Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Újabb nagyáruházat várnak a Hódtóban

Hódmezővásárhely - Újabb jelentős területtel bővül Vásárhelyen az üzletközpontok negyede. A Hódtói városrészben található, elvadult növényzettel borított önkormányzati telek hasznosítására most írtak ki pályázatot.
A csaknem háromhektáros terület a Lidl és a Hódtó utcai tízemeletesek között, a Piros presszó mögött terül el, itt is bevásárlóközpontot látna szívesen az önkormányzat.

Értékessé vált az utóbbi években az a vásárhelyi terület, melyet ma a Kaszap utcának a vasúti aluljáróig tartó „meghosszabbítása" vág ketté. Miután a város kereskedelmi övezetté nyilvánította, egyre-másra épültek itt fel az újabb és újabb áruházak.

Az első fecskét, a Pennyt évekig egy sem követte, aztán három év alatt elkészült a Lidl, a parkolóival több mint három hektárt elfoglaló, hatalmas Family Center, a múlt héten pedig megnyílt az Aldi is. A város, mint arról beszámoltunk, árulja az Aldi és a Gregus volt Kossuth szakközépiskola közti, valamivel több mint hétezer négyzetméteres parcellát, s most újabb, szintén a közelben lévő, 2 hektár 9392 négyzetméteres terület használatát is megpályáztatja.

A ma még bokros területen is kereskedelmi központot látna szívesen Vásárhely. Fotó: Segesvári Csaba
A ma még bokros területen is kereskedelmi központot látna szívesen Vásárhely.
Fotó: Segesvári Csaba

Mint megtudtuk, az önkormányzat elképzelései nem változtak. Erre a majd háromhektárnyi, a Piros presszó mögötti, a Lidl és a Hódtó utcai tízemeletesek közt lévő, hátul az Aldi telkéig nyúló területre is elsősorban azok jelentkezését várják, akik kereskedelmi tevékenységet folytatnak, azaz áruházat szeretnének nyitni. A város nemcsak a hasznosítás, de a vételár megjelölését is kéri, emellett a pályázónak részletesen ismertetnie kell a beépítéssel kapcsolatos elképzeléseit.

A Hódtó kereskedelmi övezetében van még kiaknázható terület, hiszen miközben élelmiszer jellegű áruházzal már Tiszát lehet rekeszteni, barkácsáruházból például egy sincs. A telket nemcsak a város honlapján, de helyi és országos médiában is meghirdették. A pályázatokat május 15-én délig várják a városháza földszint 22. számú szobájában, az eredményről június 15-éig írásban értesítik az indulókat. Az nyer, aki a város számára legkedvezőbb vállalkozást indítaná el, s a legtöbbet kínálja a telekért.

Olvasóink írták

 • 18. Barbapapa 2008. május 13. 17:42
  „Békét, ez igaz hogy nem jönne ide ha nem érné meg neki,de megéri.....neki is és annak is aki adja az adókedvezményt,utánna majd megvásárolja valaki (vagy mi a város)így ők ketten már jól is jártak mi meg kifizettük őket bizony áááááááááááááám.”
 • 17. Békét 2008. május 09. 07:25
  „Sumér. Én béketelepi vagyok, és nem oda járok vásárolni, ahova mondod, és egyáltalán nem fáradtság elmenni a Tóba a cuccért. Jó a Béketelep olyan csöndesnek, amilyen. Hogy van-e olyan fizetőképes kereslet Vásárhelyen, mint Szegeden, valószínűleg nincs. Ugyanakkor az áruházak csak akkor települnek, ha van mire. Gondolom megelőzi valami előzetes felmérés a bolt építést. Ha meg nem jön be, hát majd elmegy máshova. Ez nem olyan, hogy valaki kitalálja találomra, hogy itt meg itt legyen áruház. Ha a bolt úgy látja, hogy megéri, akkor él a lehetőséggel. Ha nem, akkor biztosan nem jön ide.”
 • 16. Sumér 2008. május 08. 21:11
  „Szükség talán van még egy nagy áruházra, de a város más részén. Pl a Béketelepen nincs egy valamirevaló bolt, és a CBA, ami a főút mellett nyitott (volna) gyorsan be is zár(a)t(ták). Így a béketelepiek kénytelenek egy önkormányzati képviselő 80-as évekből ittmaradt boltjában vásárolni, aminek a város nem enged konkurenciát.

