírtuk: a közelmúltban ellopták Hajnalka biciklijét. A rokkantnyugdíjas asszony egyedül neveli agydaganattal küzdő gyermekét, autójuk nincs, bicikli nélkül gyalogolhattak.

Hajnalka és Ivett izgatottan próbálta ki a hófehér biciklit. A szerző felvétele
Hajnalka és Ivett izgatottan próbálta ki a hófehér biciklit. A szerző felvétele

Sokan telefonáltak, írtak e-mailt szerkesztőségünknek cikkünk után, szerettek volna segíteni Ivettéknek. Szegedről Bíró Gyula fél órán belül Vásárhelyen is volt, és 50 ezer forintot adott munkatársunknak azzal, vegyenek Hajnalkával egy új biciklit. Az adományozó arra is kíváncsi volt: havonta mennyibe kerül a kislány gyógyszere. Amikor meghallotta, hogy 25 ezer forint, gondolkodás nélkül azt mondta: májustól decemberig 30 ezer forintot utal Hajnalkáéknak a költségekre. Bíró Gyula nem először támogat rászorulókat, ha tud, segít – jegyezte meg.

Csongrádról Katóné Bece Mária egy használt kerékpárt ajánlott fel. Azt mondta, nagyon meghatotta a kislány története. 5 fiú nevelt fel, közülük az egyik 2 és fél éves koráig betegeskedett, akkor fogadta meg: igyekszik segíteni másokon. Idős nénik is jelentkeztek Szentesről, Vásárhelyről, ahol egy társaság is segítséget ajánlott.

– Nagyon örülök, nem is gondoltam, hogy ilyen sok jó ember van. A kislányomnak és nekem igazán nagy segítséget jelent a bicikli. Hálás vagyok érte és minden felajánlásért – mondta meghatottan Hajnalka. Az asszony ajándékként az új biciklihez egy zárat és kosarat is kapott a kerékpárüzlet tulajdonosától, Hódi Andrásnétól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönbüntetést kapott a taxisra késsel támadó férfi

12 centi pengehosszúságú kést fogott a taxisra, aki kiugrott az autóból. Tovább olvasom