  pederzoli: Szegeddel ellentétben itt nincs olyan jelentős fizetőképes kereslet, hogy eltartson ennyi plázát. Az általad említett városokban azért nem vásárhelyi színvonalúak a fizetések.”
 • 15. mukli 2008. május 08. 08:46
  „A Piros úgyis átmegy átellenben a kuckóba :) Tehát nem kell félni :)”
 • 14. B Ati 2008. május 08. 06:04
  „Hát én a város vezetőségét komolyan mopndom nemértem!!!

  1.Emlékpont megépülése "kigyózó sorok" ÉRTELMETLENÜL SOK PÉNZT KÖLTÖTTEK RÁ!
  2.Az új Interspár helyére én azthittem hogy egy kisebb pláza fog épülni és végre a város fiatal lakosainak is lessz egy kis beülős szórakózó részlegük! Erre ott a Tescó,Lidl,Penny? és az Interspar, Family nomeg köszöntsük az Aldit!!
  Mi a fenének és kinek kell ennyi bevásárlóközpont egy helyen!,?
  Az embereknek szórakozás kell és külömben is akkora a jelenlegi áremelkedések.....!
  3. A fürdővel sem vagyok kibékülve, mert úgy mint Szegeden ahol fedett rész alatt is van meleg viz nállunk mért nem lehetett megoldani?

  Üdv”
 • 13. pederzoli 2008. május 07. 07:20
  „Maga a koncepció nem Vásárhelyi szülemény,hogy egy helyen legyenek
  ezek a bevásárlóközpontok. Ne menjünk messze,csak Szegedig. Mész a Kossuth Lajos sgt.-on,ott a Pláza. Nem messze a Rókusi pu.-tól az OBI. A hídon túl: Cora,Praktiker,Metro. vagy Szombathelyen :-) . A Zanati úton: Tavaly építettek egy plázát,Tesco,Praktiker,Family Center (khmm...) egymás mellett.”
 • 12. Adam 2008. május 07. 00:45
  „Hát!!! Igazán érdekes módon gondolkodnak szép kis városunk irányítói!!! Nem elég, hoby lerombolták a szabadidő központot ahelyett, hogy felújították volna, de most még azt a maradék kis területet is beépítik... Most komolyan ez mire jó? A Family center is mekkora hülyeség!!! Semmi nincs benne!!! Se mozi! Se pdig olyan márkaboltok ahol a fiatalok szívesen vásárolnak!!! Meg ennyi mindent egymás nyakára építeni tiszta hülyeség...”
 • 11. nicknick 2008. május 06. 18:32
  „a városban van egy masszív pletyka, hogy a Kossuth Szki helyén leszz a Praktiker - a cikk szerint nincs szó erről.
  Piros Presszó: könnyűszerkezetes épület: sejtette a tulajdonosa, hogy nem maradandó műintézménye van...hétvégente este igen hangos”
 • 10. pederzoli 2008. május 06. 12:20
  „Aki ezt kitalálta,gondolom nem járt még az adott presszóban szombat este. Nem véletlenül választják a fiatalok...de végül is hajrá: adva egy
  vélhetően helyi vállalkozás,ami prímán műxik,de ez nem kóser,vágjunk már alá... (lásd Hamburgerbár)
  Barkácsáruház: tényleg nincs,de van helybéli vállalkozás (fogjuk rá,majdnem ugyanolyan profillal) há´ miért ne lehetne kis konkurencia.
  Aztán kampányszezonban meg fennen hirdetik,hogy védjük a helybéli,és hazai vállalkozásokat.”
 • 9. picimako 2008. május 06. 11:22
  „Vásárhelyen így sincs nagyon semmi zöldterület, ha a Piros mögötti meg az Aldi melletti területet is be akarják építeni, akkor már csak az Eszperantó utácánál lévő nagy zöld terület marad, ahova még csodálom, hogy nem akartak semmit építeni.
  Ott volt a femili center helyén a szabadídőközpont, ott például felújíthatták volna a focipályát, meg, ahogy Tomek írta, lehetett volna esetleg 1-2 bowling pályát is építeni.
  Azzal pedig, hogy a Piros mögé szeretnének építeni, tényleg útban lehet valakinek a Piros, mert máshol úgyse tud bejáratot csinálni csak a presszón keresztül.
  És szerintem az, amit a város "urai" csinálnak ezzel a környékkel, az undorító. Remélem lesz valakinek egy kis esze, és megmenti Vásárhelyet.”
 • 8. Tomek 2008. május 06. 10:42
  „Ide Vásárhelyre már tényleg nem kellene több élelmiszer áruház!Ha már építettni szeretnének,akkor inkább egy olyan bevásárlóközpont kellene,ahol van egy bowling pálya,egy 2-3 termes jó kis mozi és a fiatalok nem Szegedre járnának át a plazaba.”
 • 7. art 2008. május 06. 10:11
  „A panelban lakók ezt az életformát választották, ha nem tetszik nekik, akkor adják el a lakást, és vegyenek egy kis házat, ahhoz van kert is. De azzal munka is van ám, nem úgy mint egy lakással. Itt az egész város érdekét kell nézni, nem egy-két panelházét. A város érdeke pedig szerintem az, hogy igenis minél több üzlet legyen, és tényleg kellene már egy barkácsüzlet is.”
 • 6. Frank Einstein 2008. május 06. 09:08
  „Gratulálok, Diszkontfalva!”
 • 5. Olvo 2008. május 06. 07:48
  „Úgy, hogy a boltok furcsa módon felfelé húzzák egymás forgalmát. Ez tényleg így van. Nekik megéri egymás mellé építeni. Persze csak bizonyos határon innen.

  A Hódtóba azért jó építeni, mert rengetegen laknak ott. Ha megkérdeznénk a hódtóiakat, akkor nagyobb súllyal szerepelne a mérlegen az a tény, hogy csak kapom magam, és leugrok a Lidl-be vagy a Tesco-ba, mint az, hogy legyen zöldterület, ami szintén fontos lenne, de nem az lenne az elsődleges szempont.

  Ha területileg megnézzük, az a terület, amit kereskedelmi övezetté nyilvánítottak, egyáltalán nem belváros. Sőt! Kifejezetten a város széle, bár eshetett volna még kintebb is, ez igaz. Ebből arra lehet következtetni, hogy más irányba akarnak zöldterületeket nyitni, ha egyáltalán valamiféle koncepció létezik ilyen szempontból a városvezetés agyában. (Szerintem nem létezik.)”
 • 4. pederzoli 2008. május 06. 07:46
  „Magyarán valakinek útban van a Piros :-( ...lesz abban az üzletközpontban még egy-két kanyar...”
 • 3. Minibusz 2008. május 06. 07:01
  „Én csak azt nem értem ennyi multi hogyan tud megélni egy ilyen kicsi piacon?”
 • 2. Vásárhelyi 2008. május 06. 06:10
  „"látna szívesen Vásárhely" írják a kép alá. Egy frászt látná, maradhatna a zöld terület, de el kell adni minden területet, mert tele van a város adósággal, köszönhetően a kis diktátornak. Tesco, Peny, Aldi, Lidl, Interspar mindez kb 1,5 négyzetkilóméteren belül. A város feléli önmagát és ezért nem a város lakosait kell okolni, nem kell a lakosokra fogni a pazarlás okátl”
 • 1. Hozzászoló 2008. május 06. 06:02
  „Más városkban igyekeznek a zöldterületeket megtartani gondozni hogy kicsit emberibb legyen a panel rengetegben élni. Nállunk meg ki tudja miért pont az ellekezője történik. Miért nem lehet üzleteket telepíteni jól megközelithető külterületekre ahol nem kell bezsúfolni mindent kaotikus állapotokat okozva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz éve nem látott jégeső Mindszenten

Mindszent - Fél óra alatt 25 milliméternyi csapadék zúdult Mindszentre hétfőn déltájban, 5-8 centi vastag jégkása fedte a járdákat, utakat, kerteket. Tovább olvasom